albo z forum kacika albo gazety.pl .. juz nie pamietam :P
przeglad 15 kkm
Zwiń
X
-
Ja z Mobilem placilem jakies 500zl. Zwracali uwage, by czesciej niz zalecane, zmieniac filtr powietrza (najlepiej co 30k, a nie 60).
Komentarz
-
-
AWARIA! -
Re: przeglad 15 kkm
A to zalezy ,czy to bedzie tez przeglad roczny?Zamieszczone przez leffco tam mi beda grzebac?
[ Dodano: Sro 06 Kwi, 05 00:25 ]
:shock: Jak tak patrze co oni w ciechanowie jeszcze sprawdzja to nie wiem czy nie wroce do lask i znowu zaczne tam jezdzic na przeglady :wink:Zamieszczone przez arci9wjeżdzają na taśmę i sprawdzają siły hamownia, amory....
U mnie ani razu w ramach przegladu(w ASO plock) nie sprawdzali amorkow itd.
[ Dodano: Sro 06 Kwi, 05 00:26 ]
Hm...ja wymieniam go co 15kkm :roll:Zamieszczone przez eMZwracali uwage, by czesciej niz zalecane, zmieniac filtr powietrza (najlepiej co 30k, a nie 60).
Komentarz
-
-
Jutro jade na 30kkm, zobaczymy co wyjdzie
A wymieniac filtr co 15k rowniez zamierzalem, w koncu to zadne koszta.
W sumie mozna samemu, przeciez jakis tam filtr (wlasnie jaki, najlepiej?) 20zl kosztuje? Tylko zas czy ASO nie bedzie sie czepiac?[shadow=darkred:3cf5ca28a5][/shadow:3cf5ca28a5][shadow=red:3cf5ca28a5][/shadow:3cf5ca28a5][shadow=orange:3cf5ca28a5][/shadow:3cf5ca28a5]
Komentarz
-
-
AWARIA!
jeśli chodzi o filtr powietrza to u mnie byl raz wymieniamy a 100tyś stuka :P chyba bede musial go odkurzyc :szeroki_usmiechA wymieniac filtr co 15k rowniez zamierzalem
Komentarz
-
Nie chce tworzyć nowego tematu, a mam pytanie dot. przegladu. po 26.400 km miałem zrobiony przegląd ten który powinien być po 30k. Na przeglądzie doradca powiedział mi, że nastepny przegląd to wymiana oleju i dopiero jak zawoła o niego samochód. W chwili obecnej mam przejechane 15.400 km od wymiany i komputer mnie o nic nie wołał. Nie byłoby pytania, gdyby na drzwiach nie miał naklejki- następny przegląd- wg. wskazań komputera lub max. 15.000k km. To mam jechać na przegląd czy nie? Dla mnie to dość ważna sprawa, bo robię samochodem ok. 90kkm rocznie, bo w ciągu tygodnia przelece pewnie ze 2kkm i łatwo może mi polecieć gwarancja. Komputer mi nic nie pokazuje.
Komentarz
-
-
Witam. Widzę, że kolega jeździ podobnie dużo jak ja. Z tego co piszesz to masz zmienny okres przeglądowy QG1. Ja ogólnie stwierdziłem, że mam w dupie wskazania co do wymiany oleju i jeżdżę do ASO wymieniać olej co 15kkm. Jeśli chodzi o olej 50700/50400, którego należy używać przy QG1 to został on zaprojektowany do większych przebiegów, ale nikt nie mówi o tym, że przy ostrej jeździe gdy podnosi się temperatura oleju traci on swoje właściwości smarujące i powoli zamienia się w ciecz przypominającą wodę, co silnikowi napewno nie służy. Wg mnie przy tak częstym użytkowaniu samochodu nie ma co czekać na wskazania tylko wymieniać olej regularnie ale to tylko moje zdanie.Zamieszczone przez eni4cNie chce tworzyć nowego tematu, a mam pytanie dot. przegladu. po 26.400 km miałem zrobiony przegląd ten który powinien być po 30k. Na przeglądzie doradca powiedział mi, że nastepny przegląd to wymiana oleju i dopiero jak zawoła o niego samochód. W chwili obecnej mam przejechane 15.400 km od wymiany i komputer mnie o nic nie wołał. Nie byłoby pytania, gdyby na drzwiach nie miał naklejki- następny przegląd- wg. wskazań komputera lub max. 15.000k km. To mam jechać na przegląd czy nie? Dla mnie to dość ważna sprawa, bo robię samochodem ok. 90kkm rocznie, bo w ciągu tygodnia przelece pewnie ze 2kkm i łatwo może mi polecieć gwarancja. Komputer mi nic nie pokazuje.Była: Octavia II RS BWA 268KM/350nM
Jest: Golf VII GTI Performance 242KM/356nM (prezent od fabryki)
Komentarz
-
-
szkodzisław
Sprawdź, bo na forum wyczytałem, że komuś "fachowcy" w ASO przestawili przeglądy ze zmiennych na stałe.Zamieszczone przez eni4cTak- mam QG1
Komentarz

ops:
Komentarz