Zamieszczone przez Andrzej Z.
Dobra chłopaki nie róbmy OT z OT

), bo to jednak nie RS, jakie wyniki spalania w mieście i na trasie? jakim paliwem ją zalewasz - w dwóch salonach które odwiedziłem upierali się, że należy stosować 98oktanowe, po czym wręczano mi ulotkę, na której napisane jest 95/91 oktanów. Genaralnie, jeśli możesz wymień wszelkie - Twoim zdaniem mankamenty tego auta. O ile oczywiście istnieją. Pozdrawiam, czekam na odpowiedź i życzę bezawaryjnej jazdy!
Z reszta za te pieniadze nie kupilbym 2.0tdi. No coz taka ostra jazda testowa (kazdy bieg w zasadzie do 6000) po 30km pokazala srednie zuzycie 13-14l. Co do prowadzenia, nie koniecznie bym sie czepial, samochod trzymal sie drogi, jednak przy predkosci 140km w warunkach miejskich nie bardzo mialem mozliwosc sprawdzenia ciasnych zakretow, za to przy lagodniejszych ale waskich bylo jak najbardziej przyzwoiscie
Co do "wyprzedania karasorii" nie zauwazylem aczkolwiek samochod naprawde ostro rusza i przy wilgotnej nawierzchni potrafi wyrwac sie z pod kontroli
No i tyle bylo z wrazen po jezdzie testowej, nawet nie zdarzylem wylaczyc ASR zeby zobaczyc jak naprawde Octa sie zachowuje. Bardziej bylem zaobsorbowany ile to cholerstwo pali
Dziecko odrazu zasypia, zona nie zauwaza wyzszych niz 100km/h predkosci.
Jezdzac tym autem mam wrazenie ze jade dieslem, przynajmniej tak ja to odczuwam - dynamiczny od niskich obrotow i trzeba sie namachac biegami. Taka ekonomiczna spokojna jazda po Warszawie ukazala moim oczom 10,1l/100km (przejechane 200km) - zobaczymy jaka w tym prawda. Okaze sie za pare dni jak sie zbiornik skonczy
To chyba byloby na tyle wywodow po paru dniach uzytkowania.
po Warszawie) zawsze palil (mniej lub wiecej) powyzej 10l/100km. Skoro o mowa o spalaniu to z Focusa 1.8 tdci - ponad 11l, BMW 530d (rocznik 2003) - duzo ponad 14-15l, Panda 1.2 benzyna - wloskie cos, pierwsze 1000-2000km w okresie zimowym na dotarciu (czyli naprawde ekonomiczna jazda) - 13l/100. Obecnie spala ona od minimum 8 do 11l, trasa przy jezdzie bardzo spokojnej 90km/h 5l. Moj pierwszy samochod - Polonez 1.4 (po delikatnych modyfikacjach), z tego co pamietam, mial poprzednio jeden z obecnych wlascicieli octy 1 1.8t miescil sie w granicach 10-11. Polonez i ten silnik to zupelnie inna bajka (nieobliczalny) jednak bardzo milo go wspominam. Nie jednemu bylo glupio jak cos takiego objezdza z pozoru znacznie lepsze auto.
:lol:

Komentarz