Sterownik zamka centralnego

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • simon1979
    Classic
    • 2007
    • 21

Zamieszczone przez Buba
    zastanawiam sie czy można taką wtyczkę gdzieś kupić (chodzi mi o samą wtyczkę bez czujnika)???
    Zapewne to pare groszy, a wolalbym, aby było tak, jak powinno.
    W ASO mysle ze cena nie powinna przekroczyc 10zl, zadzwoni i sie dowiedz. Pytanie tylko czy maja na miejscu.
  • margra
    Drive
    • 2006
    • 57

Zakupiłem we Viakemie interfejs na USB i podłączyłem się VAG-COMem 409.1. Niby jest OK mogę podłączyć się z różnymi sterownikami, sprawdzić, czy nie ma błędów, odczytać parametry ... Problem jest w tym, że nie mogę podłączyć się do sterownika zamka centralnego (adres 35).
    Nie mogę w szukajce nzaleźć informacji na ten temat, może ktoś wie czy może to być wina programu VAG-COM, interfejsu, czy powinienem zrobić coś więcej niż kliknąć przycisk z napisem "35 Central Lock", czy też problem jest w samym sterowniku?

Komentarz

• Paweł T
      Elegance
      • 2006
      • 784

tak przy okazji, masz wersję sharevare czy zarejestrowaną
      TDI ASV 140KM 300Nm

Komentarz

• margra
        Drive
        • 2006
        • 57

Zamieszczone przez Paweł T
        tak przy okazji, masz wersję sharevare czy zarejestrowaną

Mam wersję taką jaką zassałem z RossTecha. Przy włączaniu niektórych opcji coś pisał mi o ograniczeniach, ale się nie wgłębiałem. Ze sterownikiem zamka poprostu nie udaje się nawiązać połączenia.
        Mam nadzieję, że we wtorek na spocie uda się wyłudzić od kogoś jakąś lepszą wersję

Komentarz

• pablo_doctor
          Elegance
          S_OCP Member
          • 2007
          • 791

mi tez sie ni zglasza pod opcja 35 CENTR. LOCK ale zato bledy z zamkow moglem odczytac z opcji 46 CENTRAL CONV. wyglada na to ze sterownik do centralnego zamka jest "scalony" z modulem komfortu.

nawiasem mowiac to moje cudo to O1 z 2000r

pozdrawiam
          pablo_doctor

Rozdawajmy sobie punkty za rzeczowe informacje

CB-RADIO MIDLAND 220 modyfikowany - /15W Roger Beep / , odwiercona antena na środku dachu - obecnie LEMM 160

http://picasaweb.google.com/pablo.doctor.OCP www.zuart.pl

Komentarz

• Maicroft
            Moderator
            S_OCP MemberModeratorr
            • 2004
            • 25757
            • Audi

35 nie dziala nawet chyba w OII na pelnym kablu.

Mozna polaczyc sie z 46 i tam mozna zczytac bledy oraz ustawic np automatyczne zamykanie zamkow po ruszeniu.

Przy automatycznym skanowaniu pisze, ze podobno moze polaczyc sie z 35, ale to chyba jakis rozbudowany bardziej niz w elegance musi byc ten modul
            Spritmonitor.de

Komentarz

• margra
              Drive
              • 2006
              • 57

Zamieszczone przez Maicroft
              Mozna polaczyc sie z 46 i tam mozna zczytac bledy oraz ustawic np automatyczne zamykanie zamkow po ruszeniu.
              Właśnie o ryglowanie i odryglowanie chodzi. Czy w sterowniku 46 kanały odpowiadające za te funkcje też mają numery 03 i 04 ?

Przy automatycznym skanowaniu pisze, ze podobno moze polaczyc sie z 35, ale to chyba jakis rozbudowany bardziej niz w elegance musi byc ten modul
              Ja mam tylko elegance

Komentarz

• Maicroft
                Moderator
                S_OCP MemberModeratorr
                • 2004
                • 25757
                • Audi

margra, Tak 3 i 4, potem zmieniasz z opcji 0 na 1 dajesz test i save. Z tym tylko ze musisz miec pelna wersje VAG-COMa. Polecam wersje 3 latwiej o taka dzialajaca
                Spritmonitor.de

Komentarz

• margra
                  Drive
                  • 2006
                  • 57

margra, Tak 3 i 4, potem zmieniasz z opcji 0 na 1 dajesz test i save. Z tym tylko ze musisz miec pelna wersje VAG-COMa. Polecam wersje 3 latwiej o taka dzialajaca

Wszystko jasne, dzięki

Komentarz

Pracuję...