krzwwo, sprawdź, czy nie mają nadmiernego luzu, tzn, czy nie gonią w palcach wewnętrzne pierścienie, bo łożyska potrafią mieć bardzo duży rozrzut w tym temacie.
A propos Fag-a, to ostatnio kupowałem przednie i na pudełku było Germany, a na łożysku, dokładnie na jego wewnętrznym pierścieniu było Made in China. O dziwo, po ponad roku jest wsjo ok.
warto zwrócić uwagę czy na obu pierścieniach wewn. i zewn. są cechy producenta.
na szkoleniu SKF podawali przykłady, gdy łożysko chińskie lub inne, było rozdzielane, i z oryginalnym łożyskiem np. SKF tworzone były DWA ORYGINALNE łozyska SKF :szeroki_usmiech
w przypadku łożysk skośnych, baryłkowych, sprawa jest jeszcze prostsza gdyż nie jest potrzebny specjalny sprzęt do rozdzielenia pierścieni łozysk.
Czy 190 złotych za łożysko FAG na tył to trochę nie przesada
Jeżeli chodzi o cene do jakości to nie jest przesadą. W swoim aucie montuję tylko FAG. Jest jedno co mało kto wie o tej firmie że robią również łożyska do samolotów (taka ciekawostka)
Jest jedno co mało kto wie o tej firmie że robią również łożyska do samolotów (taka ciekawostka)
Obecnie firma >>SCHAEFFLER<< jest właścicielem marki FAG, do której tez należy INA. taka "konsolidacja" rynku
każdy ma swoje preferencje a producent jest jeden.
Osobiście w aplikacjach mechanicznych dla przemysłu używam SKF. a produkty FAG/INA tylko na życzenie klienta.
taki OT
w 1999r. jako doradca techniczny technik kotwienia odwiedziłem firmę UPAT w Niemczech dla której pracowałem. na ich liniach produkcyjnych szło wszystko, co dziś widzimy w marketach budowlanych, łącznie z produktami dla profesjonalistów. ( upat / fischer / halfen / i jeszcze kilka innych.)
więc dzielenie tortu staje się coraz prostsze - wszystko zależy ile chcemy wydać, a ludziom robią papkę z mózgu.
Komentarz