nie dziala ci nic w przyczepie bo w 7 pinowce nie masz stalego +12V - wlacz przeciwmglowe w samochodzie a zapewne pojawi sie napiecie w przyczepie
[O1] Zakres temperatur w klimatroniku
Zwiń
X
-
[O1] Zakres temperatur w klimatroniku
Witam
Mam pytanie. W O1 zakres temperatur klimatronika to +18 do +29. Nie można ustawić mniej niż 18 bo wtedy jest LO - czyli chłodzi na temp zewnętrznej (czy tak?) i podobnież w górę HI i grzeje chyba bez opamiętania .. ;-) choć nie sprawdzałem. Ale do rzeczy.
Czy można obniżyć zakres temp np do 16 - jak jest w O2 - lub nawet niżej.
Pozdrawiamnawigację mam - ram pa pa pa pam
-
-
Re: Zakres temperatur w klimatroniku
Zamieszczone przez HighspeedWitam
Mam pytanie. W O1 zakres temperatur klimatronika to +18 do +29. Nie można ustawić mniej niż 18 bo wtedy jest LO - czyli chłodzi na temp zewnętrznej (czy tak?) i podobnież w górę HI i grzeje chyba bez opamiętania .. ;-) choć nie sprawdzałem. Ale do rzeczy.
Czy można obniżyć zakres temp np do 16 - jak jest w O2 - lub nawet niżej.
Pozdrawiam
Niestety nie wiem czy można to zmienić programowo w Climatronicu...Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Witam
Ja teraz jeżdżę paskiem z 98 roku i też mam taki klimatronik. W tych klimatronikach producent nie przewidział regulacji temperatur poza zakresem 18 - 29 st. Najprawdopodobniej stwierdzono, że poniżej 18 jazda nie jest przyjemna. Osobiście w lecie, gdy na dworze było + 35 st. to miałem zawsze ustawione na 18 st. Gdy po około 15 km jazdy wnętrze osiągnęło odpowiednią temperaturę to ustawienie 18 st. było w sam raz (chociaż żonie było za zimno).
Nie słyszałem o tym, aby ktoś zmienił zakres regulacji temperatur, chociaż na forum passata było bardzo dużo na temat klimatroników.
Jeżeli uważasz, że chłodzi za słabo to udaj się na przegląd klimatyzacji. W kilkuletnich samochodach potrafi ucieć dosyć dużo czynnika z układu.Octavia 2.0 BKD
Komentarz
-
-
U mnie przy climatroniku w ustawieniu temperatury na "19" na ECON praktycznie podawane jest powietrze niepodgrzewane, a obroty dmuchawy są w normnie. Przy nastawach "20" czuć głównie na nogi podawanie cieplejszego powietrza. Fakt test robiłem w podobny dzień jak dzisiaj. Jeśli przy "19" na ECON nie przynosi mi rządanego ostudzenia, włączam AUTO na "21" i jest komfortowo.O I złota w kombi 1.6 BFQ - od tego Tu się zaczęło
KIA Carens 2.0 CRDI - przerwa na kawę ....
O III czarna liftback - reaktywacja
Komentarz
-
Komentarz