Zamieszczone przez wolf
SZPILKI DO ALU
Zwiń
X
-
SZPILKI DO ALU
tu akurat Skoda strzeliła fuck up - robiąc nietypowe sterowanie :evil:Pozdrawiam Jarek
Octa 01, Combi Elegance, r 2000
AHF - 1.9 VP - 110KM (235Nm) [135/303] Po tuningu MTMTagi: Brak
-
SZPILKI DO ALU
Hej Octaviusze.
Nabyłem alu do mojego Szkodnika, niestety bez szpilek.
Nie mam wiedzy, czy te z felg stalowych będą pasować, czy muszą być inne?
Jeżeli mają być inne, to jakie ? (chodzi chyba o długość).
Za sugestie z góry dzięki.
-
Komentarz
-
Alu nie skodowskie. Pozostaje więc dokupienie. Tylko jakie szpile kupić, jaka długość. Wiem tylko, że do alu mają być stożkowe.Zamieszczone przez rezon... jak innej firmy to musisz dokupić (tak mam teraz)
Komentarz
-
Można łatwo sprawdzić . Odkręcić jedną śrubę od koła, i zaobserwować ile wystaje śruba z drugiej strony po przełożeniu na feldze stalowej np. zapas, i ile na aluminiowej. Wnioski nasuną się same.O I złota w kombi 1.6 BFQ - od tego Tu się zaczęło
KIA Carens 2.0 CRDI - przerwa na kawę ....
O III czarna liftback - reaktywacja
Komentarz
-
Komentarz
-
a ja moze inaczej...
czy do stalowych mozna stosować szpilki od Alusów (oryginalne)
O2 - elegance
Komentarz
-
-
Spory, wrzuć felę do bagażnika podjedź do firmy-sklepu-warsztatu handlujacego felgami i dobiorą śruby do właściwego profilu osadzenia śruby i jej długości.O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
IMO najlepiej jest mieć dwa komplety śrub . Jeden do stalówek ,drugi do alu . U mnie po zeszłorocznej zimie( felgi stalówki ) śruby wyglądały jak na zdjeciach poniżej . Więc przykręcając alufelgę taka śrubą , bez uprzedniego oczyszczenia jej z rdzy , nie bedzie ona dokładnie przylegała do gniazda w alufeldze .Wiec albo uszkodzimy gniazdo w alu feldze ,albo felga może nie być dobrze dokrecona (dociągnięta ) do piasty . Może to skrajny przypadek ,ale warto zwrócic uwagę na taka małą rzecz jak śruba do kół. :|Zamieszczone przez stysiekczy do stalowych mozna stosować szpilki od Alusów (oryginalne)
PS. Zmieniłbym temat na .... : śruby do alu :wink:
Komentarz
-
Komentarz
-
greszczyn, no fakt :!: rezon ma rację . to są śruby po jednej zimie ? albo się zakopałeś w jakiejś brei solnej i rzadko myjesz auto, albo trafił się jakiś bardzo słaby materiał bo są naprawdę mono pordzewiałeO2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
śruby nie stanowią problemu, jeśli ktoś chce może mieć dwa komplety - do letnich i zimowych kół. Nie są to przecierz drogie elementy
O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
Komentarz