Odstraszacz gryzoni

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mr.octavian
    Classic
    • 2008
    • 10

Odstraszacz gryzoni

Jeżdze tamtęty codziennie, w kierunku marek, bo na ząbki jest zawsze korek
    No ja niestety muszę na Ząbki (małego odstawić do przedszkola)
    Serdecznie pozdrawiam jeszcze raz.
  • sptom
    Rider
    • 2007
    • 351

Odstraszacz gryzoni

Czy ktos stosowal to w swoim bolidzie? Jest taki odstraszacz kun niby made in Germany firmy Kemo #M100. Po ostatniej wizycie jakiegos gryzonia w moim garazu i spalaszowaniu przez niego kabelkow od kierunkow i przedniej lampy chce doposazyc moja Ocie w cos takiego :evil:
    Czy zdaje to egzamin i czy nie zjada zbyt mocno aku? Niby pobor mocy wynosi 0.1 W/h wiec niby nie wiel ale...?
    Co prawda poki co zainwstowalem pare $ w lapki i rozne trutki na gryzonie ale siecher is siecher... :szeroki_usmiech
    Pozdroowka
    Dostojnie do przodu by Dynosoft

Komentarz

• kros
      Ambiente
      • 2007
      • 120

Może metoda rodem z "sąsiadów" ale nie obciąża akumulatora Polega na wożeniu pod maską, w jakiejś sakiewce trochę sierści np. psiej. Sakiewka musi być z tkaniny, nie foliowa, żeby przedostawał się zapach sierści i odstraszał intruzów.

Nie wiem czy metoda skuteczna, ale jak teściowi jakieś myszy pogryzły kable w aucie to mój pies stał sie ochotnikiem i poszedł do stryżenia :diabelski_usmiech Od tamtego czasu teściu nie narzeka na gryzonie.

Czy to faktycznie działa czy tylko zbieg okoliczności... :niewiem

Komentarz

• djczas
        RS
        • 2005
        • 9612

sptom, zamykaj kota w aucie lub w garażu

Komentarz

• sptom
          Rider
          • 2007
          • 351

Zamieszczone przez djczas
          sptom, zamykaj kota w aucie lub w garażu
          Djczas pomysł dobry ale mam ochote jeszcze pojezdzić swoim autem :szeroki_usmiech
          Moja Pani ma dwie kotki ale jedna to totalny destruktor a druga zaznaza swój teren w dość wonny sposób :szeroki_usmiech wiec też odpada.

Popróbuje z tym elektronicznym odstraszaczem 70zł nie wydatek, boje się tylko żeby mi nowego aku nie załatwił.
          Dostojnie do przodu by Dynosoft

Komentarz

• djczas
            RS
            • 2005
            • 9612

sptom, samca wykastrować i po kłopocie uwirz mi ma 3 koty i nie mam problemu z gryzoniami i innymi stworami a zapach kota najskuteczniej odstrasza chodzi o kocie feromony (czy jak je tam zwał)

Komentarz

• Kuvel
              Ambiente
              • 2006
              • 138

Może metoda rodem z "sąsiadów" ale nie obciąża akumulatora Polega na wożeniu pod maską, w jakiejś sakiewce trochę sierści np. psiej
              Stosuję to już od lat i nie mam kłopotu z kunami. Znajomy kupił odstraszacz, przyjechał się pochwalić, a na drugi dzień kuny zgryzły mu instalację :P .

Jeśli ktoś już się skusi na odstraszacz to musi mieć on zmienny sygnał. Kuny też nie są głupie i przyzwyczajają się do "monotonnego" sygnału. Po jakimś czasie nie robi już na nich wrażenia.
              90 KM i uważam, że wystarczy - czy coś mi dolega ?

Komentarz

• gruto
                L&K
                S_OCP Member
                • 2007
                • 1262
                • Octavia III (5E3)
                • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Odświeżę temat .......jaki kupić odstraszacz na kuny , a jak poradzicie jaki , to ma ktoś z was jakiś opis jak podłączyć aby się uaktywniał po wyłączeniu silnika .
                A ha ...słyszałem że kostki WC - te śmierdzące co były za komuny w miejskich szaletach spełniają swoją rolę .... poradźcie coś bo miałem gościa pod maską , ale na szczescie nic sieę nie stało :wink:

Komentarz

• dato
                  L&K
                  • 2012
                  • 1431

Po różnych forach pisali o tych do wc i nikt nie dementował - podobno te wyciskane / przyklejane najwygodniejsze.

Komentarz

• jamesbondzio
                    L&K
                    • 2009
                    • 1174
                    • Octavia III (5E3)
                    • DLBA 2.0 TSI RS 245 KM

gruto, ja miałem mieszkańca pod maską,...
                    psikanie różną chemią po silniku i pod -> nie działała
                    kostka WC -> nie podziałała ,,,,
                    odstraszacz na kuny z allegro -> nie zadziałał, (ale wisi nadal włączony)
                    sierść psa znajomego w damskiej skarpecie -> DZIAŁA ;-)
                    uśmiech i zdziwienie pana z ASO po otwarciu maski -> BEZCENNY ;-) hehehe
                    kiedyś była seria TSI : 135KM/217Nm a potem było 156KM/267Nm
                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=57585&start=0

teraz 240KM 4x4 Boxer turbo mruczek.
                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...350597#1350597

Komentarz

• marcin3q
                      Classic
                      • 2012
                      • 11

Dobrze że znalazłem ten temat bo ostatnio dwukrotnie pod maską znalazłem ślady obecności gryzoni. W takiej sytuacji nie czeka mnie nic innego jak tylko zabrać jutro psiaka do fryzjera i czekanie na efekty.

Komentarz

• macek
                        Ambiente
                        • 2011
                        • 147

re

ja kilka lat temu walczyłem z kunami i udało się.
                        Pomógł odstraszacz z allegro + psikanie jakąś chemią na bazie łoju chyba z lisa + sierść. Od czasu jak to założyłem to w moim aucie spokój, a kuny na placu innym buszują...
                        pozdrawiam Macek

Komentarz

• Di
                          Ambiente
                          • 2011
                          • 155

Tak jak czytam te posty od razu przypomina mi się jak gryzoń wygryzł mi kabel od podciśnienia. Turbo umarło... :evil: O2 rozpędzało się maks do 120km.

O kostkach do WC też słyszałam ale czy ta chemia nie będzie miała negatywnego wpływu na silnik i otoczenie. W końcu żrący środek ;-/

U mnie kun nie ma ale Warszawskie szczury tak :roll:
                          Moja O2
                          www.doladowani.com
                          Rodzinnie
                          FFII 2.0 TDCi 167KM :twisted: _________ Leon C U P R A 2.0 240+++ :diabelski_usmiech

Komentarz

• jamesbondzio
                            L&K
                            • 2009
                            • 1174
                            • Octavia III (5E3)
                            • DLBA 2.0 TSI RS 245 KM

Di, no przeciez kostek WC wodą nie lejesz ;-) a u mnie po 2 tygodniach wysuszyły sie na wiór ;-)
                            generalnie teraz jak na to patrze to widze że te kostki to takie placebo i tylko śmiech jeszcze większy wzbudza...heheh

jesli chodzi o chemie to jak miałem problem to byłem tez u weterynarza. Pan chciał mi sprzedac jakis płyn który działał na koty i mial je odstraszać , flaszeczke za 20 zł...
                            Stwierdziłem że najpierw wypróbuje woreczek z sierścią (bo taniej) i zadziałało.

Komentarz

• gruto
                              L&K
                              S_OCP Member
                              • 2007
                              • 1262
                              • Octavia III (5E3)
                              • CZDA 1.4 TSI 150 KM

odświeżam ... dzisiaj znowu coś łaziło pod maską , nie widzę czy coś pogryzione .Zmieniło się coś od poprzedniego razu tzn jakaś nowinka aby odstraszyć to k....stwo

Komentarz

• dominik9420
                                L&K
                                • 2012
                                • 1136

nie zakładając nowego wątku.
                                Ma może ktoś jakiś sposób na sierściuchy?
                                Te pierd*lone chodzące zła znalazły sobie miejsce do wygrzewania się...
                                już widze na masce ryski, które na szczęście po przetarciu znikają, ale boje się, że jak to qrestwo któregoś razu zacznie spadać, to zostawi głębsze rysy :roll:
                                jak nikt nie ma sprawdzonego sposobu, to chyba zacznę się rozglądać za dubeltówką :|
                                Każdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
                                Na pokładzie: Johny II ASC + Sirio ml-145
                                Pozdrawiam i Szerokości!
                                Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ?
                                http://www.mazdaspeed.pl/modele/wspo...002-2007-gggy/

Komentarz

• jamesbondzio
                                  L&K
                                  • 2009
                                  • 1174
                                  • Octavia III (5E3)
                                  • DLBA 2.0 TSI RS 245 KM

gruto, jak dla mnie jedyne działające obecnie rozwiązanie to babska cienka skarpeta wypchana sierścią psa siąsiada.

Komentarz

• tryton
                                    Elegance
                                    • 2008
                                    • 935

Zamieszczone przez jamesbondzio
                                    jak dla mnie jedyne działające obecnie rozwiązanie to babska cienka skarpeta wypchana sierścią psa siąsiada.
                                    Potwiedzam w 100% na jesień wsadziłem pod maskę sierść charta w damskiej skarpetce. Od tego czasu zero nieproszonych gości

Komentarz

• jamesbondzio
                                      L&K
                                      • 2009
                                      • 1174
                                      • Octavia III (5E3)
                                      • DLBA 2.0 TSI RS 245 KM

tryton, A mina machanika zaglądającego pod maske bezcenna !! ,

Ja wymieniam "wkład" co jakies 4 miechy bo wietrzeje i traci moc

Komentarz

• dooominik
                                        Classic
                                        • 2013
                                        • 30

Parę dni temu w O3 z dieslem jakiś stwór zeżarł mi wężyk od podciśnienia. Efekt: migająca kontrolka świec żarowych i auto jedzie w trybie awaryjnym. Wymiana wężyka i po 2 dniach to samo... Tym razem wystarczyło obciąć kawałek wężyka i założyć na króciec, bo zwierz mniej zeżarł.

Co ciekawe - panowie z ASO mówią, że gryzonie lubią ten konkretny wężyk w dieslu oraz kable wysokiego napięcia w 1.4TFSI, a więc dość wąsko się wyspecializowały

Z tego co widzę - jedyna działająca metoda to psia sierść? Cóż... czaję się zatem na psy na podwórku.

Komentarz

• oolsztyniak
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2007
                                          • 6647
                                          • Superb II combi (3T5)
                                          • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

dooominik, jak chcesz to wyślę Ci worek sierści , z mojego kudłacza ostatnio sporo wyłazi :lol:

BTW moje przewody kuna zjadła już dwa razy, dwa razy wymieniałem przewody wysokiego napięcia. Gdzieś czytałem, że kostkę domestosa ludzie wieszają i niby pomaga, u mnie pomogła osłona pod silnik, na razie mam spokój albo kuna się wyprowadziła.

Tu masz nawet filmik jak kuna pałaszuje przewody
                                          Była O2 RS 190 km / 436 Nm
                                          Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm

Komentarz

• dominik9420
                                            L&K
                                            • 2012
                                            • 1136

oolsztyniak, Dzięki będę pamiętał, :P
                                            Póki co problem zniknął, ciekaw jestem czy mój "piesio" nic w tym temacie nie podziałał
                                            Każdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
                                            Na pokładzie: Johny II ASC + Sirio ml-145
                                            Pozdrawiam i Szerokości!
                                            Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ?
                                            http://www.mazdaspeed.pl/modele/wspo...002-2007-gggy/

Komentarz

• dooominik
                                              Classic
                                              • 2013
                                              • 30

Zamieszczone przez oolsztyniak
                                              dooominik, jak chcesz to wyślę Ci worek sierści , z mojego kudłacza ostatnio sporo wyłazi :lol:
                                              Dzięki, dzięki. Już namierzyłem kolegę z psem - ma się podzielić
                                              Wczoraj założyłem plastikowe peszle na wszystkie 3 przewody podciśnieniowe. Zobaczymy czy zwierzątko jest na tyle zdeterminowane, żeby się przez nie przegryzać.
                                              Załączone pliki

Komentarz

• Agamek12
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2006
                                                • 9935
                                                • Ford

Dopytam i ja o jakąś skuteczną metodę, bo jakiś sku...syn wyżarł mi w ciągu ostatniego miesiąca kawał wygłuszenia maski (mam dziurę taką 20x30cm
                                                Z sierścią psa nie chce eksperymentować (bo mam alergię na zwierzęta), nie chcę podłączać nic pod akumulator. Jakąś konkretną kostkę do WC polecicie?
                                                Adam... Używam:
                                                Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                                                Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• dooominik
                                                  Classic
                                                  • 2013
                                                  • 30

Od czasu opakowania wężyków w peszle mam spokój (a ślady łapek pod maską widać, więc gryzoń zaglądał)

Komentarz

Pracuję...