Zamieszczone przez rad10
[O1] Chłodnica-kto wie?
Zwiń
X
-
Wymieniałem chłodnicę kilka tygodni temu, w SHELL AUTOSERVie krzyknęli 200zł za wymianę + chłodnica ok 600zł.
Wskoczyłem na internet i kupiłem chłodnicę za 160pln (zamiennik) w http://www.skodaczesci.pl/kontakt/
Sklep internetowy bardzo polecam, szybko, sprawnie no i tanio. Kupiłem u nich od razu cały płyn do chłodnicy (tanio) oraz czujnik temperatury, bo mi nawalał....
Chodnicę wymieniłem w Warszawie za 100pln netto. W całkiem miłym warsztacie, centrum miasta, okolice puławskiej... (w razie czego dam namiary). Myślę, że to dobra cena, bo to ze 3 h roboty - cały przód trzeba zdjąć, zdemontować chłodnicę klimy itd....
Silnik mam dokładnie ten sam co ty - AGR 2002
W razie pytań, wal!
Komentarz
-
-
Kumpel wymienial w oci chlodnice po gongu , ale on kupil na allegro za 100 zl , i jest ok. Wymiana jest troche czasochlonna ale możliwa do zrobienia . Niech zgadne leje w lewym dolnym rogu ??Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez phrixKumpel wymienial w oci chlodnice po gongu , ale on kupil na allegro za 100 zl , i jest ok. Wymiana jest troche czasochlonna ale możliwa do zrobienia . Niech zgadne leje w lewym dolnym rogu ??Zamieszczone przez TDi-2002zgadza się, stojąc przodem do maski, dolny lewy róg.... standard....
A wracając do wymiany chłodnicy to wymieniłem na zamiennik. Cały koszt wraz z płynami 430 zł.
pozdro dla jodly (Łukasza)
Komentarz
-
-
no to u mnie ździebko taniej:
chłodnica 160zł,
robocizna 100zł / 122zł z Vatem (do wyboru)
płyn 3x15zł koncentrat
przesyłka 20zł
daje razem - 325zł / 347
teraz szukam rozsądnego rozrządu
Pozdrawiam
PS mnie również się nie wylało, wyciekło z 0,5 litra, potem przez 3tys. km był spokój... wymieniłem również dla spokoju - świętego...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mikolajWitam, mam zamiar wymienić chłodnicę w ASO i mam do wyboru orginalny oraz zamiennik.
Który wybrać? Może ktoś z was jeździ na zamienniku?
Za wyrób renomowanej firmy Behr zapłaciłem 218 zł. Zmiana we własnym zakresie :szeroki_usmiech
[ Dodano: Sob 22 Wrz, 07 00:49 ]
Zamieszczone przez TDi-2002W całkiem miłym warsztacie, centrum miasta, okolice puławskiej... (w razie czego dam namiary). Myślę, że to dobra cena, bo to ze 3 h roboty - cały przód trzeba zdjąć, zdemontować chłodnicę klimy itd....Był czarny Leon jest Superb 2.0 CFGB+
Komentarz
-
-
dariuszn
Zamieszczone przez TDi-2002no to u mnie ździebko taniej:
chłodnica 160zł,
robocizna 100zł / 122zł z Vatem (do wyboru)
płyn 3x15zł koncentrat
przesyłka 20zł
daje razem - 325zł / 347
Komentarz
Komentarz