Zamieszczone przez beaviso
, że to "drucik" do kołpaków, dałbym się pokroic, że własnie do postojówek
(haczyk z koluszkiem wykonany z jednego odcinka drutu) u mnie zdaje perfekcyjnie zadanie
, że to "drucik" do kołpaków, dałbym się pokroic, że własnie do postojówek
Po wymianie na Cool Blue moja żona od razu spojrzała i powiedziała "Ooo, teraz to jakoś wygląda, przedtem było żółte, nice!". Pamięta jak jeździłem zeszłej zimy na NB i zwykłych postojówkach. Cool Blue sprawdzi się także w autach z xenonami 4300K, choć tu już oczywiście różnica będzie widoczna, ale nie tak rażąca jak w przypadku użycia zwykłych żaróweczek W5W.
Problematyczne jest natomiast wyjęcie tej obsadki z gniazda w reflektorze. Po pierwsze kiepski dostęp, a po drugie trzeba ścisnąć sprężyste boki obsadki i ją wyciągnąć - przynajmniej za pierwszym razem ciężko to idzie, jak jest jeszcze nie wyrobione, paluchami mimo że się dostałem, to nie dałem rady ścisnąć i wyciągnąć. Obsadka (w O2) ma dwa wystające fragmenty co 180 st., przy wyciąganiu trzeba je z całej siły ścisnąć, wtedy obsadka wyjdzie z gniazda, w którym trzymają ją takie wystające ząbki, na które oddziaływujesz poprzez ściskanie boków obsadki. Trudniej to opisać, najłatwiej zobaczyć.
(niestety usunąłem EXIFy i nie mam jak tego udowodnić).

Komentarz