rollcage, Motul to normalny olej - zwlaszcza serie X-Cess lub E-tech, po prostu jego zaleta jest to, ze nie jest rozlewany w PL, a co za tym idzie masz wieksza szanse, ze w butelce jest faktycznie to co ma byc. Wiec jezeli X-cess spelnia normy VW dla Twojego silnika to lej smialo i smigaj autem
[O1] Olej Motul
Zwiń
X
-
Własnie o taka odpowiedz mi chodziło. Prosta i jednoznaczna. Moje domniewania na temat Motula w seryjnym ASV wynikały po pewnej wypowiedzi chyba na tym forum, gdzie sie sprzeczano na temat który olej lepszy, a dwa oleje na "M" :P jak ktos powiedział ze Motul leje sie do samochodów wysilonych itp. Dzieki za odpowiedz
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rollcagejak ktos powiedział ze Motul leje sie do samochodów wysilonych itp.Był czarny Leon jest Superb 2.0 CFGB+
Komentarz
-
-
Drodzy użytkownicy nie chcę wprawdzie aby wyszedł z mojego postu lans ale od 9 lat zajmuje się handlem środków eksploatacyjnych dla przemysłu, rolnictwa i głównie motoryzacji więc na olejach, płynach i smarach zjadłem zęby...w razie pytań proszę śmiało! Odpowiem i pomogę a ile będę potrafił...
ps ja do mojej Octavii 1,8 20V 150KM wlałem niemal w ciemno /sprzedawca nie był w stanie określić co wlano w serwise!/ Olej GULF TEC 5W/40 API SL/CF norma 505.01 zbliża mi się wymiana i tem razem zapodam GULF RACING 10W/60 API SL/CF
Gulf to amerykański koncern nieznany jeszcze w Polsce /u nas od sierpnia 2006/ Oleje tego koncernu na Europę produkowane są w Dordrechcie /Holandia/
GULF produkuje oleje m.in dla takich potentatów jak AGIP...
Atutem jest uczciwa cena w stosunku do jakości
Dla mnie nieporozumieniem są ceny narzucane przez dystrybutorów MOTUL czy LIQUI MOLLY, to grabież...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jaro4444jak ktos powiedział ze Motul leje sie do samochodów wysilonych itp.
Do takich silników leje się serię 300V a seria 8100 jest przeznaczona też do zwykłych silników (choć nawet w tych po mocniejszych modach sprawuje się b.dobrze).
[ Dodano: Pon 30 Lip, 07 10:05 ]
Zamieszczone przez Sir SawDla mnie nieporozumieniem są ceny narzucane przez dystrybutorów MOTUL
Jedno jest pewne, towar jest 100% orginalny z jedynego oficjalnego żródła.
Pozdr.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez DiDZamieszczone przez jaro4444jak ktos powiedział ze Motul leje sie do samochodów wysilonych itp.
Do takich silników leje się serię 300V a seria 8100 jest przeznaczona też do zwykłych silników (choć nawet w tych po mocniejszych modach sprawuje się b.dobrze).
[ Dodano: Pon 30 Lip, 07 10:05 ]
Zamieszczone przez Sir SawDla mnie nieporozumieniem są ceny narzucane przez dystrybutorów MOTUL
Jedno jest pewne, towar jest 100% orginalny z jedynego oficjalnego żródła.
Pozdr.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Sir Saw
ale marżę też jakąś macie prawda? nie kwestionuję jakości Motula, miałem kiedyś w motocyklu i było spoko
Motul sprawdzony jest przez wielu, śmigają na nim setki wysilonych TDI (VP i PD) i sprawdza się dobrze. Nie jest "jedyny słuszny" ale sprawdzony. Ot tyle.
Zamieszczone przez DiDseria 300V przewyższa istniejące standarty co wiąże sie z jego większą cenąBył czarny Leon jest Superb 2.0 CFGB+
Komentarz
-
Komentarz