Zamieszczone przez hEllo)
[O1] Czujniki cofania
Zwiń
X
-
Re: Czujniki cofania
Zamieszczone przez lisiaczekmam pytanie czy jesli sie posiada ten system parkowania to na jakiej zasadzie on dziala czy to oznacza ze np gdy cofam i bdzie prszeszkoda to czujniki zrobia tak ze auto w nia nie stuknie czy tylko one sygnalizuja jak blisko mam do przeszkody?O I złota w kombi 1.6 BFQ - od tego Tu się zaczęło
KIA Carens 2.0 CRDI - przerwa na kawę ....
O III czarna liftback - reaktywacja
Komentarz
-
-
lisiaczek, jest jedno auto które samo parkuje za pomocą systemu radarowego zwanego czujnikami parkowania ale to jest toyota prius i ten system sporo kosztuje bo z tego co pamiętam jest za dopłatą tak że może kiedys w octavii zawita taki system ale tylko w opcji z automatyczną skrzynią biegów
co do systemu parktronic w skodzie to jest tak czujniki zbierają info o przeszkodzie ale niestety decyzja należy do kierowcy trzeba pamiętać że np oblodzenie czy zabrudzenie czujnika będzie mocno utrudniać parkowanie
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez handzolZamieszczone przez -Piotr-Podobnie ma nietoperz. Fajna i przydatna sprawa przy parkowaniu.
Mnie założono w leonie typu AmerVox (asymetryczne), i jest to III-cia generacja czujników na rynku, a ma ona polegać ni mniej nie więcej na tzw. " asymetrycznej ultradźwiękowej technologii detekcji obiektów". Prościej - na nasz język : czujniki posiadają max. szerokie możliwości detekcji o kątach 160 stopni w poziomie i 60 stopni w pionie, co pozwoliło na zwiększenie kąta detekcji o niemalże 100% w porównaniu do innych, tradycyjnych systemów ... to tyle mądrości z instrukcji obsługi 8)
Amervox to dystrybutor sprzętu samochodowego. Oferujemy zestawy głośnomówiące, czujniki parkowania, systemy alarmowe, kosmetyki samochodowe, systemy wizyjne, rozwiązania dla floty i inne. Bezpieczeństwo i komfort to podstawa!
ps
Zaznaczam, że nie jestem żadnym akwizytatorem / reklamodawcą w/w firmy, a jedynie użytkownikiem ich systemu i polecam go właśnie tylko dlatego, że się u mnie sprawdził i sprawdza dalej
Posiadam jedynie akustykę (bez wizualizacji), gdyż jest to moim zdaniem w zupełności wystarczające.pozdrowienia
leotdi
-----------------------
+180kM ASV by Ali
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez handzolNigdy nie słyszałem żeby nietoperz robił pi.pi .pi ,ale to żart
Oczywiście cholera wie czy to jest pi, pi, pi czy inaczej, w każdym bądź razie wysyłają a potem "zbierają" odbicie dzwięku i na tej podstawie oceniają odległość przeszkody. :szeroki_usmiechciężko jest lekko żyć,
Komentarz
-
-
Znalazłem ostatnio oryginalny do Octavi.
Czy ktoś się orientuję czy wystarczy tylko to wpiąć czy trzeba robić coś jeszcze?? ( nie mówię o dziurach w zderzaku
PozdroJahrem
:food
Komentarz
-
-
nico21 a u kogo kupiłeś?
[ Dodano: Nie 16 Gru, 07 16:26 ]
Ja zamierzam u tego klienta http://www.allegro.pl/item284802539_...per_cena_.html
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez nico21henio, nie pamietam juz jak tez uzytkowniak sie nazywał. było zestaw podobny do tego :
http://www.allegro.pl/item283334755_...gwarancji.htmlVECTRA KLUB POLSKA Opc Line
Komentarz
-
-
ktoś moze polecić jakąś sprawdzoną firmę z allegro, jeżeli chodzi o czujniki cofania, ale bez wyświetlacza.
nie chcę kupić jakiegoś gów....ai potem się wściekać że działa nie prawidłowo.
Jakiś czas temu przymierzałem się do kupna czujników, al emusiałem zrezygnować, teraz ponownie się przymierzam, tym razem skutecznie
wiem , ze polecano mi VALEO, ale teraz to one troszkę drogie.
a jak wygląda podłączenie ory czujników. wogóle jest taka możliwość??
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez damianktoś moze polecić jakąś sprawdzoną firmę z allegro, jeżeli chodzi o czujniki cofania, ale bez wyświetlacza.
nie chcę kupić jakiegoś gów....ai potem się wściekać że działa nie prawidłowo.
Jakiś czas temu przymierzałem się do kupna czujników, al emusiałem zrezygnować, teraz ponownie się przymierzam, tym razem skutecznie
wiem , ze polecano mi VALEO, ale teraz to one troszkę drogie.
a jak wygląda podłączenie ory czujników. wogóle jest taka możliwość??VECTRA KLUB POLSKA Opc Line
Komentarz
-
-
no właśnie, też myślałem o tym czarnym pasie na zderzaku, ale mi odradzano i to chyba na tym forum, ze inny kąt padania mają. ale rozumiem że tobie sprawowłay się one wporządku na tym czarnym pasie??
To mam rozumieć, że wystarczy mi tylko to http://www.allegro.pl/item280876256_...koda_nowe.html
podpiąć (rozumiem że tam w zderzaku będą jakieś styki/złącza będą) i będzie hulać??
Komentarz
-
Komentarz