Dobry serwis Skody

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mariush19
    Rider
    • 2009
    • 634
    • Octavia III (5E3)
    • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Dobry serwis Skody

Zamieszczone przez magart
    Pozdrowionka dla sympatycznej koleżanki klubowej w czarnej OII, na łódzkiej rejestracji 8)

Przedzieraliśmy się wczoraj razem przez koreczek w Częstochowie.

P.S.
    Fajna załoga samochodu :wink:
    Akurat żona jechała i również pozdrawia, bo z tego co wiem dobrze się Wam razem przedzierało....
  • lolek
    Classic
    • 2007
    • 25

Dobry serwis Skody

Gdzie w okolicach Zabrza, Gliwic, Katowic jest jakis serwis Skody, ktory mozecie polecic na podstawie wlasnych doswiadczen?

Komentarz

• najder
      Classic
      • 2005
      • 3

witam
      Podobne pytanie ale dotyczace Poznania lub okolic. Bylbym wdzieczny za namiary na kogos kto moglby mi zwiekszyc dawke rozruchowa paliwa (auto slabo pali jak sie rozgrzeje, na zinmo od reki)

z gory dziekuje
      najder

Komentarz

• brandO
        Rider
        • 2006
        • 624

najder, najlepiej uderz do Sunny'ego na Obornicką
        A poza tym zapraszamy na Noworoczny spot Poznański we wtorek 08.01.2008 godz. 20.00 Hotel Orange ul. Poznańska 14a Przeźmierowo przy stacji Shell
        Więcej info na ten temat w tym temacie: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...t=3138&start=0
        auto...ulica... i wyścig z samym sobą...
        Time is up...
        Stop Pijanym Kierowcom!

Komentarz

• esjot
          Ambiente
          S_OCP Member
          • 2005
          • 152

Na Ślasku Auto Centrum Z. Kierat Tychy Begonii 12

:diabelski_usmiech
          Superb - 2 Kombi

Komentarz

• palioza
            Rider
            S_OCP Member
            • 2005
            • 417

Zamieszczone przez esjot
            Na Ślasku Auto Centrum Z. Kierat Tychy Begonii 12

:diabelski_usmiech
            Ja generalnie sie dolaczam, nie mialem jeszcze problemow z nimi w sprawie gwarancji, czy tez po... tam kupilem auto, tam serwisuje i jest git.
            Audi A7 3.0 TDI 313KM/653NM mocy dostarcza http://www.dynosoft.pl/ ;-)

Komentarz

• cartel1
              Ambiente
              • 2007
              • 249

potwierdzam, dobrzy fachowcy tam pracują, nie ma żadnego naciągania, jak coś wyjdzie ponadplanowego do wymiany zawsze zadzwonią z zapytaniem co z tym zrobić. Polecam ich...
              [center:a5df0a9dad]

[/center:a5df0a9dad]

Komentarz

• najder
                Classic
                • 2005
                • 3

dzieki brandO za info i za zaproszenie, jednak zanim sie wybiore do Sunny zadzwonie zapytac o cennik bo mam alergie na wszystkich dealerow i tego typu serwisy
                najder

Komentarz

• gruto
                  L&K
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 1262
                  • Octavia III (5E3)
                  • CZDA 1.4 TSI 150 KM

esjot, a powiedz są flejtuchy..... czy spoko??
                  no i fachowe podejście????
                  jest tam szyba zeby oblukać swoją czeszkę......
                  ja też szukam już 6 lat ASO......... :evil:

Komentarz

• esjot
                    Ambiente
                    S_OCP Member
                    • 2005
                    • 152

Spoko ja mam auto w skórze więc zaraz wszystko widać.
                    Naprawdę mogę polecić.I nie szukają dziury w całym .Jest szyba i nawet można super oglądać z góry na swoją skodzinę.

Ja serwisuję swoje czeszki tam już 4 lata i jest ok .A teraz dojdzie kolejna :szeroki_usmiech

PZDR
                    Superb - 2 Kombi

Komentarz

• lolek
                      Classic
                      • 2007
                      • 25

No wiecie ja mam dwie Oktavie ale nie moge dotrzec do idealnego serwisu zawsze jak jest wieksza sprawa to sie sypia, a ogladac to i teraz moge co nie zminiea faktu ze nie znaja przyczyny :cry:

Komentarz

• jarek_wt
                        Ambiente
                        S_OCP Member
                        • 2005
                        • 154

A co myślicie o Noma Auto w Tarnowskich Górach ?
                        Uszczęśliwiłem ich swoim autkiem w samą wigilę - znienacka rozładowal się akumulator, co było spowodowane będami w oprogramowaniu radia Audience, co spowodowało swoistą rekcję łańcuchową.
                        Jak zgłosiłem się u nich o 8.00, to okoo 11.00 miałem auto zrobione - wliczając to wpychanie z parkingu do hali i sprawdzenie calej elektryki.
                        Jarecki
                        Octavia II, 2.0 TDI, Elegance

Komentarz

• expat
                          Classic
                          • 2006
                          • 32

Zamieszczone przez jarek_wt
                          Uszczęśliwiłem ich swoim autkiem w samą wigilę - znienacka rozładowal się akumulator, co było spowodowane będami w oprogramowaniu radia Audience, co spowodowało swoistą rekcję łańcuchową.
                          Jak zgłosiłem się u nich o 8.00, to okoo 11.00 miałem auto zrobione - wliczając to wpychanie z parkingu do hali i sprawdzenie calej elektryki.
                          Kolego, co to za błąd w tym radiu? Mnie jak nacisnę kolanem na siedzenie kierowcy to radio samo się włącza nawet bez kluczyka w stacyjce :lol: :lol: :lol: Jakie miałeś objawy poza padem akumulatora?
                          Octa&Focus driver.

Komentarz

• jarek_wt
                            Ambiente
                            S_OCP Member
                            • 2005
                            • 154

Zamieszczone przez expat
                            Zamieszczone przez jarek_wt
                            Kolego, co to za błąd w tym radiu? Mnie jak nacisnę kolanem na siedzenie kierowcy to radio samo się włącza nawet bez kluczyka w stacyjce :lol: :lol: :lol: Jakie miałeś objawy poza padem akumulatora?

Serwis stwierdził że w orogramowaniu radia jest usterka obajwiająca się przedewszytskim nadmiernym poborem prądu w stanie spoczynku. Dodatkowe objawy (przynjamniej u mnie) to nagłe losowe zapalenie się światel "stop" przy całkowice wyłączonym i zamkniętym samochodzie (sic!), co w rezultacie doprowadziło do wyładowania akumlatora. Po wgraniu nowego softu jest wszystko OK. POnieważ nie była to usterka mogąca bezpośrednio zagrozić bezpieczeństwo użytkownika, to SAP nie wzywał na akcję naprawczą, lecz wydał zalecenie sprawdzenia i aktualizacji oprogramowania w ramach okresowych przegląów.

pozdrawiam
                            Jarecki
                            Octavia II, 2.0 TDI, Elegance

Komentarz

• tomcod
                              Classic
                              • 2007
                              • 25

Czy ktoś z Poznania ma jakieś doświadczenia z serwisem Skody Jóźwiak w Suchym Lesie na Obornickiej. Ceny mają bardzo konkurencyjne w porównaniu np. ze Skodex Krotoski - Cichy.
                              Pozdrawiam.
                              Tour Plus Ice + // Sedan // 2005

Komentarz

• Jacek1966
                                Classic
                                • 2007
                                • 24

Zamieszczone przez najder
                                witam
                                Podobne pytanie ale dotyczace Poznania lub okolic. Bylbym wdzieczny za namiary na kogos kto moglby mi zwiekszyc dawke rozruchowa paliwa (auto slabo pali jak sie rozgrzeje, na zinmo od reki)

z gory dziekuje
                                Jeśli chodzi o Sunny na Obornickiej to robiłem u nich przegląd i nie byłem zadowolony.
                                Oleju wlali mi 2 mm ponad stan, wielu czynności przewidzianych w przeglądzie wcale nie zrobili.
                                Reklamowałem opony(nieskutecznie) to mi tak zbieżność przestawili, że auto znosiło na lewo.
                                Następne przeglądy robiłem w Grodzisku Wkpl. w Grokomie obecnie Krotoski-Cichy.
                                Nawet nie musiałem mówić o problemie zbieżności sami w ramach przeglądu to wykryli mimo ,że przegląd tego nie obejmował, wyregulowali i po kłopocie.
                                Ceny zdecydowanie niższe, fachowość wysoka i co najważniejsze można cały czas przebywać na warsztacie, rozmawiać, pytać i nie traktują cię jak natręta, żadnych tajemnic nie robią co chcesz wiedzieć powiedzą, pokażą.

Pozdrawiam Jacek

Komentarz

• luk1923
                                  Classic
                                  • 2012
                                  • 2

Trochę po czasie ale odradzam serwis Śliwka w Zabrzu. Goscie nie mają pojecia o niczym ponad wymiane oleju. dodatkowo naciągają klientów. Mnie "fachowiec" z serwisu, szumnie zwany doradca chciał naciągnąć na wymianę chłodnicy klimy, mówiąc, że jest uszkodzona przez kamień (octavia na gwarancji). Okazało się (w innym serwisie), że puścił spaw. Czyli gwarancja obowiazuje! Proponowany koszt naprawy to ok. 2000pln. Omijajcie ich z daleka!!!!!

Komentarz

• EFENDI
                                    Drive
                                    • 2010
                                    • 97

Zamieszczone przez luk1923
                                    Trochę po czasie ale odradzam serwis Śliwka w Zabrzu. Goscie nie mają pojecia o niczym ponad wymiane oleju. dodatkowo naciągają klientów. Mnie "fachowiec" z serwisu, szumnie zwany doradca chciał naciągnąć na wymianę chłodnicy klimy, mówiąc, że jest uszkodzona przez kamień (octavia na gwarancji). Okazało się (w innym serwisie), że puścił spaw. Czyli gwarancja obowiazuje! Proponowany koszt naprawy to ok. 2000pln. Omijajcie ich z daleka!!!!!
                                    więc jesli tak- to ŁAJDACTWO!!
                                    Śliwka ma w nosie indywidalnych, zajmuje sie flotami im daje faktury... których zapewne nawet nie analizują zasdności
                                    Podaj moze oficjalnie gdzie ktoś zadał sobie troche trudu aby.... powiedzieć ze przyczyna z produkcji a nie eksploatacji.
                                    OI Combi 1.6 LPG BFQ

Komentarz

• S3 CHRIS
                                      Elegance
                                      • 2006
                                      • 979
                                      • Octavia I (1U2)
                                      • AUQ 1.8 20VT 180 KM
                                      • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

EFENDI, te czasy ze nikt nie sprawdzał sie skączyły
                                      ET 13.064 1/4 mili 2009 Octavia Rs I

ET 13.576 ---->13.3xx---->13.006 1/4 mili Golf I TFSI bY GTO

Komentarz

• esensja
                                        Classic
                                        • 2010
                                        • 18

chyba nie ma takich :-)
                                        Kiedyś na forum polecano Emidę w Rudzie Śl - byłem tam tylko raz na przglądzie, więc nie będę zabierał głosu. Od Śliwki K-ce właśnie wróciłem - po tym jak zobaczyłem iż założyli mi na blachach swoje reklamy bez pytania (dla mnie to mega chamówa) więcej do nich nie pojadę....

Komentarz

• SS
                                          RS
                                          • 2010
                                          • 16209
                                          • Superb III (3V3)

esensja, mi tak samo zrobili z blachami w GANINEX Katowice, miałem blachy z Interauto (wiadomo Danielcio). Na przeglądzie po 30 kkm na fakturze miałem 4,8 litra oleju, a podobno wchodzi 4,6. Klima po pełnym przeglądzie śmierdziała po tygodniu...(z poprzednim autem smród pojawiał się dopiero na zimę) I za każdym razem na zleceniu było coś nie tak, a to moje dane, a to adres zły, a to mi opisali wersję family... było tego więcej
                                          Pisał Sebastian

Komentarz

• luk1923
                                            Classic
                                            • 2012
                                            • 2

Dobry serwis Skody

Naprawiłem klimatyzację w serwisie autoryzowanym Peugeot Lubos w Bytomiu za 1/3 ceny. Jak jeździłem Peugeotami to serwisowałem tam swoje auta. Nie ma pięknych hal ale serwis solidny.
                                            Może dałoby się jeszcze taniej ale nie lubię ryzykować w niesprawdzonych serwisach.

[ Dodano: Pon 25 Cze, 12 22:15 ]
                                            Może ktoś poleci jakiś serwis na Śląsku? Mam autko na gwarancji, flotowe ale szanuję jak swoje i nie cierpię jak ktoś próbuje mnie naciągnąć.

Komentarz

• beaviso
                                              Elegance
                                              • 2010
                                              • 767
                                              • Octavia II (1Z3)
                                              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Ex-Groblewski w Sopocie - mam skany faktur z okresu jak moja O2 BXE przechodziła tam 2 przeglądy - jako auto flotowe (moja firma miała ok. 30 szt. i była stałym klientem - co 3 lata nowe autka). I co? I w materiałach mamy na obu przeglądach 4.7 litra oleju. Zaręczam, że tego dodatkowego prawie litra w bagażniku nie znalazłem... Tymczasem checklista serwisowa, którą od nich wydębiłem, mówiła o zalaniu 3.8 litra oleju, co jest zgodne z tym, co Koledzy od BXE opisują na forum. Jak pojechałem do nich z własnym olejem, już po wykupieniu auta, to nagle 4 litry wystarczyły do zalania pod kreskę.
                                              A i mnie przy okazji wymienili listwy reklamowe na blachach - bez pytania - (bo serwis zmienił w międzyczasie właściciela i nazwę na Lellek), co mnie z lekka wkurzyło.

M.
                                              666 4U

Komentarz

• Tichy
                                                Rider
                                                • 2010
                                                • 544

A jaki jest najlepszy serwis w kujawsko-pomorskim?

Komentarz

Pracuję...