[O1] Orurowanie intercoolera - nieszczelny przewod do IC
Alberto, Gdyby wysysanie wysysalo chociaz 95% oleju to by bylo dobrze, a tak to tyle ile sie uda to jest, reszta zostaje. Jakos od zawsze ufam grawitacji
[O1] Orurowanie intercoolera - nieszczelny przewod do IC
Mam takie pytanie.ostatnim czasem strasznie głośno słychac było syczenie pod maską.postanowiłem poszukać w układzie od interculera do turbiny i znalazłem spory otwór w gumowym wężu który wchodzi do turbiny od spodu a z odwrotnej strony łączy się z przewodem plastikowym.teraz takie pytanie ile taki wąż kosztuje w aso,czy może szukac gdzies inndziej?jestem z okolic krakowa i jutro w krakowie będe.ma ktoś nr identyfikacyjny tej części.
Był Laurin&Klement AHF
Xenon by Speedy.
Pakiet Rs
Motul 10w40
Jest Passat B5Fl AVF 4Motion
siwy5, ja wymieniałem niedawno nr : 4 to po 20% rabacie kosztowało mnie 200 zł także tamtej rury może być cena podobna lub jeszcze większa chyba że kupisz odkogoś kto wkładał większy IC i mu węże zostłu.
Mozesz też na jakis czas zapomnieć o problemie wymontowując tą starą gume umyć i odtłuścić ją wsadzając w miejsce dziury okrągłą puszke kupić włókno szklane podobne do bandarza owijasz to smarujesz utwardzaczem i jak wyschnie na jakiś czas masz spokuj ale to środek połowiczny i tak w końcu trzeba to wymienić . Ja swego czasu coś takiego zrobiłem koledze w samochodzie innej marki bo wąż był nie do dostania a jak był to w cenie księzycowej no i 1,5 roku się przebujał aż w końcu dostał.
Zestaw naprawczy z włókna: http://motoprodukty.pl/product_info....oducts_id=1505
[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
dokładnie chodzi mi o 12 a węża.od strony turbiny gumowa część a z odwrotnej stalowa.dzięki za rysunek.jutro jade zamówic nową.dziś byłem w salonie w krakowie na Zakopiańskiej i nie nieli.jutro musze zamówić.podam cene jak kupie.ale coś koło 260zł.
Był Laurin&Klement AHF
Xenon by Speedy.
Pakiet Rs
Motul 10w40
Jest Passat B5Fl AVF 4Motion
daniel0607, może sie turbo uszkodzić ponieważ pracuje ze zwięksonymi obrotami bo nie ma obciążenia jakie powinna mieć i aby zadane wartości utrzymać musi pompować wiecej powietrza
pytanie moje czy jak bym miał jakąś nieszczelność na rurach od IC to przy wciśnięciu gazu nawet na postoju może dymić(czarny) z rury?
[ Dodano: Sro 09 Maj, 07 15:57 ]
Ponawiam pytanie !
czy jak bym miał jakąś nieszczelność na rurach od IC to przy wciśnięciu gazu nawet na postoju może dymić(czarny dym) z rury?
Witam Panowie pilna sprawa, potrzebny mi plastikowy przewód idący od IC do EGR, jest sporo na allegro które wyglądają tak samo od wersji 90 i 110KM od Audi i VW, ale gość mówi żeby sprawdzć numery bo muszą sie zgadzać: wg internetu mój przewód to 1J0 145 770T, a ten z aukcji:
Informacje o RURA INTERCOOLERA VW AUDI SEAT 1.9 TDI 1J0145762P - 3395310875 w archiwum Allegro. Data zakończenia 2013-08-10 - cena 40 zł
Będzie pasował?
[ Dodano: Sob 10 Sie, 13 19:27 ]
NO nic odpowiem sobie sam, zdjąłem przewód i jest na nim drugi numer (większą czcionką) z końcówką 762 P i ona pasuje od reszty z grupy VW, ten pierwszy to chyba wew. oznaczenie Skody .
pozdrawiam
Komentarz