Zamieszczone przez szkoda
L&K czy RS ?
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez sontarioMiKruS, a jak będziesz kiedyś wracał z Niemiec i będzie Ci się spieszyło do domu, bo żona z kolacją będzie czekać :lol: i wtedy Octa zawoła regeneracji na FAP to będziesz bluzgał, że nie miało jej się kiedy o tym przypomnieć...
Ale to nie ma nic do rzeczy. Regeneracja odbywa sie bez wplywu na jazde. Jedyne co to jest troche inny dzwiek silnika i to wszystko. Jedziesz normalnie...
Ja pisze z punktu widzenia uzytkownika - jesli FAP nie bedzie sprawial problemow w dalszej eksploatacji, to go zostawiam i wrecz ciesze sie, ze go mam.
Na serii zrobilem ok. 6.000km i tez nie bylo problemu.
W O2, jak Kuba napisał, masz FMIC w kazdej wersji silnikowej.
Zrob program - nie poznasz auta.TDI 205PS
Komentarz
-
-
sontario, To najpierw musisz zrozumiec jak dziala regeneracja FAP-a a potem bedziesz zabierac glos w dyskusji. Chocby lecial 230 to regeneracja sie wlaczy potrwa chwile a auto dalej bedzie jechac. Jak bedzie stal w korku to FAP tez bedzie sie regenerowal :idea:
Z tego co wiem, to akurat w tym aucie nie ma problemu z filtrem, a jakby byl, to 30km auto by nie przejechalo, nawet w miescie
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maicroftsontario, To najpierw musisz zrozumiec jak dziala regeneracja FAP-a a potem bedziesz zabierac glos w dyskusji. Chocby lecial 230 to regeneracja sie wlaczy potrwa chwile a auto dalej bedzie jechac. Jak bedzie stal w korku to FAP tez bedzie sie regenerowal :idea:
Z tego co wiem, to akurat w tym aucie nie ma problemu z filtrem, a jakby byl, to 30km auto by nie przejechalo, nawet w miescie
Co do FMIC... też nie wiedziałem, że w OII jest już seryjnie większy IC montowany z przodu... Jeśli chodzi o TDI to wychowywałem się na Fabii ATD i dopiero niedawno zmieniłem auto 8)
Program nowy będzie, jednak cały czas się wstrzymuję ze względu na gwarancję...OII Elegance 2.0 TDI
Komentarz
-
-
sontario, robiłem w lublinie u ctv a potem hamowałem na dd u masters'a . nie wiem ile mam ponieważ coś tam troche nie szło przy hamowaniu a czasu nie było za wiele . najprawdopodobniej około 170km i 370nm chyba , ale to pewnie koledzy wiedzą lepiej . różnica dość spora :wink: , a u Ciebie można jeszcze zwiększyć moment zdaje się . serii nie mierzyłem. wiem że masz jeszcze rok gwarancji i wszystko się może zdarzyć ale po co sie martwić na zapas....
a tak w zasadzie to za ile można kupić turbinkę do BKD :?:
ale się zrobił OT , zaraz ktoś nas opierdzieli :szeroki_usmiechO2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Panowie dla mnie wszystko jasne jak koleś chce poszpanować i jest snobem to kupi L&K jeśli cieszy go radość jazdy to kupi RS w jednym i drugim można moc podnieść ale w L&K należałoby jeszcze zmienić zawieszenie ,hamulce itrochę innych dupereli wię c co wybrać ?
RS moje zdanieTakie zwykłe Ambiente
Komentarz
-
-
Panowie - o czym Wy pitolicie?
Jaki snobizm??? - dzizas... :roll:
To są normalne samochody z lepszym wyposazeniem i moze troche bardziej przyciagajace wzrok niz jakis tam zupelnie przecietny samochod.
Ale nie ma to nic wspolnego ze snobizmem - nie wariujmy na litosc, bo dojdziemy do wniosku, ze wzszysto co nie jest na kolpakach i nie ma nielakierowanych zderzakow jest szałem... :|TDI 205PS
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MiKruSPanowie - o czym Wy pitolicie?
To są normalne samochody z lepszym wyposazeniem i moze troche bardziej przyciagajace wzrok niz jakis tam zupelnie przecietny samochod.
Ale nie ma to nic wspolnego ze snobizmem - nie wariujmy na litosc, bo dojdziemy do wniosku, ze wzszysto co nie jest na kolpakach i nie ma nielakierowanych zderzakow jest szałem... :|
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez przem1978Zamieszczone przez MiKruSPanowie - o czym Wy pitolicie?
Ale nie ma to nic wspolnego ze snobizmem - nie wariujmy na litosc, bo dojdziemy do wniosku, ze wzszysto co nie jest na kolpakach i nie ma nielakierowanych zderzakow jest szałem... :|saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dariuspoloZamieszczone przez mateokiedys musialem na autostradzie gwaltownie zmienic pasy o 4 przy ponad 160 przez szarpniecie kierownica - sorry , ale uwazam ze gdybym wtedy jechal skoda, to bym juz nie zyl
...to ciekawe czym ty jezdzisz?
Czy ktos przezyje w takiej sytuacji to zalezy przedewszystki od umiejetnosci kierownika! Ale w naszym kraju i tak kazdy jeden uwaza siebie za wspanialego kierowce, tylko inni nie potrafia jezdzic, a jezeli juz cos sie stalo to auto dupiate bylo.
Moglbys wskazac roznice w zawieszeniu lub prowadzeniu miedzy skoda a innymi autami koncernu VAG ???
niby fajnie, skoda twarda i wogule
ale slabo tlumi nierownosci i robi to co mnie zaskoczylo, na nierownosciach potrafi oderwac kolko od ziemi
niemniej ja osobiscie nie oczekuje ze bedzie to jezdzilo jak bolid F1
ale nastepne auto kupie wieksze (z wiekszym rozstawem osi)Mateo
chip'ed
Komentarz
-
-
Dziękuję wszystkim za bardzo dobre i szczegółowe komentarze, dziękuje za to, ze teraz to juz sam nie wiem co wybrać...
obawiam się, że decyzję podejmę w ciągu 5 minut siedząc w salonie przed sprzedawcą... nie mówiłem Wam, ale alternatywą było jeszcze OII Elegance nabite dodatkami tylko i wyłącznie pode mnie - coś na wzór zamawiania pizzy tylko z ulubionymi dodatkami ;-)
pozdrawiam
a za tydzień wyjeżdżam na urlop do Zakopanego moją super OI Celebrate, która nie takie górki łykała...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkoda
Zamieszczone przez mateokiedys musialem na autostradzie gwaltownie zmienic pasy o 4 przy ponad 160 przez szarpniecie kierownica - sorry , ale uwazam ze gdybym wtedy jechal skoda, to bym juz nie zylMateo
chip'ed
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaprzem1978 napisał/a:
nabite dodatkami tylko i wyłącznie pode mnie - coś na wzór zamawiania pizzy tylko z ulubionymi dodatkami
to chyba najgorsza / najgłupsza opcja[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mateoa tego to nie znalem :shock: :lol: :lol: :lol:
w kazdym razie jak ci sie kółka odrywaja od ziemi i masz jakies problemy z manewrowaniem przy wiekszych predkosciach, to proponuje sprawdzić stan zawiasu, bo rzeczywiscie mozna zrobic sobie krzywde :idea:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mateoale slabo tlumi nierownosci i robi to co mnie zaskoczylo, na nierownosciach potrafi oderwac kolko od ziemi
Phi :twisted: Mam nowe amory, nowe stabilizatory, nowe gumki, sworznie i ciagle te same sprezyny wyjechane juz 149 tysi i ... auto jezdzi jak przyklejone, wiec kolego nie wiem skad masz takie informacje, ale zrob jak mowi szkoda 8)Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
Komentarz