No to musze sie rozejrzec za duzym radiem. Z tego co tutaj wyczytalem to wlasnie eM nie polecal na dachu. Jaki model radia najlepiej zadobyc cos nie drogiego i w miare dobrego.
CB radio i skoda
Zwiń
X
-
uniden pro 510xl
a co do dziury w dachu to ja wykozystuje orginalna dziorke a nie nowa (a to do dziurawienia dachu mial eM zastrzezenia) a co do sygnału to im wyzej antena tym sygnal lepszy i co tego nie ma gadania
kazdy moze miec swoje zdanie ale fizyki nie przeskoczyszSZŁEM BOKIEM BO NIE SZŁO INACZEJ IŚC
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez djczasna to pytanie może odpowiedzieć Misiek Waw on mafajnie zainstalowane radio w hatchbackuTorque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MisiekWAWZamieszczone przez djczasna to pytanie może odpowiedzieć Misiek Waw on mafajnie zainstalowane radio w hatchbacku
Mi sie wydaje ze ten uchwyt nie zdaje egzaminu bo chyba ta czesc zaznaczona styka sie bezposrednio z klapa wiec jakies tam lekkie drgania czy poruszenia wystepuja wiec metal trze o metal.Załączone plikiNiestety tylko 160.4 KM i 380 Nm
Komentarz
-
-
PPK, to zrob tak jak ma bernardo na dachu ma kolko naklejone z bezbarwnej folii
i zawsze na nim stawia antene
nie rysuje dachu i antena stoi zawsze w tym samym miejscu wiec i swr nie odbiega od raz ustawionegoSZŁEM BOKIEM BO NIE SZŁO INACZEJ IŚC
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców
Komentarz
-
-
Ja mam magnesówkę, na początku miałem faktycznie kłopot ale teraz nakleiłem krażek foli bezbarwnej samoklejącej i na to nakładam magnesówkę.
Działa świetnie, jeszcze mnie nikt nie złapał. a jeżdżę katowicką do wawy. Jak tylko wyskoczę na trasę to za radyjko i wiem co się dzieje do samej Warszawki, czyli w przód na 60km. Mam uniden 520xl. 8)http://forum.muratordom.pl/showthrea...5%82a-Autorusa
Budowa mojego domku MURATORZE
----------------------------------------------------
Octavia AZS TDI 130KM obecnie 407 kkm
Komentarz
-
-
Magnesowe testowalem osobiscie.
Do szalu doprowadzalo mnie niestanne demontowanie tego cholerstwa (podstawa 10cm srednicy bo dluga antena), bo tak jak w obecnym rozwiazaniu, nie mam szans zostawiac auta na noc z antena na dachu.
Poza tym odczuwalnie gorsza jakosc nadawania i wieksza podatnosc na zaklocenia.
Oczywiscie znam i takich, ktorzy sa zadowoleni z magnesu.
Uchwyt na klape w moim przypadku jest kompromisem w odniesieniu do dziury w dachu. Byloby idealnie tak zrobic tak jak pisal tutaj jeden z poprzednikow, bo wyzej siega antena, a co za tym idzie, lepszy mamy sygnal.
Jednak za rok, jak skoczy sie gwarancja, sprzedaje samochod, wiec takie rozwiazanie nie wchodzi w rachube.
Perfekcyjna sytuacje maja posiadacze kombi z relingami. Instalacja to miod w takim modelu
Montowanie w dziurze po fabrycznej antenie tez porzucilem, bo wtedy trzeba myslec o dodatkowym przelaczniku by moc korzystac z radia - dwa urzadzenia, czyli CB i radio nie moga korzystac jednoczesnie z tej samej anteny.
Komentarz
-
-
A to Ci Nie wiedzialem. dobrze sie sprawdza takie rozwiazanie?
Kurna, ale 2m na dachu jakos nie moge sobie wyobrazic
Komentarz
-
-
-
Dziurka w dachu i jest szał, zaraz za anteną z radia samochodowego, tak mam zamontowane 3 lata, antena nie zmieniana, SWR ustawiony raz i bangla, aczkoliwek, teraz już przyszedł chyba czas na wymiankę anteny"Życie jest bezwzględne, nie lituje się nad nikim"
Pokój jego duszy - Kris 27-09-2003
Pionek znów gra.......
Rodzinne Combiaczki AHF i BKD by ALI oraz E 30
www.dynosoft.pl
Komentarz
-
-
masz racje do 200 da radę, potem może być ciepło i bum w inny pojazd , a tego nie życzę"Życie jest bezwzględne, nie lituje się nad nikim"
Pokój jego duszy - Kris 27-09-2003
Pionek znów gra.......
Rodzinne Combiaczki AHF i BKD by ALI oraz E 30
www.dynosoft.pl
Komentarz
-
Komentarz