to była RODZINA ADAMSóW kolego, ja za kierownikiem, z tyłu druch option i zatępowa optionowa oraz młody optionek, a na niebezpiecznym miejscu roxette :twisted:
miałeś szczęście :diabelski_usmiech
pozdro :!: :szeroki_usmiech
notabene nowy pojazd w naszej wiosce: czarna ereska lift na KR - uwaga BABA ZA KIEROWNICą :twisted: :szeroki_usmiech
Jestem tutaj nową osobą. Wkrótce odbieram RS-ke TDI . Mam pytanie do użytkowników tego modelu o Wasze opinie. Czy jesteście zadowoleni? Co można w niej ulepszyć? itp.
ja osobiscie pewnie zainwestowalbym extra w jakies ladne duze 18" fele, utwardzil zawieszenie (mimo wszystko, bo takie lubie). A i zainteresowalbym sie nowa wersja navigacji z ekranem dotykowym i poprawił fabryczny system car-audio
Po za tym to to autko ma wszystko czego mozna by sobie zyczyc po tej klasie auta....
nalatalem juz moja RS-ka 30 tys km i powiem krotko coraz bardziej jestem z niej zadowolony.SUPER FURA i super ze sie na nia zdecydowales moje gratulacje.
Ja od ponad dwoch tygodni jezdze Superbem.
Na weekend zabralem RSkę i zrobiłem 250km w trasie i poczułem się jakbym jechał F16… :lol:
To było bardzo fajnie, ale to auto jednak jakoś tak absorbuje wiecej uwagi na prowadzeniu.
Jeśli ktos ceni sobie jazdę bardziej dostojną, to nie jest to auto dla niego.
Aha – i uwazam, ze nie jest to najlepszy zakup jeśli ktos jezdzi glownie po miescie.
Ten samochod w miescie po prostu morduje siebie i kierowcę.
Natomiast po wyjezdzie na trasie rozwija skrzydla i dopiero wtedy daje calkiem niezły FUN.
No to gratulacje Patison ja tez za 3 tygodnie odbieram RS-ie Zobaczymy co zmienic jak sie odbierze ale wirusik pewnie by sie przydal co do 18" kolek jestem troche sceptyczny bo moze i nasze drogie sa lepsze ale ciagle 18" to wyrzeczenie
Po przeszło 10 kkm nalatanych nie stwierdzam żadnych negatywnych odczuć co do prowadzenia się furaka i klimatu jaki temu towarzyszy.
Na pewno nie jest to auto do jazdy na odcinku 1000 m z domu do pracy, aż łzy wówczas ciekną soczyście... w pełni się zgodzę z tym co napisał MiKrus - dopiero na trasie fura wymiata
Osobiście jak jadę np do apteki, którą mam praktycznie pod domem, cichobiegami nie chce się machać, wsiadam do eresi i do apteki mam zwykle około 7-8 km w jedną stronę. :lol:
Przyjmij jako normę takie zachowanie ;-), tym autem chce się po prostu jeździć, jeździć, jeździć...
Być może najważniejszy argument za: osobiście bardzo dobrze się czuję w tym aucie, wnętrze moim zdaniem jest estetycznie, jakościowo oraz materiałowo poprawnie wykonane. Jestem mniej nerwowy za fajerą, jazda sprawia przyjemność nawet wówczas gdy Cię szlak trafia :szeroki_usmiech
Co masz do ulepszenia?
Moim zdaniem poza właściwą i odpowiednią konfiguracją przy zakupie dostosowaną do Twoich potrzeb to w zasadzie pozostaje zawirusowanie (ale to auto naprawdę ładnie śmiga serią będąc) i zakręcenie się wokół tematu audio (też niekoniecznie).
Z DPF-em nie będziesz miał żadnych problemów, trochę troski wokół niego z Twojej strony wymagane będzie, stosuj paliwo bez dodatków (lać zwykłą najtańszą markową gnojówkę, ekodiesel'a).
O zaletach zawieszenia, hamulców, układu kierowniczego (bardzo precyzyjny) nie będę wspominał, gdyż są one wręcz oczywiste.
W zasadzie tyle.
aczkolwiek... NajtFukinPatrol North-West Techno-destroyed by dobrygrzeswawa WhitePride :smokedevil
Berni ile kosztuje wirus do RSki? Robota tez trwa godzinke jak przy zwyklym PD? Czy jest wiecej grzebania?
Aktualnej ceny nie znam, trochę się już zmieniła konstelacja na rynku... Musisz kolnąć.
Co do roboty to trwa krótko , z hamowaniem bodajże nie więcej jak 1h - jak nie ma niespodzianek.
Przejrzyj PW Dziadku.
aczkolwiek... NajtFukinPatrol North-West Techno-destroyed by dobrygrzeswawa WhitePride :smokedevil
Osobiście jak jadę np do apteki, którą mam praktycznie pod domem, cichobiegami nie chce się machać, wsiadam do eresi i do apteki mam zwykle około 7-8 km w jedną stronę. :lol:
Ja mam co prawda benzynkę, ale potwierdzam że RS-ki są stworzone do jeżdżenia. Ostatnio odbierałem synka z przedszkola odległego o 600 m. Pojechałem trasą bardziej "widokową. Dotarłem po 20 minutach w ciągu których zrobiłem 20 km.
Jazda tym samochodem bez możliwości depnięcia (np. w korku), to czas stracony - płakać się chce...
ale wirusik pewnie by sie przydal co do 18" kolek jestem troche sceptyczny bo moze i nasze drogie sa lepsze ale ciagle 18" to wyrzeczenie
Ja zamówiłem z 17". szkoda mi 18" na te dziury
Zamieszczone przez variot
powiem tak do przebiegu 48000 bylo super,a potem zaczely sie problemy,a dokladnie jeden problem... DPF!!!
Martwi mnie ten DPF Co z nim jest nie tak? Czy trzeba RS-kę mocniej przepalać by się nie zapychał?
Chyba nie zdecyduję sie teraz na wirusa :| Szkoda mi jednak gwarancji
Chyba nie zdecyduję sie teraz na wirusa :| Szkoda mi jednak gwarancji
Myśl pozytywnie ale oczywiście to Twoja nieskrępowana decyzja, powiem tylko tyle, że po modzie DPF rzadziej się zgłasza przy stosowaniu tak jak już pisałem zwykłego, podłego ON (ale markowego)
Swoją białą zakaziłem po niespełna 2000 km przebiegu zdając sobie sprawę z ewentualnych konsekwencji serwisowych :szeroki_usmiech ale nie zamierzam z tego powodu płakać, ryzyko motoryzacyjne ...
Manewr jest możliwy w obie strony zresztą (nie wiem tylko czy sam fakt iniekcji jest później do wykrycia mimo serii...)
nie wiem czy sam fakt iniekcji jest póxniej do wykrycia mimo serii...)
jest, ale jak sie ma zaprzyjazniony serwis to wiekszosc usterek wynikajacych z fad fabryczbych normanie pojdzie przez serwis, wystarczy trafic na życiowego czlowieka.
bernardo, czyli olewasz gwarancję? :szeroki_usmiech .Gdzieś czytałem ,że ASO Skody specjalnie sprawdzają RS-ki na każdym przegladzie pod kątem iniekcji
Powiedz mi proszę jaką mocą i momentem dysponujesz obecnie?
W najgorszym przypadku i walki na noże - tak, ale raczej podchodzę do tego zdroworozsądkowo, na ASO świat się nie kończy
Odnośnie mocy i momentu to kolega brand0 ustrzelił dziesiątkę linkiem, tam masz wszystko i na temat :szeroki_usmiech a tak w skrócie - 204KM@433Nm
a moja RSka daje rade audi A6 3.0 TDI SPRAWDZANE OD 0-190.W RUCHU ULICZNYM NAPRAWDE JEST SZYBKA WIEC TO DOPIERO MUSI BYC ZABAWA PO WIRUSIE.zastanawia mnie tylko jedna rzecz jak to bedzie z DPF i przy 100000tys km trzeba bedzie wymieniac filtr i jakie sa koszty.
Komentarz