Jak wymontować z deski (kokpitu) kratkę nawiewu na szybę na środku. Bo z tego co zauważyłem to skrzypi mi przy jezdzie po nierównościach (tylko nie wiem czemu zaczęło tak sie dziać po wymianie przedniej szyby może to przypadek)
Kontrolka zużycia klocków
Zwiń
X
-
Kontrolka zużycia klocków
Witam,
Posiadam Skodę Octavię Tour 1.9, 74kW. Zapaliła mi się lampka zużycia klocków hamulcowych. Kupiłem z czujnikami i okazało się że w tym modelu nie ma czujników. Klocki zostały wymienione na nowe (przód i tył), a lampka pali się nadal. Sprawdziłem płyn hamulcowy. Podłączyłam VAG'a i nic. Co może być przyczyną świecenia się lampki? Gdzie szukać usterki? Nadmienię że ABS i ASR działają bez problemu. Słyszałem o teorii z przełącznikiem nad pedałem hamulca, podobno trzeba coś w nim cofnąć ??? Spotkał się ktoś może z takim problemem?
Pozdrawiam
Pioontek
-
-
Zamieszczone przez dariuspolowojtass, zaleznie od wyposazenia, nie ma reguly.
Podaj kodowanie licznika (Vagcom) to sprawdze( lub sprawdz czy od klockow z jednej strony L lub P ida kabelki do gniazda.Dostojnie do przodu by Dynosoft
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftTylko przod. Jak cos takiego jest, to w lewym kole przednim przez felge widac, ze takie cos wystaje powyzej zacisku i ma wtyczke :wink:Garret
-----------
Była OI 1.9TDI AXR 144KM/306,9Nm by Ali... jest 1.8 TSI Scout, 217KM/348Nm by Ali :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez koja86Zamieszczone przez wojtassa właśnie Czy ja w swojej mam coś takiego ASV z 2003r. Jeśli tak to jak sięzaświeci to kończą się z tyłu czy z przodu PZDRTorque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MisiekWAWi u mnie za kazdym razem klocki konczyly sie najpierw w tym bez czujnika :szeroki_usmiech :lol:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez koja86A u mnie zawsze kończyły się klocki tylne a na nich nie ma czujnika .
Teraz założyłem ATE ciekaw jestem czy będą mieć dłuższą żywotność bo ory około 45kkm :shock:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SamiecU mnie z pierwsze z przodu wytrzymaly 78kkm a z tylu 105kkm i zmienilem tylko dlatego ze mialem juz kupione EBC GS na zapas
Przednie ory to tak jak piszesz 75,80kkm teraz już nie mam serii ale nie wiem ile te wytrzymają :lol:Takie zwykłe Ambiente
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez koja86Zamieszczone przez wojtassa właśnie Czy ja w swojej mam coś takiego ASV z 2003r. Jeśli tak to jak sięzaświeci to kończą się z tyłu czy z przodu PZDR2006 - 2016 --> O1 1.9 TDI ASV: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=24133
2016 --> O3 1.4 TSI: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=95492
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AzazelU mnie w Ambiente ASV z 2003 roku ostatnio udało mi się przez zużyte klocki zajeździć przednie tarcze, a kontrolka się nie zaświeciła :? Także reguły chyba nie ma...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SamiecU mnie z pierwsze z przodu wytrzymaly 78kkm a z tylu 105kkm i zmienilem tylko dlatego ze mialem juz kupione EBC GS na zapasKiedyś OI Liftback
Potem OII Kombi Elegance 1.4 TSI DSG
Potem OII 1.9 TDI
Wkrótce OIII Liftback
Komentarz
-
Komentarz