kurynio, tyle, że mi ASO właśnie ustawiło autodomykanie szyb z pilota i teraz staramy się dojść do tego w jaki sposób. Co do ustawień z MaxiDota to hamster pisał o zamknięciu szyb jak zaczyna padać deszcz. Mam to włączone ale nie sprawdzałem czy działa. Wydawało mi się, że to tylko do otwieranego dachu.
[O2] Domykanie szyb przez moduł komfortu Octavia II
Zwiń
X
-
Jezeli chodzi o zamykanie aut szyb , t chodzilo mi o zamykanie szyb z pilota nie trzymajac przyciskow. A jako przyklad udogodnienia z automatycznym zamykaniem szyb podalem przypadek kiedy by zaczal padac deszcz. Z Maxi Dot da sie ustawic zamykanie/otwieranie szyb z pilota trzymajac przycisk.
W Maxi Dot jest to jezeli dobrzepamietam Conv mode - dla drzwi kierowcy badz wszystkich, 100% da sie ustawic bo probowalem.
Co do deszczy to shado, ma racje to sie dotyczy tylko szyberdachu i do tego chyba musi byc czujnik deszczu.
Komentarz
-
-
a to pardon, nie doczytałem dokładnie, ale to chyba musi być czujnik deszczu zamontowany, muszę się przyznać, że o tym nie słyszałem. Co do zamykania szyb przy zamykaniu (bez konieczności "duszenia" pilota) też bym chętnie to u siebie zaprogramował, ale to kodowanie komfortu?, czy może funkcja alarmu? Nie mowili Ci?
Komentarz
-
-
stysiek, mi też powiedzieli, że nie mogą, ale ponieważ sprzedawca przy zamawianiu obiecał mi, że będzie alarm i autodomykanie szyb to poszedł i pogadał z elektrykiem. Przy okazji pociągnęli mi osobne zasilanie do CB i założyli radiopowiadomienie. Mam nadzieję, że chłopaki sprawdzą i dadzą znać. Mam też nadzieję, że zapiszą sobie najpierw jakie mieli wcześniej kodowanie. Mogą być też jakieś inne różnice w zależności od wyposażenia. U mnie to tak działa, że zamykam drzwi z pilota - kierunkowskazy migają raz, i po chwili migają drugi raz i wtedy zamykają się szyby.
Komentarz
-
-
Czesc,
Ja sprawdze jak tylko kolega mi pozyczy VAGa , na swoj czekam bedzie za 2 miesiace jak drugi znajomy wroci z USA.
Ale patrzac na kodowanie i "opis" na stronie http://de.openobd.org/skoda/octavia_1z.htm#46 wynika ze moje przypuszczenie odnosnie Bajtu 6 bitu 6 jest mylne , albo u Ciebie shado ustawili to gdzie indziej.
Niestety dopuki nie bede mial VAGa w rekach to nie mgoe sprawdzic.
Komentarz
-
-
shado, a czy tym masz napewno fabryczny alarm a nie dokladany w salonie ?
Bo przygladam sie twojemu kodowaniu i u ciebie system "Anti theft" jest wylaczony. I byc moze masz alarm zakladany w salonie , a te alarmy tak maja.
FAbryczny alarm z monitorowaniem wnetrza nie ma czujnikow pojemnosciowych na slupkach A. Ja mam montowany przez fabryke i czujnikow pojemnowsciowych na slupkach nie ma , a monitorowanie wnetrza dziala.
Komentarz
-
-
Ja jestem tylko ciekawy tego ze jak jest to przepis UE w sprawie bezpieczenstwa , to chyba powinna byc opcja zamykania szyb automatycznie dla innych kontynentow np USA lub Australia.
Sprawdze w kodowaniu ta funkcje automatycznego zamykania , o ktorej wczesniej pisalem.
Najwyzej modul nie przyjmie kodowania.Nie dlugo bede miec interfejs to sie pobawie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez hamsterprawdze w kodowaniu ta funkcje automatycznego zamykania
ale nie mogą ze względu na przepisy
Zamieszczone przez hamsterdla innych kontynentow np USA lub Australia
Komentarz
-
-
Witam,
Sprawdzilem dzis VAGiem , i niestety nie udalo mi sie wlaczyc automatycznego zamykania szyb. Modul przyjmuje kodowanie ale domykanie nie dziala.
Zmienialem bajt 6 bit 6 " Comfort function automatic closing" ale efektu brak .
Ale sie nie poddaje. Byc moze trzeba zdobyc login i wtedy to pojdzie.
Komentarz
-
-
shado, na tych stronach podaja kodowanie do innych sterownikow, byc moze w naszym jest to nie mozliwe sprzetowo.
http://www.diagsystem.com...3156f131d0d68ed na tej stronie sa inne sterowniki komfortu niestety.
POszukam jeszcze na zagranicznych forach.
Komentarz
-
-
shado, kwestia jest tego typu ze wszystkie opisy dotycza uruchomienia zamykania/ otwierania szyb z pilota ale tylko trzymajac przycisk.
Z tym nie ma problemu w OII mozna to albo przy pomocy Maxi dota ustawic , albo przy pomocy VAG.
Ja jeszcze powalcze z automatycznym zamykaniem szyb z pilota na forum passat world ktos napisal ze sie da. Jednak nie jestem pewny czy to aby napewno bylo w B6.
druga sprawa to to ze wczoraj skanujac moja okcie zauwazylem ze kodowanie sterownikow jest inne niz w opisach ( np mam podgrzewane lusterka , oswietlenie prestrzeni na nogi i jeszcze pare inncyh rzeczy) , a bylo to odznaczone.
Byc moze jak pokaze sie nowa Elsa to bedzie w niej kodowanie sterownikow.
Narazie walcze z tematem a latwo sie nie poddaje
Jeszcze moze byc sprawa konfiguracji (kombinacji ustawien).
Komentarz
-
Komentarz