oj tak jeszcze spojrzalem na wymiary, to pomijajac roztaw osi mniejszy niz w obecnym superbie o 30mm, to szerokosc tego samochodu to jest juz jakis smiech na sali: 1783 mm. Dla porownania, obecny superb: 1895mm, passat 1820mm, O2 1769mm
Cos mi tu pachnie, ze to bazuje na O2, a raczej jakiejs przedluzonej wersji.
Nowy Superb będzie szerszy od poprzedniego o 18mm!!!
W takim razie, te dane z pierwszego postu sa nie do konca poprawne no i cale szczescie
Wymieniałem chłodnicę kilka tygodni temu, w SHELL AUTOSERVie krzyknęli 200zł za wymianę + chłodnica ok 600zł.
Wskoczyłem na internet i kupiłem chłodnicę za 160pln (zamiennik) w http://www.skodaczesci.pl/kontakt/
Sklep internetowy bardzo polecam, szybko, sprawnie no i tanio. Kupiłem u nich od razu cały płyn do chłodnicy (tanio) oraz czujnik temperatury, bo mi nawalał....
Chodnicę wymieniłem w Warszawie za 100pln netto. W całkiem miłym warsztacie, centrum miasta, okolice puławskiej... (w razie czego dam namiary). Myślę, że to dobra cena, bo to ze 3 h roboty - cały przód trzeba zdjąć, zdemontować chłodnicę klimy itd....
Kumpel wymienial w oci chlodnice po gongu , ale on kupil na allegro za 100 zl , i jest ok. Wymiana jest troche czasochlonna ale możliwa do zrobienia . Niech zgadne leje w lewym dolnym rogu ??
Kumpel wymienial w oci chlodnice po gongu , ale on kupil na allegro za 100 zl , i jest ok. Wymiana jest troche czasochlonna ale możliwa do zrobienia . Niech zgadne leje w lewym dolnym rogu ??
Zamieszczone przez TDi-2002
zgadza się, stojąc przodem do maski, dolny lewy róg.... standard....
u mnie roszczelniła się w prawym dolnym rogu ale nie uciekał płyn tylko lekko ubyło
A wracając do wymiany chłodnicy to wymieniłem na zamiennik. Cały koszt wraz z płynami 430 zł.
pozdro dla jodly (Łukasza)
Witam, mam zamiar wymienić chłodnicę w ASO i mam do wyboru orginalny oraz zamiennik.
Który wybrać? Może ktoś z was jeździ na zamienniku?
Dziś kupiłem w IC chodnicę do GOLFA IV ASV do wersji z klimą, taką samą jak do Octavii.
Za wyrób renomowanej firmy Behr zapłaciłem 218 zł. Zmiana we własnym zakresie :szeroki_usmiech
[ Dodano: Sob 22 Wrz, 07 00:49 ]
Zamieszczone przez TDi-2002
W całkiem miłym warsztacie, centrum miasta, okolice puławskiej... (w razie czego dam namiary). Myślę, że to dobra cena, bo to ze 3 h roboty - cały przód trzeba zdjąć, zdemontować chłodnicę klimy itd....
chłodnica 160zł,
robocizna 100zł / 122zł z Vatem (do wyboru)
płyn 3x15zł koncentrat
przesyłka 20zł
daje razem - 325zł / 347
To ja bym poprosił o namiary na ten warsztat, bo potwierdziła mi się diagnoza z Auto-Wimar:/ - nieszczelność chłodnicy - uciekł prawie cały płyn w ciągu 2 miesięcy. W sobotę zaświeciła mi się kontrolka braku płynu w chłodnicy
Komentarz