Kupno używanej octavi 2000 1.9 TDI, oferta salonu skody

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tomil
    L&K
    S_OCP Member
    • 2008
    • 1179

Tak jest. W Mondeo są silniki 2,0 TDCI. Ford produkuje jednostki 1,6 1,8 (tylko Focus) i 2,0 (w dieslu). Podobno w 2002/2003 równolegle były produkowane TDDI i TDCI. Różnice są opisane na forum forda (dotyczy tylko silników 115 KM). TDDI są bardziej wytrzymałe na "złe paliwo". Ale w to akurat nie wierzę (wpływ paliwa). Jeżdżę (do niedzieli) Fiatem Stilo 1,9 JTD- tankowałem na różnych stacjach (co prawda nigdy u chłopa), ale nigdy ten Common Rail mnie nie zawiódł. To jest błąd kostrukcyjny, tylko Ford tego zazwyczaj nie uznaje.
    Mocniejsze jednostki to TDCI (130 kucy), Common Rail. Zawsze połączone z 6 skrzynią (fajny wynalazek).
    Dodatkowo w Mundkach bywają problemy z klimą, radiem (bodajże oznaczenie modelu P6000).
    Jest jedna fajna rzecz w tych dieslach- łańcuszek rozrządu, co 30 tys km wymienia się tylko napinacze- troszkę często ale nigdy nie robi się paska.

Będę się powtarzał od niedzieli będę prowadził piękną Laskę Nebeską- moja czeszka jest niebieska (1.9 Mint).

Poczytajcie koledzy jakie problemy można mieć z samochodami na forum forda.
    It doesn't matter what we're losing
    It only matters what we're going to find!

Komentarz

• adk11
      Classic
      • 2008
      • 7

Ocatvie dziś widziałem, szkoda było się nawet fatygować, oprócz opon zimowych to nic nie było tam warte zainteresowania :szeroki_usmiech. Niby 115 tyś km, książka serwisowa - pisze w ogłoszeniu, naprawde na liczniku 130 tyś i brak książki. Rdza na połączeniu szyby przedniej z dachem, maska wymieniana, drzwi też... może się mylę, ale wiem, że dziś to auto było nieporozumieniem.
      Wbrew opinii kolegów jednak się zdecydowałem na mondeo, naprawdę opinie o tym aucie są bardzo skrajne, różnie ludzie piszą, może coś w tym jest, wiem że czasami jedna osoba jest niezadowolona ze swojego auta ale nie można pisać na tej podstawie, że auto jest do bani. Póki się sam nie przekonam to nie będę wiedzieć. Odpukać, żeby się auto dobrze sprawowało, bo jest warte dużo więcej pieniędzy niż wygląda.
      Postaram się za jakiś czas podzielić opiniami.
      Pozdrawiam, dzięki za rady w szczególności djczas,
      ps. pewnie mnie koledzy zlinczują , ale wiedźcie, że na początku chorowałem na octavie, po dzisiejszym dniu wiem że ciężko trafić z dobry model i w dobrej cenie, np miałem jeszcze do kupienia octavie sedan 1.9 TDI 90 KM 130kkm z 98 r w zasadzie golas jeżeli chodzi o wyposażenie za cene 19800 zł
      Na forda musiałem się dziś zdecydować, było ze mną go oglądać kilka osób, każda stwierdziła że auto super plus fajna cena, zaznaczę że sprzedający do zaufana osoba.

Komentarz

• Udesky
        RS
        • 2007
        • 1692
        • Octavia I (1U2)
        • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez adk11
        Na forda
        teraz lej tylko dobre ON, Ultimate, V-Power, Verwa czy co tam jeszcze jest, ale tylko na markowych i to najleprze. I niech sie dobrze sprawuje.
        W Polsce nie ma kryzysu.
        Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• Paweł T
          Elegance
          • 2006
          • 784

na pewno będziesz wygodniej jeździł niż Octavią, ja swoją foką zrobiłem 270kkm więc bez paniki z tymi awariami silników, i to na jednej turbinie.
          TDI ASV 140KM 300Nm

Komentarz

Pracuję...