[O1] Chłodnica-kto wie?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • lucia
    Classic
    • 2007
    • 24

[O1] Chłodnica-kto wie?

Zamieszczone przez rad10
    Zamieszczone przez tomek
    oj tak jeszcze spojrzalem na wymiary, to pomijajac roztaw osi mniejszy niz w obecnym superbie o 30mm, to szerokosc tego samochodu to jest juz jakis smiech na sali: 1783 mm. Dla porownania, obecny superb: 1895mm, passat 1820mm, O2 1769mm

Cos mi tu pachnie, ze to bazuje na O2, a raczej jakiejs przedluzonej wersji.
    Nowy Superb będzie szerszy od poprzedniego o 18mm!!!
    W takim razie, te dane z pierwszego postu sa nie do konca poprawne no i cale szczescie
    Bieganie to moje życie
  • mikolaj
    Rider
    S_OCP Member
    • 2006
    • 366
    • Octavia II (1Z3)
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

[O1] Chłodnica-kto wie?

Witam, mam zamiar wymienić chłodnicę w ASO i mam do wyboru orginalny oraz zamiennik.
    Który wybrać? Może ktoś z was jeździ na zamienniku?

[ Dodano: Sob 15 Wrz, 07 12:20 ]
    czyżby nikt nie wymieniał chłodnicy w swoim szkodniku?????

Komentarz

• TDi-2002
      Ambiente
      • 2006
      • 108

Wymieniałem chłodnicę kilka tygodni temu, w SHELL AUTOSERVie krzyknęli 200zł za wymianę + chłodnica ok 600zł.

Wskoczyłem na internet i kupiłem chłodnicę za 160pln (zamiennik) w http://www.skodaczesci.pl/kontakt/
      Sklep internetowy bardzo polecam, szybko, sprawnie no i tanio. Kupiłem u nich od razu cały płyn do chłodnicy (tanio) oraz czujnik temperatury, bo mi nawalał....

Chodnicę wymieniłem w Warszawie za 100pln netto. W całkiem miłym warsztacie, centrum miasta, okolice puławskiej... (w razie czego dam namiary). Myślę, że to dobra cena, bo to ze 3 h roboty - cały przód trzeba zdjąć, zdemontować chłodnicę klimy itd....

Silnik mam dokładnie ten sam co ty - AGR 2002

W razie pytań, wal!

Komentarz

• phrix
        L&K
        • 2007
        • 1000
        • Audi
        • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Kumpel wymienial w oci chlodnice po gongu , ale on kupil na allegro za 100 zl , i jest ok. Wymiana jest troche czasochlonna ale możliwa do zrobienia . Niech zgadne leje w lewym dolnym rogu ??
        Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

• TDi-2002
          Ambiente
          • 2006
          • 108

zgadza się, stojąc przodem do maski, dolny lewy róg.... standard....

Komentarz

• mikolaj
            Rider
            S_OCP Member
            • 2006
            • 366
            • Octavia II (1Z3)
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez phrix
            Kumpel wymienial w oci chlodnice po gongu , ale on kupil na allegro za 100 zl , i jest ok. Wymiana jest troche czasochlonna ale możliwa do zrobienia . Niech zgadne leje w lewym dolnym rogu ??
            Zamieszczone przez TDi-2002
            zgadza się, stojąc przodem do maski, dolny lewy róg.... standard....
            u mnie roszczelniła się w prawym dolnym rogu ale nie uciekał płyn tylko lekko ubyło

A wracając do wymiany chłodnicy to wymieniłem na zamiennik. Cały koszt wraz z płynami 430 zł.
            pozdro dla jodly (Łukasza)

Komentarz

• TDi-2002
              Ambiente
              • 2006
              • 108

no to u mnie ździebko taniej:

chłodnica 160zł,
              robocizna 100zł / 122zł z Vatem (do wyboru)
              płyn 3x15zł koncentrat
              przesyłka 20zł
              daje razem - 325zł / 347

teraz szukam rozsądnego rozrządu

Pozdrawiam

PS mnie również się nie wylało, wyciekło z 0,5 litra, potem przez 3tys. km był spokój... wymieniłem również dla spokoju - świętego...

Komentarz

• jaro4444
                Rider
                • 2006
                • 508

Zamieszczone przez mikolaj
                Witam, mam zamiar wymienić chłodnicę w ASO i mam do wyboru orginalny oraz zamiennik.
                Który wybrać? Może ktoś z was jeździ na zamienniku?
                Dziś kupiłem w IC chodnicę do GOLFA IV ASV do wersji z klimą, taką samą jak do Octavii.
                Za wyrób renomowanej firmy Behr zapłaciłem 218 zł. Zmiana we własnym zakresie :szeroki_usmiech

[ Dodano: Sob 22 Wrz, 07 00:49 ]
                W całkiem miłym warsztacie, centrum miasta, okolice puławskiej... (w razie czego dam namiary). Myślę, że to dobra cena, bo to ze 3 h roboty - cały przód trzeba zdjąć, zdemontować chłodnicę klimy itd....
                Pewnie w Konarski Chłodnice :diabelski_usmiech
                Był czarny Leon jest Superb 2.0 CFGB+

Komentarz

no to u mnie ździebko taniej:

chłodnica 160zł,
                  robocizna 100zł / 122zł z Vatem (do wyboru)
                  płyn 3x15zł koncentrat
                  przesyłka 20zł
                  daje razem - 325zł / 347

To ja bym poprosił o namiary na ten warsztat, bo potwierdziła mi się diagnoza z Auto-Wimar:/ - nieszczelność chłodnicy - uciekł prawie cały płyn w ciągu 2 miesięcy. W sobotę zaświeciła mi się kontrolka braku płynu w chłodnicy

Komentarz

Pracuję...