[O1] Olej Motul

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Piotr_T
    Rider
    S_OCP Member
    • 2006
    • 479

rollcage, Motul to normalny olej - zwlaszcza serie X-Cess lub E-tech, po prostu jego zaleta jest to, ze nie jest rozlewany w PL, a co za tym idzie masz wieksza szanse, ze w butelce jest faktycznie to co ma byc. Wiec jezeli X-cess spelnia normy VW dla Twojego silnika to lej smialo i smigaj autem

Komentarz

• rollcage
      Ambiente
      • 2006
      • 168

Własnie o taka odpowiedz mi chodziło. Prosta i jednoznaczna. Moje domniewania na temat Motula w seryjnym ASV wynikały po pewnej wypowiedzi chyba na tym forum, gdzie sie sprzeczano na temat który olej lepszy, a dwa oleje na "M" :P jak ktos powiedział ze Motul leje sie do samochodów wysilonych itp. Dzieki za odpowiedz

Komentarz

• jaro4444
        Rider
        • 2006
        • 508

Zamieszczone przez rollcage
        jak ktos powiedział ze Motul leje sie do samochodów wysilonych itp.
        Do takich silników leje się serię 300V a seria 8100 jest przeznaczona też do zwykłych silników (choć nawet w tych po mocniejszych modach sprawuje się b.dobrze). :szeroki_usmiech
        Był czarny Leon jest Superb 2.0 CFGB+

Komentarz

• koja86
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 3178

rollcage, na takim z tym silnikiem co ty się poruszam
          Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

• rollcage
            Ambiente
            • 2006
            • 168

noo tak tak ale twój to taki dziwny :wink: nie normalna 110 jak moja :P

Komentarz

• koja86
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 3178

rollcage, tym lepiej dla twojego motoru skoro mój przesilony
              Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

• djczas
                RS
                • 2005
                • 9612

rollcage, udeż do użytkownika DiD on siedzi w motulu i napisze ci co i jak do twojego lub do Nexus6 on też doradzi

Komentarz

• Sir Saw
                  Classic
                  • 2007
                  • 11

Drodzy użytkownicy nie chcę wprawdzie aby wyszedł z mojego postu lans ale od 9 lat zajmuje się handlem środków eksploatacyjnych dla przemysłu, rolnictwa i głównie motoryzacji więc na olejach, płynach i smarach zjadłem zęby...w razie pytań proszę śmiało! Odpowiem i pomogę a ile będę potrafił...
                  ps ja do mojej Octavii 1,8 20V 150KM wlałem niemal w ciemno /sprzedawca nie był w stanie określić co wlano w serwise!/ Olej GULF TEC 5W/40 API SL/CF norma 505.01 zbliża mi się wymiana i tem razem zapodam GULF RACING 10W/60 API SL/CF
                  Gulf to amerykański koncern nieznany jeszcze w Polsce /u nas od sierpnia 2006/ Oleje tego koncernu na Europę produkowane są w Dordrechcie /Holandia/
                  GULF produkuje oleje m.in dla takich potentatów jak AGIP...
                  Atutem jest uczciwa cena w stosunku do jakości
                  Dla mnie nieporozumieniem są ceny narzucane przez dystrybutorów MOTUL czy LIQUI MOLLY, to grabież...

Komentarz

• DiD
                    Classic
                    • 2007
                    • 8

Zamieszczone przez jaro4444

Do takich silników leje się serię 300V a seria 8100 jest przeznaczona też do zwykłych silników (choć nawet w tych po mocniejszych modach sprawuje się b.dobrze).
                    Tak jest, serię 300V można równie dobrze zalać do seryjnego motoru jak i do wysilonego/przerobionego(zalecane), seria 300V przewyższa istniejące standarty co wiąże sie z jego większą ceną. Seria 8100 oraz Specific VW jest poprostu wystarczająca i optymalna do silników TDI.

[ Dodano: Pon 30 Lip, 07 10:05 ]
                    Zamieszczone przez Sir Saw
                    Dla mnie nieporozumieniem są ceny narzucane przez dystrybutorów MOTUL
                    Ceny są ustalane odgórnie i nic z tym niezrobimy, mnie też się to niepodoba
                    Jedno jest pewne, towar jest 100% orginalny z jedynego oficjalnego żródła.

Pozdr.
                    www.motul.krakow.pl

Komentarz

• Sir Saw
                      Classic
                      • 2007
                      • 11

Zamieszczone przez DiD
                      Zamieszczone przez jaro4444

Do takich silników leje się serię 300V a seria 8100 jest przeznaczona też do zwykłych silników (choć nawet w tych po mocniejszych modach sprawuje się b.dobrze).
                      Tak jest, serię 300V można równie dobrze zalać do seryjnego motoru jak i do wysilonego/przerobionego(zalecane), seria 300V przewyższa istniejące standarty co wiąże sie z jego większą ceną. Seria 8100 oraz Specific VW jest poprostu wystarczająca i optymalna do silników TDI.

[ Dodano: Pon 30 Lip, 07 10:05 ]
                      Dla mnie nieporozumieniem są ceny narzucane przez dystrybutorów MOTUL
                      Ceny są ustalane odgórnie i nic z tym niezrobimy, mnie też się to niepodoba
                      Jedno jest pewne, towar jest 100% orginalny z jedynego oficjalnego żródła.

Pozdr.
                      ale marżę też jakąś macie prawda? nie kwestionuję jakości Motula, miałem kiedyś w motocyklu i było spoko

Komentarz

• rollcage
                        Ambiente
                        • 2006
                        • 168

@djczas
                        Własnie kolega Nexus6 jest tym jedym z moich pewnych źródeł, gdzie moge nabyć Motula i jeszcze taniej niz w InterCarsie :P :P

Komentarz

• jaro4444
                          Rider
                          • 2006
                          • 508

ale marżę też jakąś macie prawda? nie kwestionuję jakości Motula, miałem kiedyś w motocyklu i było spoko
                          Kolego szanowny swoje insynuacje wsadź sobie w buty. Jak należy nazwać Twój post o olejach Gulf???? Masz jakąś marżę z tego co? :P

Motul sprawdzony jest przez wielu, śmigają na nim setki wysilonych TDI (VP i PD) i sprawdza się dobrze. Nie jest "jedyny słuszny" ale sprawdzony. Ot tyle.

Zamieszczone przez DiD
                          seria 300V przewyższa istniejące standarty co wiąże sie z jego większą ceną
                          A jak ze starzeniem tego oleju??? 8) Z tego co jest dostępne nawet w oficjalnych materiałach Motula to nie były prowadzone badania na starzenie tego oleju, bo z założenia ma być wymieniany co wyścig/rajd/2-3 kkm. Więc z używaniem do na drogi to raczej kiepsko ze względów ekonomicznych... :shock:
                          Był czarny Leon jest Superb 2.0 CFGB+

Komentarz

• Tytus
                            Drive
                            • 2005
                            • 93

Zamieszczone przez jarek_wt
                            Zamieszczone przez Tytus
                            za to chciałbyś OII kupić w takiej cenie jak ja :diabelski_usmiech
                            Nowa czy używana ?
                            A jeżeli nowa z salonu, to o jaki % ściąłeś cenę. O ile to nie tajemnica ))))

pozdrawiam
                            34%

Komentarz

Pracuję...