Alberto, Gdyby wysysanie wysysalo chociaz 95% oleju to by bylo dobrze, a tak to tyle ile sie uda to jest, reszta zostaje. Jakos od zawsze ufam grawitacji
[O1] Orurowanie intercoolera - nieszczelny przewod do IC
Zwiń
X
-
[O1] Orurowanie intercoolera - nieszczelny przewod do IC
Mam takie pytanie.ostatnim czasem strasznie głośno słychac było syczenie pod maską.postanowiłem poszukać w układzie od interculera do turbiny i znalazłem spory otwór w gumowym wężu który wchodzi do turbiny od spodu a z odwrotnej strony łączy się z przewodem plastikowym.teraz takie pytanie ile taki wąż kosztuje w aso,czy może szukac gdzies inndziej?jestem z okolic krakowa i jutro w krakowie będe.ma ktoś nr identyfikacyjny tej części.Był Laurin&Klement AHF
Xenon by Speedy.
Pakiet Rs
Motul 10w40
Jest Passat B5Fl AVF 4Motion
-
-
Sigma_74
siwy5, pogadaj z chłopakami co wymieniali intercolery, z Lecem, albo z Davidem lub poszukaj na forum o interciulerach.
Komentarz
-
siwy5, ja wymieniałem niedawno nr : 4 to po 20% rabacie kosztowało mnie 200 zł także tamtej rury może być cena podobna lub jeszcze większa chyba że kupisz odkogoś kto wkładał większy IC i mu węże zostłu.
Mozesz też na jakis czas zapomnieć o problemie wymontowując tą starą gume umyć i odtłuścić ją wsadzając w miejsce dziury okrągłą puszke kupić włókno szklane podobne do bandarza owijasz to smarujesz utwardzaczem i jak wyschnie na jakiś czas masz spokuj ale to środek połowiczny i tak w końcu trzeba to wymienić . Ja swego czasu coś takiego zrobiłem koledze w samochodzie innej marki bo wąż był nie do dostania a jak był to w cenie księzycowej no i 1,5 roku się przebujał aż w końcu dostał.
Zestaw naprawczy z włókna: http://motoprodukty.pl/product_info....oducts_id=1505[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz
-
-
dokładnie chodzi mi o 12 a węża.od strony turbiny gumowa część a z odwrotnej stalowa.dzięki za rysunek.jutro jade zamówic nową.dziś byłem w salonie w krakowie na Zakopiańskiej i nie nieli.jutro musze zamówić.podam cene jak kupie.ale coś koło 260zł.Był Laurin&Klement AHF
Xenon by Speedy.
Pakiet Rs
Motul 10w40
Jest Passat B5Fl AVF 4Motion
Komentarz
-
-
pytanie moje czy jak bym miał jakąś nieszczelność na rurach od IC to przy wciśnięciu gazu nawet na postoju może dymić(czarny) z rury?
[ Dodano: Sro 09 Maj, 07 15:57 ]
Ponawiam pytanie !
czy jak bym miał jakąś nieszczelność na rurach od IC to przy wciśnięciu gazu nawet na postoju może dymić(czarny dym) z rury?
Komentarz
-
-
Witam Panowie pilna sprawa, potrzebny mi plastikowy przewód idący od IC do EGR, jest sporo na allegro które wyglądają tak samo od wersji 90 i 110KM od Audi i VW, ale gość mówi żeby sprawdzć numery bo muszą sie zgadzać: wg internetu mój przewód to 1J0 145 770T, a ten z aukcji:
Będzie pasował?
[ Dodano: Sob 10 Sie, 13 19:27 ]
NO nic odpowiem sobie sam, zdjąłem przewód i jest na nim drugi numer (większą czcionką) z końcówką 762 P i ona pasuje od reszty z grupy VW, ten pierwszy to chyba wew. oznaczenie Skody .
pozdrawiam
Komentarz
-
Komentarz