nie wiem jak w kombi - ale w limuzynie jest fatalne mocowanie, musisz mocno szarpnąć w dół, samo ściągnięcie to mały pikuś, gorzej z ponownym założeniem, tam są takie małe metalowe zatrzaski ( spinki ), których nie da się ponownie założyć przynajmniej u mnie, zamówiłem w serwisie i czekałem 2 tygodnie bo nie mieli spinek .
SZOK !!!
Zwiń
X
-
SZOK !!!
Witam.
Dziś miałem niespodziewany telefon od Wimaru. Miła pani słodkim głosikiem pytała się czy mam jakieś zastrzeżenia co do ostaniej wizyty w salonie, czy jestem zadowolony z obsługi itd.
Czyżby jakaś zmiana w nastawieniu do klientów ?
Byłoby to nawet wskazane...Octavia Kombi ASV 114KM 256Nm @ 148KM 330Nm by ALI - polecam tego tunera...
-
-
Zamieszczone przez PurchawaHehe :lol:
Moze forum zaczeli czytac ? Moze inne ASO pojda za ich przyklademOctavia Kombi ASV 114KM 256Nm @ 148KM 330Nm by ALI - polecam tego tunera...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MZDraczej będą zainteresowani tym żeby opinia o ASO była jak najlepsza.Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Dokładnie, a potem jak jakaś zmiana nie domaga na servisie to sie im mówi dowidzenia, i szukamy nowych doradców servisowych, tylko jak widze kolesia , który nie ma pojęcia o samochodach i jest tym doradcą to krew zalewa człowieka. Ostatni tekst gościa z działu napraw blacharskich" Panie wie Pan ile czasu trzeba na zdjęcie zderzaka przedniego z Pana Octavi????? Połowa dniówki mowi kolo :shock: :shock: :shock: :shock: A ja na to :tak to bardzo ciekawe bo tam jest tylko 7 srub do demontażu .......... + węzyk od spryskiwaczy reflektorów, wiec na pewno potrzeba połowę dnia na tak skomplikowaną operację :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: k k k k"Życie jest bezwzględne, nie lituje się nad nikim"
Pokój jego duszy - Kris 27-09-2003
Pionek znów gra.......
Rodzinne Combiaczki AHF i BKD by ALI oraz E 30
www.dynosoft.pl
Komentarz
-
-
Poprostu prawie kazde ASO jest nastawione na "lupienie" klienta-laika.
Tacy klienci jak czesc nas tu obecnych, ktorzy maja jakies pojecie o ich praktykach i zasadach dzialania, to "nieporzadany element" ktory nalezy starac sie trzymac od siebie z daleka. :evil:
Niestety poprawienie wizerunku ASO, poprzez szkolenie kadry jest kosztowne, a jak wiadomo dzis wiekszosc firm tnie koszty jak sie da. :evil:"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Ja jak na razie na ASO na Al. Jerozolimskich nie narzekam. Przed każdym sprawdzeniem/naprawą prosze o możliwość bycia na hali i nie ma problemu. A tam można się dokładnie przyjrzeć temu co robi mechanik z moją skodzinką.
Co prawda próbują robić klientów na kasę ale jak się jest czujnym to można sobie i z tym poradzić.....Octavia Kombi ASV 114KM 256Nm @ 148KM 330Nm by ALI - polecam tego tunera...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MZDJa jak na razie na ASO na Al. Jerozolimskich nie narzekam. Przed każdym sprawdzeniem/naprawą prosze o możliwość bycia na hali i nie ma problemu. A tam można się dokładnie przyjrzeć temu co robi mechanik z moją skodzinką.
Co prawda próbują robić klientów na kasę ale jak się jest czujnym to można sobie i z tym poradzić.....
a) zrobią dobrze
b) na nic Cie nie naciągną
c) nic nie ukradną
a tak naprawdę to na a) i b) praktycznie można NIE liczyć, z c) chyba jest nieco lepiej bo mi się nie zdażyło :roll: chociaż wpisanie na rachunek części nie wymienionej można chyba w ten sposób potraktowac :?Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
A może by tak wystosować jakiegoś oficjalnego maila do wszystkich np Warszawskich ASO czy by nam rabatów nie dali?
Tylko żeby nie było tak jak słyszałem w jednym salonie rozmowę handlowca z kierownikiem:
H: szefie ten gościu chce jakiś rabat
K: No i?
H: Co robimy, jak zwykle cene do góry a potem rabat?
K: No a jak!Tak se wspominający Octavię - byly jej posiadacz
teraz: stalowe A4 B7 2.0 TFSI tiptronic
czarna AR 156 1.8 T.Spark
Komentarz
-
-
Do mnie dzwoniła sympatyczna pani, która zadała mi pytania dotyczące zakupionej Skody Octaviii mojej satysfakcji z tego tytułu oraz innych pytań dotyczących motoryzacji.
Najfajniejsze z tego jest to, że dostałem fajny zegarek z bajerami i nazwą SkodaAuto :szeroki_usmiechByła Octavia II Turbo Diesel i Miała Power
Komentarz
-
-
Owszem zaraz po odbiorze auta zadzwoniła pani z SMG KRC które bada stopień zadowolenia klientów na zlecenie Skoda Auto Poland. Pytania są konkretne skala ocen również. Badanie jest anonimowe - można chwalić, można narzekać - nigdy przecież nie jest wszystko super. A jeśli się tylko chwali to firma nie ma motywacji by podnosić poziom usług. Pytają w zasadzie o wszystko: o salon, o kompetencje personelu, o kompletność oferty, o porównanie zamówienia z dostarczonym pojazdem, o jazdę próbną i wiele innych rzeczy. A trwa to około 30 minut więc trudno wymienić wszystko.
Tak więc jak ktoś odbierze nowe auto to pewnie również usłyszy sympatyczną panią w słuchawce. Może warto się zastanowić na zimno już po zakupie co mi się podobało, co mniej a co bym zmienił.
Pozdr.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MartinezA może by tak wystosować jakiegoś oficjalnego maila do wszystkich np Warszawskich ASO czy by nam rabatów nie dali?
[ Dodano: 25 Kwi 2005 09:26 pm ]
Zamieszczone przez EmilMyślę, że naklejka OCP spowoduje respekt :diabelski_usmiech
[ Dodano: 25 Kwi 2005 09:29 pm ]
Zamieszczone przez mr.diablinDo mnie dzwoniła sympatyczna pani, która zadała mi pytania dotyczące zakupionej Skody Octaviii mojej satysfakcji z tego tytułu oraz innych pytań dotyczących motoryzacji.
Najfajniejsze z tego jest to, że dostałem fajny zegarek z bajerami i nazwą SkodaAuto :szeroki_usmiech"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
To bardzo milo z ich strony i fajnie, ze Ci sie cos takiego przytrafilo. Do mnie jeden jedyny raz napisali maila z zapytaniem czy juz wszystko OK i czy jestem zadowolony z rozwiazania moich probelmow, ale to bylo z SAP i po awanturze jaka rozkrecilem. :evil:Była Octavia II Turbo Diesel i Miała Power
Komentarz
-
-
Z rozmowy z jednym mechanikiem, który pracował w autoryzowanym serwisie skody wiem że najlepiej być upierdliwym, bo takiego chcą się szybko pozbyć z serwisu, czyli podejście płacę i wymagam w tym wypadku się przydaje. Jednemu klientowi rozebrali całą przednią deską bo mu coś brzęczało i okazało się że faktycznie coś tam wpadło czy się odkleiło, jak by nie był upierdliwy to dalej miałby świerszcza w aucie.COMBI ELEGANCE'03 ASV
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SamiecTrzeba otworzyc Autoryzowana Stacje Obslugi OCP :diabelski_usmiech k
Teraz tylko wystarczy poszukac inwestora strategicznego"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PurchawaMoznaby sprobowac, tylko tak jak wczesniej napisalem, my jestesmy dla nich nieporzadanym elementem, bo sie znamy i nas ciezko bedzie naciac, a im wiecej nas bedzie (OCP) tym bardziej beda nas nie lubic, bo uswiadamiamy nieuswiadomionych
ale z drugiej strony, jakby wszyscy klubowicze serwisowali auta w jednym ASO, to dla nich byłby to zajebusty temat i musieli by nas traktować lepiej niż przeciętniaka. Coś jak firma co serwisuje całą flotę w jednym ASO.Tak se wspominający Octavię - byly jej posiadacz
teraz: stalowe A4 B7 2.0 TFSI tiptronic
czarna AR 156 1.8 T.Spark
Komentarz
-
Komentarz