nie wiem jak w kombi - ale w limuzynie jest fatalne mocowanie, musisz mocno szarpnąć w dół, samo ściągnięcie to mały pikuś, gorzej z ponownym założeniem, tam są takie małe metalowe zatrzaski ( spinki ), których nie da się ponownie założyć przynajmniej u mnie, zamówiłem w serwisie i czekałem 2 tygodnie bo nie mieli spinek .
SZOK !!!
Zwiń
X
-
SZOK !!!
Witam.
Dziś miałem niespodziewany telefon od Wimaru. Miła pani słodkim głosikiem pytała się czy mam jakieś zastrzeżenia co do ostaniej wizyty w salonie, czy jestem zadowolony z obsługi itd.
Czyżby jakaś zmiana w nastawieniu do klientów ?
Byłoby to nawet wskazane...
Octavia Kombi ASV 114KM 256Nm @ 148KM 330Nm by ALI - polecam tego tunera...
-
-
Z tego co rozmawiałem ostatnio z mechanikiem to czytują czasami fora, chcą być na bieżąco i raczej będą zainteresowani tym żeby opinia o ASO była jak najlepsza.Zamieszczone przez PurchawaHehe :lol:
Moze forum zaczeli czytac ?
Moze inne ASO pojda za ich przykladem
Komentarz
-
-
to dużo pracy przed nimi :evil:Zamieszczone przez MZDraczej będą zainteresowani tym żeby opinia o ASO była jak najlepsza.Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Dokładnie, a potem jak jakaś zmiana nie domaga na servisie to sie im mówi dowidzenia, i szukamy nowych doradców servisowych, tylko jak widze kolesia , który nie ma pojęcia o samochodach i jest tym doradcą to krew zalewa człowieka. Ostatni tekst gościa z działu napraw blacharskich" Panie wie Pan ile czasu trzeba na zdjęcie zderzaka przedniego z Pana Octavi????? Połowa dniówki mowi kolo :shock: :shock: :shock: :shock: A ja na to :tak to bardzo ciekawe bo tam jest tylko 7 srub do demontażu .......... + węzyk od spryskiwaczy reflektorów, wiec na pewno potrzeba połowę dnia na tak skomplikowaną operację :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
k
k
k
k
"Życie jest bezwzględne, nie lituje się nad nikim"
Pokój jego duszy - Kris
27-09-2003
Pionek znów gra.......
Rodzinne Combiaczki AHF i BKD by ALI
oraz E 30 
www.dynosoft.pl
Komentarz
-
-
Poprostu prawie kazde ASO jest nastawione na "lupienie" klienta-laika.
Tacy klienci jak czesc nas tu obecnych, ktorzy maja jakies pojecie o ich praktykach i zasadach dzialania, to "nieporzadany element" ktory nalezy starac sie trzymac od siebie z daleka. :evil:
Niestety poprawienie wizerunku ASO, poprzez szkolenie kadry jest kosztowne, a jak wiadomo dzis wiekszosc firm tnie koszty jak sie da. :evil:"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Ja jak na razie na ASO na Al. Jerozolimskich nie narzekam. Przed każdym sprawdzeniem/naprawą prosze o możliwość bycia na hali i nie ma problemu. A tam można się dokładnie przyjrzeć temu co robi mechanik z moją skodzinką.
Co prawda próbują robić klientów na kasę ale jak się jest czujnym to można sobie i z tym poradzić.....
Komentarz
-
-
ale to nie powinno mieć miejsca :evil: powinienneś oddawać auto i wiedzieć, że:Zamieszczone przez MZDJa jak na razie na ASO na Al. Jerozolimskich nie narzekam. Przed każdym sprawdzeniem/naprawą prosze o możliwość bycia na hali i nie ma problemu. A tam można się dokładnie przyjrzeć temu co robi mechanik z moją skodzinką.
Co prawda próbują robić klientów na kasę ale jak się jest czujnym to można sobie i z tym poradzić.....
a) zrobią dobrze
b) na nic Cie nie naciągną
c) nic nie ukradną
a tak naprawdę to na a) i b) praktycznie można NIE liczyć, z c) chyba jest nieco lepiej bo mi się nie zdażyło :roll: chociaż wpisanie na rachunek części nie wymienionej można chyba w ten sposób potraktowac :?Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
A może by tak wystosować jakiegoś oficjalnego maila do wszystkich np Warszawskich ASO czy by nam rabatów nie dali?
Tylko żeby nie było tak jak słyszałem w jednym salonie rozmowę handlowca z kierownikiem:
H: szefie ten gościu chce jakiś rabat
K: No i?
H: Co robimy, jak zwykle cene do góry a potem rabat?
K: No a jak!Tak se wspominający Octavię - byly jej posiadacz
teraz: stalowe A4 B7 2.0 TFSI tiptronic
czarna AR 156 1.8 T.Spark
Komentarz
-
-
Do mnie dzwoniła sympatyczna pani, która zadała mi pytania dotyczące zakupionej Skody Octaviii mojej satysfakcji z tego tytułu oraz innych pytań dotyczących motoryzacji.
Najfajniejsze z tego jest to, że dostałem fajny zegarek z bajerami i nazwą SkodaAuto :szeroki_usmiechByła Octavia II Turbo Diesel i Miała Power
Komentarz
-
-
Owszem zaraz po odbiorze auta zadzwoniła pani z SMG KRC które bada stopień zadowolenia klientów na zlecenie Skoda Auto Poland. Pytania są konkretne skala ocen również. Badanie jest anonimowe - można chwalić, można narzekać - nigdy przecież nie jest wszystko super. A jeśli się tylko chwali to firma nie ma motywacji by podnosić poziom usług. Pytają w zasadzie o wszystko: o salon, o kompetencje personelu, o kompletność oferty, o porównanie zamówienia z dostarczonym pojazdem, o jazdę próbną i wiele innych rzeczy. A trwa to około 30 minut więc trudno wymienić wszystko.
Tak więc jak ktoś odbierze nowe auto to pewnie również usłyszy sympatyczną panią w słuchawce. Może warto się zastanowić na zimno już po zakupie co mi się podobało, co mniej a co bym zmienił.
Pozdr.
Komentarz
-
-
Moznaby sprobowac, tylko tak jak wczesniej napisalem, my jestesmy dla nich nieporzadanym elementem, bo sie znamy i nas ciezko bedzie naciac, a im wiecej nas bedzie (OCP) tym bardziej beda nas nie lubic, bo uswiadamiamy nieuswiadomionychZamieszczone przez MartinezA może by tak wystosować jakiegoś oficjalnego maila do wszystkich np Warszawskich ASO czy by nam rabatów nie dali?
[ Dodano: 25 Kwi 2005 09:26 pm ]
A ja po swoich przejsciach z roznymi ASO jakos w to watpie, ale niedlugo bede mial przeglad (juz niegwarancyjny) i pierwszy z naklejka, zobaczymy moze zostane mile zaskoczony.Zamieszczone przez EmilMyślę, że naklejka OCP spowoduje respekt :diabelski_usmiech
[ Dodano: 25 Kwi 2005 09:29 pm ]
To bardzo milo z ich strony i fajnie, ze Ci sie cos takiego przytrafilo. Do mnie jeden jedyny raz napisali maila z zapytaniem czy juz wszystko OK i czy jestem zadowolony z rozwiazania moich probelmow, ale to bylo z SAP i po awanturze jaka rozkrecilem. :evil:Zamieszczone przez mr.diablinDo mnie dzwoniła sympatyczna pani, która zadała mi pytania dotyczące zakupionej Skody Octaviii mojej satysfakcji z tego tytułu oraz innych pytań dotyczących motoryzacji.
Najfajniejsze z tego jest to, że dostałem fajny zegarek z bajerami i nazwą SkodaAuto :szeroki_usmiech"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Szkoda, że w takich okolicznościach i bez upominku, jeszcze dużo wody w wiśle upłynie zanim nauczą się traktować klienta z odpowiednim szacunkiem.To bardzo milo z ich strony i fajnie, ze Ci sie cos takiego przytrafilo. Do mnie jeden jedyny raz napisali maila z zapytaniem czy juz wszystko OK i czy jestem zadowolony z rozwiazania moich probelmow, ale to bylo z SAP i po awanturze jaka rozkrecilem. :evil:Była Octavia II Turbo Diesel i Miała Power
Komentarz
-
-
Z rozmowy z jednym mechanikiem, który pracował w autoryzowanym serwisie skody wiem że najlepiej być upierdliwym, bo takiego chcą się szybko pozbyć z serwisu, czyli podejście płacę i wymagam w tym wypadku się przydaje. Jednemu klientowi rozebrali całą przednią deską bo mu coś brzęczało i okazało się że faktycznie coś tam wpadło czy się odkleiło, jak by nie był upierdliwy to dalej miałby świerszcza w aucie.COMBI ELEGANCE'03 ASV
Komentarz
-
-
Jakbysmy mieli podejscie do klienta jakiego sami wymagamy, mamy gwarantowany sukcesZamieszczone przez SamiecTrzeba otworzyc Autoryzowana Stacje Obslugi OCP :diabelski_usmiech
k
Teraz tylko wystarczy poszukac inwestora strategicznego
"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PurchawaMoznaby sprobowac, tylko tak jak wczesniej napisalem, my jestesmy dla nich nieporzadanym elementem, bo sie znamy i nas ciezko bedzie naciac, a im wiecej nas bedzie (OCP) tym bardziej beda nas nie lubic, bo uswiadamiamy nieuswiadomionych
ale z drugiej strony, jakby wszyscy klubowicze serwisowali auta w jednym ASO, to dla nich byłby to zajebusty temat i musieli by nas traktować lepiej niż przeciętniaka. Coś jak firma co serwisuje całą flotę w jednym ASO.Tak se wspominający Octavię - byly jej posiadacz
teraz: stalowe A4 B7 2.0 TFSI tiptronic
czarna AR 156 1.8 T.Spark
Komentarz
-
Komentarz