ja mam założone 225/45r17 i9 wszystko jest ok , to jest odpowiednik 195/65r15 jednakże przy silniku 1,6 odczujesz bardzo stratę mocy i zwiekszy ci sie dośc znacznieo spalanie
Wersje Octavii
Zwiń
X
-
Wersje Octavii
Panowie ewentualnie Panie o ile czytają to forum
Potrzebuję pomocy w poniższej kwestii.
Zauważyłem że modele z przed kilku lat występuja w dwóch wersja, tzn inna jest trochę deska rozdzielcza (zdjęcia poniżej). Zastanawiam się w którym roku nastapiła zmiana i jak długo oba modele występowały razem. A jak rozpoznać nie widząc oczywiście środka, że mamy doczynienia z modelem z tą krótszą deską (jak dla mnie o wiele bardziej fajnieszą).
-
-
Na zdjęciach masz wersję wyposażenia Classic (i to w ogóle chyba przed face litfem), były takie na pewno do 2003r. (nie wiem kiedy przestali to różnicować) Wersje Ambiente i wyżej miały już inną bardziej ergonomiczną deskęBouli
Była: Czarna perła 1.6BFQ Ice
Perfect service by DobryGrześWawa :kciukgora
Jest: Opel Vectra Estate Sportline 1.9 CDTI Zdrowa seria :twisted: (miało być 150KM/320Nm a jest 164.9KM/362.3Nm)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez birdoAle obie są clasic czy któraś konkretna. A jak w takim razie rozróżnić to obie wersje
Odróżnić je można po napisach z wersją wyposażenia nad kierunkowskazami o ile są :roll:
2 zdjecie wyglada jak Ambiente przed face liftem (ze względu na szary plastik w dolnej części deski, ja w swojej mam już czarny)
[ Dodano: Wto 24 Lip, 07 10:12 ]
A jeśli mówimy o odróżnianiu np w ogłoszeniach to chyba najprostszym kluczem bedzie wyposażenie np elektryczne szyby przód/tył to już ambiente (czyli deska ze zdjecia nr 2).
Poza tym jak masz fotkę z zewnątrz to classic ma nielakierowane klamki i lusterkaBouli
Jest: Opel Vectra Estate Sportline 1.9 CDTI Zdrowa seria :twisted: (miało być 150KM/320Nm a jest 164.9KM/362.3Nm)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez birdoOK trochę mi rozjaśniłeś sytuację. Muszę i tak trchę się jeszcze w to wszystko wczytać i poogladać trochę fotek
poprzeglądaj sobie oferty na allegro i gratce, to Ci powinno pomócBouli
Komentarz
-
-
ta drugie zdjecie to wersja SLX poznaje po tapicerce i wyposarzeniu
co do pierwszej wersji może to być klasik + Klima bo na fotce widać że ma choc może to być starsza jakaś lepsza wersja gdzie jeszcz nowa wersja deski nie weszła do produkcji.
Ogólnie przed FL i po fl spodkasz obydwa rodzaje desek wszystko jest kwestja wersji wyposarzenia.[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz
-
-
IMHO nie tylko wyposażenia ale i fabryki z której auto wyszło.. kraju przeznaczania...
Na pwerwszym zdjęciu jest na 100% calssic po FL...
widac to po zegarach i tapicerce... Sam mam identyczna łącznie z tapicerką w "zapałki"
Druga to deska po FL co widac po zegarach...
Głowy nie dam ale chyba po FL ta "fajniejsza deska" była juz jedno kolorowa czyli ciemna...Adam
Komentarz
-
-
Na początku produkcji były wkładane do octavii tylko te podłużne deski. W 98 lub 99 zaczęto wkładać te nowe deski do slx a jeszcze później do glx. Po Fl w 2000 roku te podłużne deski były wkładane tylko do classica.
Co do fotek to na pierwszej jest rzeczywiście octavia classic po lf, ale na drugim na 100 % jest stara wersja.Garaż:
Komentarz
-
-
Do 1998r były we wszystkich wersjach te brzydkie deski, od 1999 w GLX i SLX była tzw. miękka czyli ta ładniejsza.
Do sierpnia 2000r dolna częsć deski była tylko jasno szara i beżowa w L&K.
Od września 2000r (czyli od liftingu) brzydka deska była tylko w wersji Classic (dawny LX) i tylko z szarym dołem, a miękka w pozostałych i z kolorem dołu czarnym lub tylko w Elegance beżowym.
Kiedyś widziałem też SLX już z miękką i z górą lekko granatową :wink:
[ Dodano: Sob 28 Lip, 07 23:38 ]
zdjęcie pierwsze Classic, drugie SLX
[ Dodano: Sob 28 Lip, 07 23:42 ]
Od 2000r jeszcze przed liftingiem we szystkich wersjach zmieniono kierownice na bardziej płaską i na klapie wokół szyby nie było już tego brzydkiego plastiku.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez FeryDo 1998r były we wszystkich wersjach te brzydkie deski, od 1999 w GLX i SLX była tzw. miękka czyli ta ładniejsza.
Do sierpnia 2000r dolna częsć deski była tylko jasno szara i beżowa w L&K.
Od września 2000r (czyli od liftingu) brzydka deska była tylko w wersji Classic (dawny LX) i tylko z szarym dołem, a miękka w pozostałych i z kolorem dołu czarnym lub tylko w Elegance beżowym.
Kiedyś widziałem też SLX już z miękką i z górą lekko granatową :wink:
[ Dodano: Sob 28 Lip, 07 23:38 ]
zdjęcie pierwsze Classic, drugie SLX
[ Dodano: Sob 28 Lip, 07 23:42 ]
Od 2000r jeszcze przed liftingiem we szystkich wersjach zmieniono kierownice na bardziej płaską i na klapie wokół szyby nie było już tego brzydkiego plastiku.
Co wiecej, tesc ma Ambiente '03 tez z salonu i ma ta sama deske co ja. Ma tez identyczna kierownice, zegary, itd. TDI 90 KM ale to chyba nie ma znaczenia...
Moze kraj montażu/rynek przeznaczenia ma wieksze znaczenie niz wersja wyposazenia. :roll:Yeah, right.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez RamseyNic sie nie zgadza :roll: Ja mam GLX '00 (MY tez '00) z polskiego salonu i mam "brzydka" deske.
Co wiecej, tesc ma Ambiente '03 tez z salonu i ma ta sama deske co ja. Ma tez identyczna kierownice, zegary, itd. TDI 90 KM ale to chyba nie ma znaczenia...
Moze kraj montażu/rynek przeznaczenia ma wieksze znaczenie niz wersja wyposazenia. :roll:
pzdrAdam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez RamseyNic sie nie zgadza Ja mam GLX '00 (MY tez '00) z polskiego salonu i mam "brzydka" deske.
Moze kraj montażu/rynek przeznaczenia ma wieksze znaczenie niz wersja wyposazenia.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rollcageW Elegance beżowy dół był chyba tylko za dopłata bo ja mam własnie Elegance z 2003 i mam dół czarny
Komentarz
-
Komentarz