Zamieszczone przez wasyl
Ktora wiecej poleci...?
Zwiń
X
-
Moje bidne 1,6 101 kucy leci koło 210km/h ale trzeba sie troche rozpędzać max to było coś koło 215 (na oryginalnych oponach), ale jak chodzi o taką normalną jazde to do 180-190 jeszcze sie jakoś toczy, powyżej to trzeba juz czasu :lol: :lol: :lol: :lol:Zapraszam na www.rebel-tuning.com
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez luky8Moje bidne 1,6 101 kucy leci koło 210km/h ale trzeba sie troche rozpędzać max to było coś koło 215 (na oryginalnych oponach), ale jak chodzi o taką normalną jazde to do 180-190 jeszcze sie jakoś toczy, powyżej to trzeba juz czasu :lol: :lol: :lol: :lol:
Chodzila 195-198 (zawsze brakowalo wskazowce ok 1mm do 200km/h) Rozmiar kol mialem fabryczny. Konczyla przyspieszac na ok 180... pozniej to juz trzeba bylo sie zaprzec o gaz i kilkukilometrowej prostej zeby sie dalej napedzala.
Cos mi sie wydaje ze Ci po prostu za duzo licznik przeklamuje... albo masz kola o sporo mniejszym obwodzie :?A4 B7 TFSI Quattro S-Line by MT | O2 2.0TDI by MT | Jeep XJ 4.0L | PF 125p 1971
Komentarz
-
-
Tak to pisze Anglik o swojej 2.0TDi, oczywiscie predkosci w m/h
from 60-100 in 4th was 13.7 seconds
in 5th is was 15.2 seconds
60-90 would favour 4th even more as it was starting to run out od steam around the ton. So, You were right to change to 4th for best pull at 60.
As for the max speeds. I'll do a proper simulation but at 4500rpm the max speeds for each gear are APPROX...
1st - 27
2nd - 47
3rd - 74
4th - 103
5th - 128
6th - 151
Komentarz
-
-
Mialem taka 1.6 8v 101KM - nigdy nie udalo mi sie przekroczyc licznikowych 200.
Chodzila 195-198 (zawsze brakowalo wskazowce ok 1mm do 200km/h) Rozmiar kol mialem fabryczny. Konczyla przyspieszac na ok 180... pozniej to juz trzeba bylo sie zaprzec o gaz i kilkukilometrowej prostej zeby sie dalej napedzala.
Cos mi sie wydaje ze Ci po prostu za duzo licznik przeklamuje... albo masz kola o sporo mniejszym obwodzie
Wasyl ile miałeś na liczniku jak wracaliśmy z Poznania w zeszłym roku :?: :?: Wiesz na tym odcinku zaraz po odłączeniu sie od "stada"Zapraszam na www.rebel-tuning.com
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez luky8No nie wiem o ile może przeklamywać licznik ale o 10km/h to raczej chyba nie, pierwsze pomiary prędkości były robione kilka miesięcy po zakupie auta, na pełnej serii. Teraz dokładnie nie sprawdze bo mam zmienione tarcze i troche inne koła.
Wasyl ile miałeś na liczniku jak wracaliśmy z Poznania w zeszłym roku :?: :?: Wiesz na tym odcinku zaraz po odłączeniu sie od "stada"Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
tzn z kołami jest tyle namieszane ze przy obu "pomiarach" ktore podawałem były koła: najpierw seria 195/65r15, a potem 225/45 r17. Aktualnie na pewno przekłamuje bo mam opony 235/45r17 (ale juz niedługo). Prawda co do max prędkości sie wyjawi jak wreszcie wybiore sie na hamownie i sprawdze ile moja Occia ma konikow tak na prawde, Nm no i V-max
hmmm nie spodziewał bym sie ze az o 8% może przekłamywać, czyli można sie zdziwić jak drogówka bedzie we mnie celowała radarem, a ja bede miał na liczniku np 60 na dopuszczalne 60Zapraszam na www.rebel-tuning.com
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez UkiZamieszczone przez MisiekWAW
standardowo przekłamuje o 8% czyli o 16km/h przy 200 :!: więc jak coś namieszałeś z kołami to może potężnie przekłamywać :roll:Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MisiekWAWZamieszczone przez UkiZamieszczone przez MisiekWAW
standardowo przekłamuje o 8% czyli o 16km/h przy 200 :!: więc jak coś namieszałeś z kołami to może potężnie przekłamywać :roll:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez arci9pewnie z klimki.... :wink:
[ Dodano: Pią Mar 11, 2005 9:24 am ]
Zamieszczone przez arci9czyli że co, podłączacie laptopika pod jakieś wejście i za pomocą jakiegoś programu sprawdzacie to i owo...?czy może GPS? :|TDI 205PS
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez arci9czyli że co, podłączacie laptopika pod jakieś wejście i za pomocą jakiegoś programu sprawdzacie to i owo...?czy może GPS? :|Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Ukihmm co do komputera to chodzi o MAF czy jakoś tak się to nazywa.
przy 200 km/h na tempomacie kasuje srednią prędkości i wyskakuje mi srednia prędkość przy 200 km/h
To w takim razie mam ciekawostke - ostanio zrobilem sobie taki tescik:
Na liczniku predkosc 50km/h wlaczam tempomat - kasuje MAF i srednia pokazuje 46km/h, a climatronic w tym samym czasie 43km/h.
Teraz pytanie - ktory klamie... ? :?TDI 205PS
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MiKruSTo w takim razie mam ciekawostke - ostanio zrobilem sobie taki tescik:
Na liczniku predkosc 50km/h wlaczam tempomat - kasuje MAF i srednia pokazuje 46km/h, a climatronic w tym samym czasie 43km/h.
Teraz pytanie - ktory klamie... ? :?Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MisiekWAWZamieszczone przez arci9czyli że co, podłączacie laptopika pod jakieś wejście i za pomocą jakiegoś programu sprawdzacie to i owo...?czy może GPS? :|
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez arci9Misiek, czytaj uważnie - zobacz moje wcześniejsze pytanko i odpowiedź Mikrusa :!: :!:
Zamieszczone przez arci9Zamieszczone przez MisiekWAWco pokazuje komputer tego nie sprawdzałem, może jak pojade w trase to sprawdzę :roll: z tego co sprawdzaliśmy ze wskazaniami climatronica wychodziło 7 - 8 % :idea:Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MisiekWAWZamieszczone przez MiKruSTo w takim razie mam ciekawostke - ostanio zrobilem sobie taki tescik:
Teraz pytanie - ktory klamie... ? :?
Czemu kłamie?, czyli na to wychodzi ze licznik km też kłamie :roll:
Komentarz
-
-
napisałeś to do mnie i do tego Ci odpowiedziałem, nie mam czasu się domyślać co mogłeś mieć na myśli
Czyli generalnie prędkości można odczytać:
- licznik
- climatronic
- MAF
- GPS
tak, czy się mylę?
:wink:
i ciekawe , które mówi prawdę...? :lol:
Komentarz
-
Komentarz