[O1] Klapka od schowka...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • zero7
    Classic
    • 2008
    • 39

darmarz, a c zy po podpięciu drugiego aku świecą się jakieś kontrolki jak próbujesz uruchomić?
  • Mierzej
    Drive
    • 2007
    • 82

Witam.

Zna ktos budowe badz ma jakies rysunki zlozeniowe/montazowe schowka (papierosnica) w panelu centralnym w 01? Problem w tym ze ulamaly sie zebatki od pokrywki (nie mam pojecia jak?!) i wszystko wypadlo. Z tego co wiem powinna byc tam tez jakas sprezyna ktora podnosi klapke do gory. Za wszelkie info bede wdzieczny. Dzieki.
    Pozdrawiam

Komentarz

• Bazyli76
      Rider
      • 2006
      • 487

Ha ja się podłączę do posta bo u mnie skolei nie chce za cholerę popielniczka się zamknąć. Może ktoś coś poradzi...

Komentarz

• hubert78
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 1576

Może tak będzie prościej

Komentarz

• nickmar
          Drive
          • 2007
          • 83

Zamieszczone przez hubert78

Mysle ze kolegom chodzi o przednia popelniczke

Komentarz

• Mierzej
            Drive
            • 2007
            • 82

Witam ponownie...juz wszystko jasne . Otoz...

Spreznyka z lewej strony (skrecana) odpowiada za unoszenie klapki. Nalezy znalesc sposob na jej zalozenie ale mysle ze sobie z tym poradzisz. W srodku natomiast znajduje sie zapadka ktora blokuje klapke w polozeniu otwarty/zamkniety (element w ksztalcie trojkata z wyzlobionymi rowkami). Element ten nie ma zadnej sprezyny, lata bezwladnie po wyjeciu wnetrza popielniczki. Wyzlobione rowki odpowiadaja za zablokowenie klapki...ot i cala filizophia .

U mnie zwyczajnie cos sie zablokowalo, ktos pociagnal za mocno i trzaslo. Jezdzilem tak ze dwa tygodnie i balem sie ze pogubilem wszystko ale na szczescie nie. Skleilem i dziala.

Mam najdzieje ze cos pomoglem. Chcialem zalaczyc zdjecia ale nie wiem czemu chcialy wejsc na serwer.
            Pozdrawiam

Komentarz

• zbychu
              Ambiente
              • 2007
              • 180

Witam!!
              Zamieszczone przez Mierzej
              Problem w tym ze ulamaly sie zebatki od pokrywki (nie mam pojecia jak?!) i wszystko wypadlo. Z tego co wiem powinna byc tam tez jakas sprezyna ktora podnosi klapke do gory
              ano tak się złożyło, że ostatnio montowałem CB-radio w miejscu popielniczki, i wiem że jeżeli u Ciebie połamały się zębatki i wszystko wypadło, to znaczy że nic z tego nie zrobisz, nie posklejasz tego, sprężynka jest od strony lewych dźwi, ale jeżeli i ona wypadła w wyniku odłamania, to cały kompletny mechanizm popielniczki do wymiany (koszt w zależności od wersji panela około 135pln dostępne tylko w ASO)

Zamieszczone przez Bazyli76
              bo u mnie skolei nie chce za cholerę popielniczka się zamknąć
              jest tam taka zapadka też od strony lewych dźwi sprawdź czy ona nie wypadła, można ją namacać po wyjęciu popielnika, nie wykluczone że zapadka wychyliła się do tyłu i nie zaskakuje, wystarczy jeżeli zapadka jest, naprowadzić na miejsce.
              Pozdrawiam
              mając poduchy...nie zapominaj o pasach

Komentarz

• Mierzej
                Drive
                • 2007
                • 82

Panowie, Panowie

Popielniczka juz na miejscu w samochodzie .

Ale jest jedno ale...jezeli uda nam sie posklejac to co sie polamalo i zlozyc razem do kupy powstaje problem z wlozeniem jej we wneke w panelu. Serio Tak to madrze skonstruowali ze za cholere nie chce wejsc. Probujesz wcisnac ja to z otwarta klapka to z zamknieta i nic zawsze brakuje kilku mm. Jedyna opcja to (oprocz rozkrecania polowy dolnej czesci panelu) odchylenie polpaneli na boki i "na sile". Radze zachowac ostroznosc zeby nie narobic sobie roboty ze sklejaniem uchwytow klapki od nowa. Powodzenia.
                Pozdrawiam

Komentarz

• paweld
                  Ambiente
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 144

A wystarczyło zdjąc dużą ramkę z konsoli radia i regulatorów nawiewów. :lol:
                  .:SKODOVKA-CLUB:.
                  F1 1,4 16V BKY - Tour de France (kombi)
                  .:KREWNIACY:. 0 Rh+

Komentarz

• Bazyli76
                    Rider
                    • 2006
                    • 487

No u mnie wszystko jasne... ułamany plastikowy bolec, który chodzi w tej plastikowej zapdce zamykającej/otwierającej. Niestety do wymiany cały element. :cry:

Trza przejrzeć alledrogo...

Komentarz

Pracuję...