tak więc grila zabieram i palę, jak ktoś będzie to niech sobie cośzabierze na grila i po sprawie
[O1] Bak paliwa - czy pasuje od TDi do SDI
Zwiń
X
-
[O1] Bak paliwa - czy pasuje od TDi do SDI
Yo!
Orientujecie sie moze, czy w OI SDi jest taki sam zbiornik paliwa jak w Octavii TDi, albo VW Golf IV [bo to na jego plycie podlogowej jest zrobiona]?
Ew. czy zbiornik paliwa jest taki sam z TDi OI oraz OII ?
Dzieki za info 8)VW Golf VI 1.4TSI 122KM Highline
VW Passat B8 2.0TDI 190KM Highline
-
-
w O I z napędem na przód jest jeden typ zbiornika dla wszystkich diesli nr kat. 1J0201060 BH
w Golfie dieslu jest zbiornik o nr kat. 1J0201060 BG w etosie wygląda tak samo jak w O I
w O II jest inny zbiornik paliwa od O IO I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
Maicroft, dziura jest zaklejona kitem do klejenia zbiornikow paliwa. Na razie sie trzyma, ale za m-c mam wyjazd na Słowację i co jesli po drodze bedzie jakis zonk [zacznie przeciekac, albo w ogole odpadnie]?
Chcialbym sie porozgladac za jakimis uzywkami na allegro i jesli cos sie trafi to kupic jakis uzywany, podjechac do ASO i wymienic...
No chyba, ze ktos ma jakis godny polecenia, niedrogi, pewny sposob zalatania zbiornika?
Jestem otwarty
Ale poki co perspektywa wydania 100-200zl za uzywany bak bardziej do mnie przemawia...
Oczywiscie mam nadzieje, ze jak cos to mnie na allegro nie "wychu..."
A propo jest cos na co szczegolnie trzeba zwrocic uwage przy zbiorniku paliwa, poza tym, zeby byl szczelny? Zbytnio w temacie nie siedzeVW Golf VI 1.4TSI 122KM Highline
Komentarz
-
-
to nie jest duzy ubytek - trzeba by miec kawalek materialu podobnego do tego z baku - dadza rade to pospawac - tyle ze zapewnie zbiornik i tak z auta - ale to juz oni oceniaja - zbiornik po ON moze by sie udalo zrobic bez demontazu - ale ryzyko zawsze istnieje - ewentualnie dobry klej dwuskladnikowy (np Loctite 3430) , kawalek plastiku o wymiarach 50x50mm , aceton i sprawa załatwiona
Komentarz
-
-
Sigma_74
-
Poprzez dobry klej rozmiecie ktory? Loctite 3430?
[ Dodano: Sob 14 Kwi, 07 15:36 ]
Zamieszczone przez MaicroftJak klej byl dobry to nie bedzie problemu. Jak miski olejowe z ubytkiem kilku cm2 lata sie takimi maziami i trzyma jak skala, to nie widze sensu zabawy Ten klej z miski, to potem schodzi przez zeszlifowanieVW Golf VI 1.4TSI 122KM Highline
Komentarz
-
-
ja ten klej uzywalem - wart swej ceny , bardzo trwala spoina , szybki czas wiazania ,
ja nie usuwalbym tego co masz juz zrobine do konca - delikatnie tylko podszlifowal to co jest i zabezpieczyl druga warstwa poprostu - tak dla pewnosci i swietego spokoju -
a tak wogole jak ci sie udalo zrobic dziure????
Komentarz
-
-
idas, Kup poxiline i woź ze sobą, to podstawa tuningu jak PowerTape :twisted:
A tak na serio, jak jest to dobrze zrobione, to nie powinno byc zadnych problemow. W starym aucie chlodnice mialem zlepiona na poxiline po tym jak w trasie dostala z kamienia i troche czasu tak jezdzilem i nic sie nie dzialo.
Komentarz
-
-
a tak wogole jak ci sie udalo zrobic dziure????
Zamieszczone przez MaicroftKup poxiline i woź ze sobą, to podstawa tuningu jak PowerTape
Albo skoluje sobie nr telefonu do tego kolesia z PatexSuperFIX, bo z tego co widze w reklamach gosciu klei wszystko :P LOLVW Golf VI 1.4TSI 122KM Highline
Komentarz
-
Komentarz