darmarz, a c zy po podpięciu drugiego aku świecą się jakieś kontrolki jak próbujesz uruchomić?
[O1] Klapka od schowka...
Zwiń
X
-
[O1] Klapka od schowka...
Witam.
Zna ktos budowe badz ma jakies rysunki zlozeniowe/montazowe schowka (papierosnica) w panelu centralnym w 01? Problem w tym ze ulamaly sie zebatki od pokrywki (nie mam pojecia jak?!) i wszystko wypadlo. Z tego co wiem powinna byc tam tez jakas sprezyna ktora podnosi klapke do gory. Za wszelkie info bede wdzieczny. Dzieki.Pozdrawiam
-
-
Zamieszczone przez hubert78Może tak będzie prościej
http://www.allegro.pl/item253310914_...l_octavia.html
Mysle ze kolegom chodzi o przednia popelniczke
Komentarz
-
-
Witam ponownie...juz wszystko jasne . Otoz...
Spreznyka z lewej strony (skrecana) odpowiada za unoszenie klapki. Nalezy znalesc sposob na jej zalozenie ale mysle ze sobie z tym poradzisz. W srodku natomiast znajduje sie zapadka ktora blokuje klapke w polozeniu otwarty/zamkniety (element w ksztalcie trojkata z wyzlobionymi rowkami). Element ten nie ma zadnej sprezyny, lata bezwladnie po wyjeciu wnetrza popielniczki. Wyzlobione rowki odpowiadaja za zablokowenie klapki...ot i cala filizophia .
U mnie zwyczajnie cos sie zablokowalo, ktos pociagnal za mocno i trzaslo. Jezdzilem tak ze dwa tygodnie i balem sie ze pogubilem wszystko ale na szczescie nie. Skleilem i dziala.
Mam najdzieje ze cos pomoglem. Chcialem zalaczyc zdjecia ale nie wiem czemu chcialy wejsc na serwer.Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Witam!!
Zamieszczone przez MierzejProblem w tym ze ulamaly sie zebatki od pokrywki (nie mam pojecia jak?!) i wszystko wypadlo. Z tego co wiem powinna byc tam tez jakas sprezyna ktora podnosi klapke do gory
Zamieszczone przez Bazyli76bo u mnie skolei nie chce za cholerę popielniczka się zamknąć
Pozdrawiammając poduchy...nie zapominaj o pasach
Komentarz
-
-
Panowie, Panowie
Popielniczka juz na miejscu w samochodzie .
Ale jest jedno ale...jezeli uda nam sie posklejac to co sie polamalo i zlozyc razem do kupy powstaje problem z wlozeniem jej we wneke w panelu. Serio Tak to madrze skonstruowali ze za cholere nie chce wejsc. Probujesz wcisnac ja to z otwarta klapka to z zamknieta i nic zawsze brakuje kilku mm. Jedyna opcja to (oprocz rozkrecania polowy dolnej czesci panelu) odchylenie polpaneli na boki i "na sile". Radze zachowac ostroznosc zeby nie narobic sobie roboty ze sklejaniem uchwytow klapki od nowa. Powodzenia.Pozdrawiam
Komentarz
-
Komentarz