Fajnie wygladaja scieraja super półki co pewnie tak samo jak nowe zwykłe Valeo ale super wyglad jak mozna sobie kupic nie zawsze trafiony dodatek w Milotecu to wole takie wycieraczki. Oby byly trwale!
Płaskie wycieraczki
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez tomi98właśnie przetestowałem je na śniegu - fatalnie, zaklejają się błyskwicznie :evil:
ma zimę zakładam stare zwykłe 8)
uzywam plaskich odkad sie pojawily i dzialaja o niebo lepiej (przynajmniej u mnie)
pzdr!saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Bierz te płaskie. Mam od pół roku i zdają egzamin! Jeśli się zastanawiasz jak będą wyglądały na samochodzie, to obejrzyj moją OI, trochę tam je widać ( http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=24793 ), zwróć uwagę, że na tylnej szybie też jest płaska.Skoda Octavia I kombi, Laurin&Klement, 1.9TDi ASZ, 150KM. To już niestety przeszłość. Wygląda na to, że poszła w dobre ręce.
Komentarz
-
-
Bez dwóch zdan bierz te płaskie. dużo lepiej układają się na powierzchni szyby.Załączone pliki12-2000r. 1.9 TDI 110KM ASV SOLUTION
FOTKI - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=24820
Komentarz
-
-
Sebastian_S, nie mam najmniejszych zastrzeżeń do pracy tylnej wycieraczki. Poza tym mamy wtedy jakąś taką stylistyczną spójność, jesli założymy trzy podobne wycieraczki. Moje motgumy pracowały dzisiaj w ekstremalnych warynkach i wszystko nadal OK.Skoda Octavia I kombi, Laurin&Klement, 1.9TDi ASZ, 150KM. To już niestety przeszłość. Wygląda na to, że poszła w dobre ręce.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PiotrPPSebastian_S, nie mam najmniejszych zastrzeżeń do pracy tylnej wycieraczki. Poza tym mamy wtedy jakąś taką stylistyczną spójność, jesli założymy trzy podobne wycieraczki. Moje motgumy pracowały dzisiaj w ekstremalnych warynkach i wszystko nadal OK.
Ja ostatnio 28 września z ciekawości kupiłem wycieraczki "CarCommerce" pakowane po 2sztuki - cena za paczkę 6.99zł.
Za podwójny komplet na samochód zapłaciłem 20.97zł (2x530mm + 2x480mm + 2x330mm) hehe.
Wycieraczki na całe auto wyszły 10.48zł.
Zamontowałem, pojeździłem i:
1 Lewa przednia (od kierowcy) bez zastrzeżeń (początkowo po nałożeniu zostawały malutkie smugi. Przeczysciłem gumki wszystkich wycieraczek płynem i szmatką kilkukrotnie i szybę - bo miałem woskowane auto w myjni automatycznej).
2 Prawa przednia (od pasażera) nie ścierała dokładnie od szczytu w 1/3 (przy ruchu powrotnym zostawała na chwilę smuga około 10cm (odpowiednie dogięcie pióra i ściąga całą powierzchnią.
3 Tylnia (kombi) 330mm ścierała gorzej niż zurzyta championa (wcześniej miałem 350mm). Zostawał większy "daszek" dogiąłem pióro i wycieraczka ściąga mi praktycznie cały "pół okrąg" w ruchu powrotnym zostaje około 1cm pas od połowy okna w prawą stronę. Chciałem to poprawić więc dogiąłem sam czubek i lekko końcowy uchwyt gumki, ale nie pomogło. Ale i tak jest super zaznaczam jeszcze raz, że cały komplet przód + tył wyszedł mnie 10.48zł.
Jedyny minus tych wycieraczek - są bez spojlera (akurat w tym praktikerze nie było ze spojlerem tej firmy, na stronie www mają w asortymencie). Jak znajdę to sobie kupie.
Za tydzień pojadę do małopolski, jak będzie padało, to zobaczę jak się sprawują przy większej prędkości na autostradzie i opiszę...
No i zobaczymy ile wytrzymają.
Wcześniej miałem championa - w sumie wycierały dobrze, tylko zaczęły już czasami smugi powstawać...
Komentarz
-
-
Sorry za kotleta, ale widzę tu będzie najwłaściwszy temat. Dwa pytanka.
Czy faktycznie teraz te wycieraczki płaskie są lepsze, niż kiedyś (wiele nieciekawych opinii tutaj widzę na początku)
Czy płaskie bez problemu wchodzą, do O1 ? czy trzeba coś drutować?
Po sezonie zamierzam znowu zmienić wycieraczki, ostatnio mam oryginały z valeo, z spojlerem, ale teraz myślę nad płaskimi, bo te podobno zbierają dokładnie i z całej powierzchni szyby. ktoś ma O1 i może potwierdzić, bo O2 ma inaczej wyprofilowaną szybę to może zupenie inaczej działać ta wycieraczka, a jak to ma miejsce w O1?
Komentarz
-
-
Evil, żeby zainstalować płaską wycieraczkę w o1 musisz albo zmienić całe ramię wycieraczki albo kupić specjalną przejśćiówkę :wink:
co do porównania zwykła wycieraczka vs płaska to w moich oczach delikatnie wygrywa płaska, choć jeśli chodzi o cenę to przegrywa tu z kretesem w starciu ze zwykłą wycierałką :|
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maru 123żeby zainstalować płaską wycieraczkę w o1 musisz albo zmienić całe ramię wycieraczki albo kupić specjalną przejśćiówkęA6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
-------------------------------------------------
Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG
Komentarz
-
-
Tak zastanawiam się kto jeździ na wycieraczkach 180-190 km/h. Mniemam że w deszcz. Mój wniosek F-1 albo samobójcy lub zabójcy. Także haloo zejdzie na ziemię.http://emmu.pl
----------------------------------------------------------
W końcu robi się to, co się lubi.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maru 123choć jeśli chodzi o cenę to przegrywa tu z kretesem w starciu ze zwykłą wycierałką :|
Zamieszczone przez mani0nic nie trzeba drutować
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez EvilCzy faktycznie teraz te wycieraczki płaskie są lepsze, niż kiedyśsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maru 123możliwe że chodzi tu o płaszczyznę szyby :roll:obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD
Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl
Komentarz
-
Komentarz