adamadam, odwrotnie czasem filtra nie załozyłes??? Bo juz był tu kiedys taki przypadek
Wymiana filtra paliwa - Octavia TDi AGR
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez piotrek_osadamadam, odwrotnie czasem filtra nie załozyłes??? Bo juz był tu kiedys taki przypadek
zastanawiam sie nad zalaniem powrotu paliwem przez strzykawke --- jak macie jakies doswiadzenie z takimi przypadkami to z gory dziekuje za pomocadamadam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez adamadamodłaczyłem waż zasilajacy ze zbiornika i niestety nic nie leci
Ja kiedyś używałem do tej operacji zwykłej strzykawki ( dużej) z wężykiem i dało rady bez problemu . W skodzie oczywiście pomijamy punkt 1,2
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez trytonZamieszczone przez adamadamodłaczyłem waż zasilajacy ze zbiornika i niestety nic nie leci
Ja kiedyś używałem do tej operacji zwykłej strzykawki ( dużej) z wężykiem i dało rady bez problemu .
adamadam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez adamadampaliwa to pali bez problemu, dlatego pytam o transport paliwa ze zbiornika do filtra ( czy tam zanjduje sie pompa)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez trytonZamieszczone przez adamadampaliwa to pali bez problemu, dlatego pytam o transport paliwa ze zbiornika do filtra ( czy tam zanjduje sie pompa)
[ Dodano: Wto 12 Kwi, 11 11:56 ]
Reasumujac wymiane filtra paliwa :
1) Sprzet : strzykawka min 60 ml ( 3 pln w każdej aptece), kombinerki, krzyzak
2) odkrecic wyciągnać stary filtr
3) włożyć nowy, wymienic oringi na zaworku powrotnym, zalać filtr paliwem
4) strzykawką sprawdzić czy jest przepływ ze zbiornika do filtra ( zaciągajac) jesli jest podłączyć i krecic rozrusznikiem około 10 s - powinien odpalić jesli nie to p 5
5) podnieść tylne siedzisko kanapy, wykładzine - odkrecic osłone ( czarna 3 sruby) odpiąc przewody paliwowe ( srubokretem w dolnej czesci nacisnac przewód ( powinien zejsc bez problemu)
6) odkrecic i wyjac "koszyk z pływakiem" - rozebrać na czesci wyczyscic ( najlepiej benzyna )
7) zamontowac w odwrotnej kolejnosci ( za pomocą strzykawki sprawdzić drożność przewodu "do filtra"(4)
podziekowania za pomoc dla karol.
w razie pytan słuze pomocaadamadam
Komentarz
-
-
No właśnie skoro PD ma pompę w baku to mniemam, że nie ma potrzeby zalewania filtra, gdyż po przekręceniu zapłonu w poz 1 pompa powinna podać ON i napełnić układ paliwowy łącznie z filtrem. Oczywiście mogę się mylić, w benzyniaku tak robiłem i nigdy się nie zapowietrzył przy wymianie filtra paliwa.O1-->O3--> ?
Komentarz
-
Komentarz