Dziś wciągnąłem Peugeota 307 HDi. Niebieski, w środku trzech kolesi, zerkanie na światłach te rzeczy. Jechaliśmy Powstańców w kierunku Człuchowskiej od świateł do świateł. Na poprzednich koleś wyszedł jako pierwszy i prowokacyjnie wjechał na mój (lewy) pas. Kulturalnie zmieniłem na prawy i podjechałem na równo do drugich świateł. Zielone, pozwoliłem mu odejść te 5 metrów, później pełna łycha. Zapiszczało, zaświeciło ASRem i było po zawodach. Na następnych światłach kolesie z zaciętym wyrazem twarzy mineli mnie ale już bez prowokacji. Strasznie lubię swoją Octę za takie akcje . Pewnie, że nie było to starcie równorzędne, takie 307 HDi mają do 136 km, ale jak jakiś Francuz startuje do Octy to trzeba mu pokazać, że ta Pani jest z innej bajki.
Jak to sprawdzic?Czy w ogóle da sie sprawdzic?
Zwiń
X
-
Jak to sprawdzic?Czy w ogóle da sie sprawdzic?
witajcie.
od dwoch tygodni mam octavie 1.9TDI 90KM z przebiegiem 102tys z roku 2000. kupilem ja w niemczech. miala jednego wlasciciela. w ksiazce serwisowej ma wbita wymiane rozrzadu w czerwcu ubieglego roku przy stanie licznika 90tys z groszami. czy mozna jakos w serwisie w Polsce sprawdzic autentycznosc tego czy ten rozrzad faktycznie byl zmieniony? czy jest jakis slad w komputerze auta po tym czy nie?
jak sądzicie?
dzieki za odpowiedz
januszVW Golf V black;DD ---> 1.9TDI BXF 08" DD
-
-
Wymiana rozrządu to czynność typowo mechaniczna i zadnego śladu w komputerze nie zostawi.Mozna sie o tym przekonać jedynie na podstawie śladów wizualnych,albo zadzwonic do serwisu ktory to robił i zapytać.Chociaz jezeli rzekoma wymiana miała miejsce w niemczech to raczej mozna w to uwierzyc.Tam chyba nie robią takich przekretów jak u nas.Jaro
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez janusz_007czy jest jakis slad w komputerze auta po tym czy nie?
Nalęży udać się do ASO Skoda i po książce serwisowej i nr vin jest to do sprawdzenia.O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
Sigma_74
-
Zamieszczone przez janusz_007a co to jest to ECU?
W pamięci tego komputera jest zapisany przebieg jaki ma silnik.
Wskazania licznika można łatwo zmienić, a ze sterownikiem silnika to już jest trudniej.
Osobiście przy zakupie auta radze zmienić rozrząd i wszystkie filtry i oleje na nowe.
Będziesz miał pewność co masz zrobione i nastepne wymiany robisz według zaleceń producenta.DigiTech PROMOCJA na chiptuning ZOBACZ
www.chiptuning.katowice.pl
DIAGNOSTYKA, CHIPTUNING, HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA
Komentarz
-
-
janusz_007, podjedź do serwisu i poproś, żeby po VIN'ie sprawdzili historię auta - jeżeli było serwisowane w Skodzie to wszystko powinno być. Ja też kupiłem auto z Niemiec i zaraz na przeglądzie (wolałem zrobić od razu) poprosiłem o te dane - wyszło wszystko, kiedy wyprodukowany, kiedy sprzedany, ile przeglądów, co wymieniane, przy jakim przebiegu itp. Mistrz serwisu przed tym jak wbił VIN zapytał mnie czy na pewno chcę sprawdić przebieg bo już kilka razy w takich przypadkach dochodziło do bardzo przykrych niespodzianek, ale u nie było OK. :lol:
Komentarz
-
Komentarz