Zamieszczone przez Orbit
OSRAM NIGHT BREAKER
Zwiń
X
-
Ja te zarówki dostałem od szwagra z USA , rok temu , nie pamietam jakie było opakowanie ,ale to nie był jakiś kosmos dopalany , wiem ze Philips 100W , a to ze nie maja homologacji no cóż .. , ale kto to sprawdzi ... zarówki nie oslepiaja a daja naprawde wiecej swiatła1,7 Oplel Astra GTC 125Km ...
Obecnie śmigam na Liqui Moly a w lato AMSOIL
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Orbitpo roku czasu specjalnie zmian nie widze , oprocz tego ze lepiej swiecą lampy .. i zarówki nie przepalaja sie co kilka miesiecy .OI 1,8T 4x4 I-sze 1,8T w Polsce z K04-TFSI (3XXKM 4XXNm )
DIAGNOSTYKA VAG - CHIPTUNING zapraszam. 791-603-634.
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=29138
Silnik i skrzynię smaruje MILLERS.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rOBERTO795Zamieszczone przez Orbitpo roku czasu specjalnie zmian nie widze , oprocz tego ze lepiej swiecą lampy .. i zarówki nie przepalaja sie co kilka miesiecy .1,7 Oplel Astra GTC 125Km ...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez OrbitZamieszczone przez rOBERTO795Zamieszczone przez Orbitpo roku czasu specjalnie zmian nie widze , oprocz tego ze lepiej swiecą lampy .. i zarówki nie przepalaja sie co kilka miesiecy .OI 1,8T 4x4 I-sze 1,8T w Polsce z K04-TFSI (3XXKM 4XXNm )
DIAGNOSTYKA VAG - CHIPTUNING zapraszam. 791-603-634.
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=29138
Silnik i skrzynię smaruje MILLERS.
Komentarz
-
-
kostka nie przetopi się od temperatury tylko od prądu jaki przez nią płynie a jest nie mały ponieważ mamy tu doczynieni z niskim napięciem 12V a prawo Ohma mówi nam niższe napięcie większy prąd 100 Watt żarówka bierze prawie jeszcz raz taki prąd jak 55 Watt i autmatycznie wydziela więceaj ciepła, które wypala lustro odbłyśnika itp ...
Komentarz
-
-
Gobo, zgadza się. Prąd może stopić kostkę, ewentualnie uszkodzić instalację elektryczną. Natomiast temperatura panująca wewnątrz lampy może uszkodzić lampę. Martwiłem się tylko czy "podkręcone" żarówki 55/60 nie wpłyną negatywnie na lampę (choć teoretycznie nie powinny). Jednemu z kolegów Philips GT150 uszkodził lampę dlatego wolę dmuchać na zimne, ale mecholl mnie uspokoił i na wiosnę założę do siebie komplecik Osram NB
Komentarz
-
-
Panowie wszystko się zgadza , lecz instalacja elektryczna w samochodzie nie może być obliczona na ekstremalny wysiłek jakim jest 55W.... wczoraj zmieniałem opony z letnich na zimowe obok był warsztat zajmujący sie elektryką samochodową ..... po przeczytaniu iż groza mi przepały kabli kostek itd i ze od roku jeżdżę na żarówkach 100Watt postanowiłem tam wejść i porozmawiać na temat żarówek 100 watt . elektryk , powiedział , owszem obciążenie instalacji jest większe, ale nie aż tak by cokolwiek mogło się stać , instalacja 100 watowych nie może spowodować żadnych skutków ubocznych , poza Mandatem ... jeśli by się ktoś przyczepił , dodał jeszcze iż może by się coś działo przy specjalnych żarówkach RAJDOWYCH które maja 130 Watt i które ludzie także instalują , efekt jest taki jak byś jechał na długich światłach , dla mnie to jest koniec tematu pt, żarówki 100 wat , jeśli chcecie się dalej tym podniecać wasza sprawa , ja żarówek nie zmieniam wiem jak się jeździ poza tym od roku żadna się nie przepaliła .1,7 Oplel Astra GTC 125Km ...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Orbitelektryk , powiedział , owszem obciążenie instalacji jest większe, ale nie aż tak by cokolwiek mogło się stać , instalacja 100 watowych nie może spowodować żadnych skutków ubocznychO rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez HunterZamieszczone przez Trusekza cene 2 szt. Osramek kupicie 3 szt. HELLI.
mowa o H7? bo najtaniej na necie za 32 za sztuke znalazlem
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bajo_2004Używał może ktoś Philipsa Night Guide Double Life?ASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
Kontakt mailowy w sprawie wyceny części: [email protected] (p.Adam Wiśniewski, p.Łukasz Poniatowski i p.Kamil Banaszek) , tel.22-549-10-60
Komentarz
-
-
Panowie wszystko się zgadza , lecz instalacja elektryczna w samochodzie nie może być obliczona na ekstremalny wysiłek jakim jest 55W.... wczoraj zmieniałem opony z letnich na zimowe obok był warsztat zajmujący sie elektryką samochodową ..... po przeczytaniu iż groza mi przepały kabli kostek itd i ze od roku jeżdżę na żarówkach 100Watt postanowiłem tam wejść i porozmawiać na temat żarówek 100 watt . elektryk , powiedział , owszem obciążenie instalacji jest większe, ale nie aż tak by cokolwiek mogło się stać , instalacja 100 watowych nie może spowodować żadnych skutków ubocznych , poza Mandatem ... jeśli by się ktoś przyczepił , dodał jeszcze iż może by się coś działo przy specjalnych żarówkach RAJDOWYCH które maja 130 Watt i które ludzie także instalują , efekt jest taki jak byś jechał na długich światłach , dla mnie to jest koniec tematu pt, żarówki 100 wat , jeśli chcecie się dalej tym podniecać wasza sprawa , ja żarówek nie zmieniam wiem jak się jeździ poza tym od roku żadna się nie przepaliła .
Komentarz
-
-
Na forum (nie pamiętam już jakiej marki) wyczytałem, że do świateł soczewkowych nie można wkładać żarówek typu Night Breaker, cool blue i innych +50%. Podobno można uszkodzić lampę. Nie bardzo chce mi się w to wierzyć bo nie dostałyby homologacji. Czy ktoś z Was miał problemy z tego powodu? Mówię oczywiście o oryginalnych żarówkach Osram czy Philipsa nie o jakichś marketowych
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SubaruNa forum (nie pamiętam już jakiej marki) wyczytałem, że do świateł soczewkowych nie można wkładać żarówek typu Night Breaker, cool blue i innych +50%. Podobno można uszkodzić lampę. Nie bardzo chce mi się w to wierzyć bo nie dostałyby homologacji.
Komentarz
-
-
W końcu znalazłem chwilę i zamontowałem komplet nowych żarówek w mojej O2:
- mijania (H7) Osram NightBreaker+
- drogowe (H1) Osram NightBreaker+
- postojowe (W5W) Osram Cool Blue
Samochód świeci dużo lepiej, jest bardzo duża różnica w jasności światła. Także wygląd poprawił się, szczególnie dzięki Cool Blue na postojówkach. Świecą jasnym, chłodnym i znacznie bielszym światłem niż zwykłe W5W, które dawały światło żółtawe, bardzo kłócące się z NightBreakerami. Jak zmieniać - to razem z pozycjami. Do wymiany pozycyjnych konieczne są długie i wąskie kombinerki.
Oczywiście liczę się z tym, że znów pojeżdżę 7 miesięcy do kolejnej wymiany H7. Jednak warto, różnica w stosunku do zwykłych żarówek jest znacząca. Miałem to zrobić już jesienią, teraz żałuję, że zwlekałem. Polecam.
M.666 4U
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez beaviso
Do wymiany pozycyjnych konieczne są długie i wąskie kombinerki.
M.Pozdrawiam
Piotr
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Piotr AMPZamieszczone przez beaviso
Do wymiany pozycyjnych konieczne są długie i wąskie kombinerki.
M.
edit: Ty masz O2 FL, ja O2, może jednak te pozycje u mnie są trudniej wydobywalne.
M.666 4U
Komentarz
-
Komentarz