Mrx, można powiedzieć, że warto z Tobą totka puścić. Fartowny chłop z Ciebie. Szybkiego powrotu na drogę....oczywiście Octą.
Rolka napinacza paska wielorowkowego
Zwiń
X
-
Witam raczej calosc bynajmniej tak ma TDI a co da Ci sama rolka :wink: reszta w napinaczu tez jes napewno wyrobiona . Chyba , ze sie myle to prosze poprawicJeśli nie chcecie zrezygnować z radości picia kawy, ale chcecie dbać o zdrowie, rozwiązanie znajdziecie tutaj. www.zbyszek.ganodermakawa.pl
Komentarz
-
-
proponuję komplet, mniej problemów na przyszłość"Życie jest bezwzględne, nie lituje się nad nikim"
Pokój jego duszy - Kris 27-09-2003
Pionek znów gra.......
Rodzinne Combiaczki AHF i BKD by ALI oraz E 30
www.dynosoft.pl
Komentarz
-
-
To zależy czy masz zużytą spręzynę w napinaczu. Ja u siebie wymieniłem samą rolkę bez napinacza i jest git. Jeżeli masz dużo km przejechane to możesz zmienić komplet. Zużycie napinacza objawia się tym że na zapalonym silniku pulsuję napinacz tak jakby napinał i puszczał .Rozum każdy ma, ale nie każdy go używa.
Komentarz
-
-
jeśli jest tylko łożysko w rolce uszkodzone jest możliwość wymiany samego łożyska
u siebie musiałem wymienić rolke z powodu hałasu, nie znalazłem rolki z dobrym łożyskiem ( same chińskie) więc samodzielnie wymieniłem same łożysko na japońskie ( 6203 2RS)
prawie zerowe koszty....Seria 188KM/270Nm na 95RON
Komentarz
-
-
Witam
Dzisiaj przy wymianie rozrządu okazało się, że rolka w napinaczu paska wieloklinowego jest do wymiany.
Teraz moje pytanie czy można kupić cała rolkę czy wystarczy wymienić same łożysko tak jak to zrobił kolega Sebastian_M26 ??
I czy może mi ktoś podesłać jakiś namiar na kompletną rolkę ??
Pozdrawiam Łukasz
EDIT
mógłby ktoś mi podać NR tej rolki ??
to taka ?
Komentarz
-
-
Napisałeś na początku że chodzi o rolkę napinacza czyli http://allegro.pl/napinacz-paska-kli...392242556.html
Z tego co wiem nie wymienia się w napinaczu samej rolki lecz całość. "Padnięcie" napinacza przeważnie spowodowane jest przez zacierajace się sprzęgiełko alternatora http://allegro.pl/sprzegielko-altern...398520785.html więc musisz być przygotowany na dodatkowe koszta. Rolka z twojego linka to rolka odwracajaca
Komentarz
-
-
Wszystko się zgadza lecz podczas wymiany nie zauważyłem razem z mechanikiem, żadnych problemów ani z napinaczem ani ze sprzęgiełkiem alternatora. Jedynie wspomniana rolka "huczy".
[ Dodano: Sro 16 Lut, 11 17:51 ]
Wczoraj udało mi się wymienić samo łożysko w rolce.
Sprawa jest banalna i pozwala nam zaoszczędzić około 50 zł.
Po wyjęciu napinacza wykręcamy rolkę Torx T-10
U mnie jak u kolegi Sebastian_M26, składała się ona z dwóch znitowanych części.
Rozwiercamy nity i delikatnie śrubokrętem rozpoławiamy rolkę.
Wyjmujemy łożysko 6203 i zastępujemy nowym. Ja założyłem polskie koszt 10 zł.
Dwie połówki rolki ściskamy za pomocą prasy/imadła i nitujemy stalowym nitami.
Składamy w odwrotnej kolejności i gotowe :twisted:
Cieszymy się ciszą i zaoszczędzonymi 50 zł
Komentarz
-
Komentarz