[O1] Orurowanie intercoolera - nieszczelny przewod do IC

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • zjackowski
    Classic
    • 2007
    • 12

Alberto, Gdyby wysysanie wysysalo chociaz 95% oleju to by bylo dobrze, a tak to tyle ile sie uda to jest, reszta zostaje. Jakos od zawsze ufam grawitacji
  • siwy5
    Drive
    • 2006
    • 43

Mam takie pytanie.ostatnim czasem strasznie głośno słychac było syczenie pod maską.postanowiłem poszukać w układzie od interculera do turbiny i znalazłem spory otwór w gumowym wężu który wchodzi do turbiny od spodu a z odwrotnej strony łączy się z przewodem plastikowym.teraz takie pytanie ile taki wąż kosztuje w aso,czy może szukac gdzies inndziej?jestem z okolic krakowa i jutro w krakowie będe.ma ktoś nr identyfikacyjny tej części.
    Był Laurin&Klement AHF
    Xenon by Speedy.
    Pakiet Rs
    Motul 10w40
    Jest Passat B5Fl AVF 4Motion

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

siwy5, Na przyszlosc temat definiuj bardziej precyzyjnie, bo wyglada tak samo jakbys pytal czy ktos wymienial silnik

Co dokladnie potrzebujesz??
      Spritmonitor.de

Komentarz

• zefirstorm
        Ambiente
        • 2006
        • 152

pewnie chodzi mu o 12A - u mnie też była tam nieszczelność ale na opasce...
        (wyjście z turbiny)
        ASV 147PS@307Nm

Komentarz

siwy5, pogadaj z chłopakami co wymieniali intercolery, z Lecem, albo z Davidem lub poszukaj na forum o interciulerach.

Komentarz

• daneczek76
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 3642
            • Toyota

siwy5, ja wymieniałem niedawno nr : 4 to po 20% rabacie kosztowało mnie 200 zł także tamtej rury może być cena podobna lub jeszcze większa chyba że kupisz odkogoś kto wkładał większy IC i mu węże zostłu.

Mozesz też na jakis czas zapomnieć o problemie wymontowując tą starą gume umyć i odtłuścić ją wsadzając w miejsce dziury okrągłą puszke kupić włókno szklane podobne do bandarza owijasz to smarujesz utwardzaczem i jak wyschnie na jakiś czas masz spokuj ale to środek połowiczny i tak w końcu trzeba to wymienić . Ja swego czasu coś takiego zrobiłem koledze w samochodzie innej marki bo wąż był nie do dostania a jak był to w cenie księzycowej no i 1,5 roku się przebujał aż w końcu dostał.
            Zestaw naprawczy z włókna: http://motoprodukty.pl/product_info....oducts_id=1505
            [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• siwy5
              Drive
              • 2006
              • 43

dokładnie chodzi mi o 12 a węża.od strony turbiny gumowa część a z odwrotnej stalowa.dzięki za rysunek.jutro jade zamówic nową.dziś byłem w salonie w krakowie na Zakopiańskiej i nie nieli.jutro musze zamówić.podam cene jak kupie.ale coś koło 260zł.
              Był Laurin&Klement AHF
              Xenon by Speedy.
              Pakiet Rs
              Motul 10w40
              Jest Passat B5Fl AVF 4Motion

Komentarz

• djczas
                RS
                • 2005
                • 9612

siwy5, podjedź do murawskiego i na kocmyżowską

Komentarz

• daniel0607
                  Elegance
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 770

a czy jest jakaś nieszczelność na rurach od intercola to co się może stać? bo mi też coś tam syczy właśnie od strony interka.

Komentarz

• djczas
                    RS
                    • 2005
                    • 9612

daniel0607, może sie turbo uszkodzić ponieważ pracuje ze zwięksonymi obrotami bo nie ma obciążenia jakie powinna mieć i aby zadane wartości utrzymać musi pompować wiecej powietrza

Komentarz

• daniel0607
                      Elegance
                      S_OCP Member
                      • 2005
                      • 770

a czy jak bym miał jakąś nieszczelność na rurach od IC to przy wciśnięciu gazu nawet na postoju może dymić(czarny) z rury?

[ Dodano: Sro 09 Maj, 07 11:24 ]
                      bo coś mi tam właśnie syczy z tamtej strony

Komentarz

• djczas
                        RS
                        • 2005
                        • 9612

daniel0607, bo układ jest nieszczelny i ma lewe powietrze

Komentarz

• daniel0607
                          Elegance
                          S_OCP Member
                          • 2005
                          • 770

pytanie moje czy jak bym miał jakąś nieszczelność na rurach od IC to przy wciśnięciu gazu nawet na postoju może dymić(czarny) z rury?

[ Dodano: Sro 09 Maj, 07 15:57 ]
                          Ponawiam pytanie !
                          czy jak bym miał jakąś nieszczelność na rurach od IC to przy wciśnięciu gazu nawet na postoju może dymić(czarny dym) z rury?

Komentarz

• ArekR
                            Drive
                            • 2012
                            • 52

Witam Panowie pilna sprawa, potrzebny mi plastikowy przewód idący od IC do EGR, jest sporo na allegro które wyglądają tak samo od wersji 90 i 110KM od Audi i VW, ale gość mówi żeby sprawdzć numery bo muszą sie zgadzać: wg internetu mój przewód to 1J0 145 770T, a ten z aukcji:

Będzie pasował?

[ Dodano: Sob 10 Sie, 13 19:27 ]
                            NO nic odpowiem sobie sam, zdjąłem przewód i jest na nim drugi numer (większą czcionką) z końcówką 762 P i ona pasuje od reszty z grupy VW, ten pierwszy to chyba wew. oznaczenie Skody .
                            pozdrawiam

Komentarz

Pracuję...