Zamieszczone przez georgg
producent nie zaleca wymiany oleju w skrzyni biegow ?
Zwiń
X
-
Według producenta nie trzeba wymieniać, ale niektórzy mówią, że olej w skrzyni też się zużywa. Jestem skłonny w to uwierzyć, bo przecież cały czas pracuje, są duże amplitudy temperatur, czasami zdarzy się przypadkiem jakiś zgrzyt. Ja profilaktycznie wymieniłem, nie jest to jakiś ogromny koszt.moje stare auto
jest scout
Komentarz
-
-
Przy poprzedniej O1 również zmieniłem olej w skrzyni po kilku latach. Nie odczułem żadnej równicy. Myślę, że w O1 prędzej wyjdą problemy ze sterowaniem biegów-układ sterowania, niż sama skrzynia.O I złota w kombi 1.6 BFQ - od tego Tu się zaczęło
KIA Carens 2.0 CRDI - przerwa na kawę ....
O III czarna liftback - reaktywacja
Komentarz
-
-
prawda to? wymieniac / nie wymieniac
Jest: VW Passat B6 04.2010 2.0 TDI CR CBBB (170KM/350Nm) http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=88468;
a do zadań miejskich: VW Lupo 1.4 AUD MY2004 (60KM/116Nm seria)
Była: O1 L&K kombi 1.9 TDI AHF 2001/2002 (160KM/356Nm by ECU Project)
O2 kombi 4x4 1.9 TDI BXE 2006 (147KM/345Nm by ECU Project)
Komentarz
-
-
Ma ktoś może jakiś tutorial z fotkami odnośnie spuszczenia oleju ze skrzyni oraz lokalizacji i odkręcenia korka wlewowego w 1.6 BFQ ze skrzynią DUU? Czy w 1.6 BFQ ze skrzynią DUU jest tak samo, jak w 1.9 TDI?
Zamieszczone przez pablokinahnajazd wystarczy auto najlepiej poziomo gdyż jak będzie się wylewać z korka wlewowego to już jest poziom oleju ok , jedyna trudność to jakoś wlać olej a dostęp jest ciężki jakiś długi lejek daje radę
Komentarz
-
-
Jest możliwość wskazania na zdjęciu lokalizacji korka spustowego i wlewowego w skrzyni DUU w silniku BFQ? Czy olej 75W90 będzie dobry do tej skrzyni?
Mam 104 tys. km przebiegu i auto z 2007r., i zamierzam profilaktycznie zmienić olej w skrzyni, co by dłużej pojeździła :-)
Dajcie jakieś wskazówki :-)
Komentarz
-
-
-
Ja zmieniłem olej w skrzyni bo już 250 tyś km to mu wystarczyło, a wątpię by ktoś wymieniał go wcześniej. Po wymienie oleju na mobil shc biegi wchodzą dużo lżej i zrobiło się kapkę ciszej. A co do wymiany oleju w skrzyni to
kiedyś mercedes nie przewidywał wymianu oleju w skrzyni automatycznej, i dawał to na piśmie. Jak się skrzyni zaczaeły sypać to stwierdzili,że jenak olej trzeba wymieniać :szeroki_usmiech :szeroki_usmiechNie ma rzeczy niemożliwych,są tylko trudne do wykonania.
Komentarz
-
Komentarz