No to chyba mnie też dopadły świece żarowe od kilku dni zauważyłem że moja niunia dość długo po nocy kręci(jak już złapie to później pali na dotyk)a dzisiaj złapała dopiero za drugim razem puszczając pięknego białego bąka.
Swiece zarowe....
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez brandOapropos swiec, u mnie problem jest taki ze autko kreci ladnie tyle tylko że w trakcie jazdy zapala sie kontrolka od swiec zarowych i nie gasnie. Po jakims czasie zgasnie a pozniej znowu sie zapala na jakis dluzszy okres czasu :? wiecie co to moze byc ?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marekzuZamieszczone przez dariuspolo...w moich autach niema dodatkowego dogrzewania plynu wiec znam to tylko z opisow na innych forach, moze sa dwa rodzaje? Ale poza innym kluczem jest to normalna swieca.
...niestety masz racje wczoraj oblukalem cos takiego u znajomego i te sa krotsze.
:cry:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez brandOapropos swiec, u mnie problem jest taki ze autko kreci ladnie tyle tylko że w trakcie jazdy zapala sie kontrolka od swiec zarowych i nie gasnie. Po jakims czasie zgasnie a pozniej znowu sie zapala na jakis dluzszy okres czasu wiecie co to moze byc ?Teraz xenony by krzynol
Komentarz
-
-
To wszystko o czym tu piszecie to ,,bułka z masłem". :evil: Ja dzisiaj zdjołem pokrywe silnika(w zwiąsku ze słabym paleniam,3-4obroty wału) i co się okazało???.Ku&wa fajki zdjęte ze świec :shock: :evil: :roll: Podejżewam że pomykałem tak ok 6-mcy!!!Myślę że zrobił mi to jeden ,,mechanior" z mojej okolicy przy wymianie oleju,z myślą że do niego wrócę i mnie zerżnie z kasy.Tylko dlaczego ja tam wcześniej nie zajzałem ops: :roll: Także widzę że czasami trzeba zajżeć pod maskę w Octavii TDI ops: ,a myślałem że to auto bezobsługowe .Pozdro!X1 20d s-drive m-pakiet i Ducato 100 Multijet...Skode miło wspominam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dariuspolomaniek971, niestety zeby dokladnie cos powiedziec trzeba auto podlaczyc pod Vaga i sprawdzic zapamietane bledy.
Po zapaleniu kontrolki auto zachowywalo sie jakos inaczej niz zwykle?
Prawie na pewno powodem nie byly swiece zarowe, czyli jestes OT.
Darek
Trochę poszperałem na temat świec i wygląda,że wysiadł
włącznik świateł stop. Dzisiaj odpaliłem bez problemu.
Światła stop też są. Przejechałem ok 1km i się nie zapaliła.
Pożyjemy zobaczymy co będzie dalej.maniek971
Komentarz
-
-
maniek971, wprzypadku wlacznika stopow powinna sie jeszcze zapalic kontrolka ABSu, to ze pala sie swiatla stopu nie znaczy ze wlacznik jest sprawny, jest on zbudowany podobnie do czujnika cieczy chlodzacej czyli w srodku sa dwa wlaczniki jeden dla swiatel drugi dla ECU, jezeli padl by ten od ECU swiatla dzialaly by normalnie.
Mozna to sprawdzic w odpowiednim bloku pomiarowym pod Vagcomem( nie mam pod reka w jakim).
Powinien wystapic blad: 16955.
[ Dodano: Wto 27 Lis, 07 19:11 ]
...a sprawdzales w bloku ABSu bledy czy tylko w silniku?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dariuspolomaniek971, wprzypadku wlacznika stopow powinna sie jeszcze zapalic kontrolka ABSu, to ze pala sie swiatla stopu nie znaczy ze wlacznik jest sprawny, jest on zbudowany podobnie do czujnika cieczy chlodzacej czyli w srodku sa dwa wlaczniki jeden dla swiatel drugi dla ECU, jezeli padl by ten od ECU swiatla dzialaly by normalnie.
Mozna to sprawdzic w odpowiednim bloku pomiarowym pod Vagcomem( nie mam pod reka w jakim).
Powinien wystapic blad: 16955.
[ Dodano: Wto 27 Lis, 07 19:11 ]
...a sprawdzales w bloku ABSu bledy czy tylko w silniku?
Dzisiaj przejechałem 40km i narazie nie zapaliła się.maniek971
Komentarz
-
Komentarz