Zamieszczone przez Sebastian_M26
Jakie opony na lato???
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
-
-
skoro tak , to tak www.wultex.lubartow.com.plO2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Po 2000 km .....
Powoli zaczynam się przyzwyczjać i doceniać zalety moich Goodyear'ów. Ich miekkość bardzo dobrze wpływa na tłumienie nierówności polskich duktów (bo drogami to ciężko nazwać). Eksperymentowałem z ciśnieniem zgodnie z sugestaimi kolegów. Próbowałem 2,4 bara na przodzie ale to za dużo. Komfort drasycznie spada. Pojawiły sie drgania kierownicy. W końcu ustaliłęm jakieś 2,2 i jest OK.
W porównaniu z seryjnymi Continalami Goodyeary są:
1. dużo cichsze!!!
2. bardzej miekkie i komfortowe!
3. jest wrażenie gorszej kierowalności przy małych prędkościach ale przy dużych prędkościach (>130) kierowalność auta jest dobra
4. lepiej trzymają na mokrym
W sumie nie są takie złe.
Zdam relację za jakieś 10 000Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Komentarz
-
-
a ja właśnie wczoraj pożegnałem się z moimi P7 / bez żalu / , zrobiłem na nich 10 tyś. , ale mi nie lezały jak juz kiedys wspominałem a akurat trafił sie klient , a od jutra zaczynam jazde na primacy michelina , jak pojeżdżę to napisze słowkoO2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
to wiele sie nie najezdziłeś na tych P7 leszekmw. Ja zrobilem ok 40 tys i opony sa zuzyte mniej niz w polowie. Ale niestety hałasują. To jest najwieksza wada.
Zakrety super , na mokrym super, nie robią się bomble dobrze chrnią felge nie trzęsie kierownicą. Tylko ten hałas. Tył już od wenątrz wyząbkowany.
Jak przełożyłem na przód to myślałem początkowo ,że to łożyska.
GregKuc masz rożne felgi> :wink: ? Bo jak masz felgi 16 opoony 15 i 16 to założysz tylko dwie :diabelski_usmiechnowy cSIMC od Aliego
seryjne 110kM teraz ok ~170kM ARL ,230 wtryski.
Moc potwierdzona w tym roku na hamowni.
półosie seryjne przebieg 273 tyś
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rafalusGregKuc masz rożne felgi> :wink: ? Bo jak masz felgi 16 opoony 15 i 16 to założysz tylko dwie :diabelski_usmiech
Posiadam tylko 16.
Wedlug producenta mozna zakladac te dwa rozmiary (chyba ze producent sie myli), albo ja zle cos przeczytalem?
Komentarz
-
-
rafalus, Co do wyząbkowania wewnętrznej powierzchni opon,to zbadaj sobie amory.Właśnie niedawno doświadczyłem czegoś podobnego.Amortyzatory były zużyte,podczas hamowania opona odrywała się od jezdni i opony wyząbkowały się.Dobrze,że przyszedł czasna wymianę dwóch oponek,więc z przodu poszły na tył(bieżnik jak nowy,tylko te ząbki),a przód dostał nówki.Wymieniłem amory i sprężyny i autko jeździ jak ta lala. :szeroki_usmiechZbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.
Komentarz
-
-
Nie musze miec roznych felg.
Posiadam tylko 16.
Wedlug producenta mozna zakladac te dwa rozmiary (chyba ze producent sie myli), albo ja zle cos przeczytalem?
Przeczytales dobrze, tylko jestes chyba bezmyslny i w tym problem.
Producent zaleca takie rozmiary, ktore są zamiennikami wzgledem siebie, ale pod warunkiem wymiany calych kol.
Jak sobie wyobrazasz zalozenie 15 calowej opony na 16 calową felgę. Skonczyles szkole podstawową w terminie?
Temat zamykam, bo poza tym, ze wstyd to swiatu pokazywac, to jeszcze jest wyciagniety sprzed ponad dwoch lat.TDI 205PS
Komentarz
-
Komentarz