zlitrażowałem moja bryke i jestem zdruzgotany przebieg :?: 121kkm wyszło że na 100 pali 7,46 gnojowki w mieście ,30% tej odległości z klimą ,silnik AHF.fakt że odpalałem przejeżdzałem 6km ,praca i z powrotem to samo. proszę o jakieś wskazówki i slowa pocieszenia ewentualne rady co robić bo jeżdzę tym dopiero miesiąc
Mikrus jezeli bedziesz to czytal mam prosbe o kontakt tel z firma comsport z bielska bialej
no wlasnie . gosc od ktorego kupilem auto powiedzial ze przy 100kkm podla przeplywka i zalozyl inna niz seryjnie zaklada sie do AHF czy to moze dawac taki efekt :?:
na krótkich dystansach - 5-6 km pali mi tyle samo w jeździe miejskiej. To nie przepływka, tylko wolny czas rozgrzewania silnika. Niestety ten typ tak ma...TDI niezbyt dobrze się nadaje na krótkie dystanse w miastach...
nie ma co się załamywać ,chyba kazdy samochód na krótkich dystansach pali dużo więcej niz fabryka podaje do momentu ,aż silnik osiągnie właściwą temp.pracy inna w benzynie(wyższą ) a inna(niższą) w dizlu.Ja u siebie mam to samo, odcinek 15 km i przez połowę drogi kompiuter pokazuje spalanie około 7 l/100km.Natomiast trasa 70 km i spalanie 5,6 - 6 l/100 km. Octawką też jeżdzę od niedawna , właściwie to jestem wtrakcie docierania, ale jestem mile zaskoczony na stacji benz.Wczoraj dla przykładu zrobiłem trasę około 200 km i średnie spalanie wg.kompiutera to 4,9 l/100 km , nawet zdażyło mi sie pare razy postresować kierowców BMW :lol:
Mi pali tak srednio ostatnio 6,1l-6,2l (max 6,5l) ,80% km w trasie zawsze cisne :szeroki_usmiech w miescie troche wolniej ale tez nie rozpedzam sie jak emeryt
Zamieszczone przez greszczyn
zdażyło mi sie pare razy postresować kierowców BMW :lol:
Ja bym ich tak nie stresowal :wink: ,pamietaj ze masz auto na dotarciu :roll:
Pali ci ladnie jak na 2,0TDI ,ciekawe czy tez tak bedzie jak juz ja dotrzesz :diabelski_usmiech
dzieki za wszystkie info, wiedziałem :wink: ze mozna na was liczyc a propos komputer pokazywał mi srednie zuzycie na poziomie 5.8/100 widze ze nie mozna brac tego pod uwage
[ Dodano: Wto 17 Maj, 05 14:06 ]
przepraszam cie Greszczyn bo dodalem cie do listy ignorowanych, mam antytalent :shock: jezeli chodzi o sprzet komp. chcialem to zmienic ale nie potrafie czy mozna to cofnac help
Ja kiedyś sprawdziłem sobie średnią z 15 kkm. Wpisywałem wszystkie tankowania do Excela i wyszło mi średnie spalanie 5,1 l/100 km. Komputer podawał średnie 4,9 więc skubaniec trochę mi zaniża Dba o moje nerwy
jak jade z Nowego Targu do Krakowa to pali srednio 5,2-5,4 a z Krakowa do Wawy 5,8-6,1 w zaleznosci jak szybko jade
silnik mam goracy po przejechaniu okolo 7 km
OII Kombi, włączona klima i ksenony, wyniki z jazd minimum 400km każdy test, trasa + miasto z przewagą trasy:
- prędkości do 100km/h: 4,9 - 5.0 l/100km
- jazda normalna do maks. 120-140km/h: 5,7 - 5,8 l/100km
- jak dochodzi autostrada to spalanie wzrasta do 7 a nawet 8 l/100km... niestety, prędkości 160 - 180 - 200km/h są bardzo paliwożerne... średnio 1 l więcej na każde 20km/h więcej powyżej 140km/h
Ostatnio Marek mi stroil auto, na calkowicie nowym programie i co prawda mocy wiecej nie ma niz poprzednio, bo pompa juz nie wydala, to jednak auto calkiem inaczej jezdzic zaczelo.
A noga z gazu to nie u mnie
"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść" STOP ECO-TERRORISM!
Mozna do pompy 10 dać inne wtryski - 230 chyba i bedzie wiecej mocy, za niedłgo może bedzie już wiadomo czy to działa, faza oczekiwania i potem testy.........
Ktoś juz to robił to za granicą i przyrosty są podobno przyzwoite, zobczymy
"Życie jest bezwzględne, nie lituje się nad nikim"
Pokój jego duszy - Kris 27-09-2003
Pionek znów gra.......
Rodzinne Combiaczki AHF i BKD by ALI oraz E 30 www.dynosoft.pl
Generalnie pali mi 5 l/100. Wczoraj wrocilem z niemiec (braciak kupil sobie octavke z automatyczna skrzynia), na autobahnie z Frankfurtu do Zgorzelaca wyszla 4,6 l/100 km ze srednia predkoscia 113 km/h. Jak na razie najmniej spalila mi na trasie z Karpacza do Piotrkowa 4,2 . Generalnie licze ze pali 5/100 w cyklu mieszanym, tylko ze Piotrkow to male miasto
Passat 2.0 TDI, 140 KM, 2007, Comfortline mam nadzieję, że będzie równie dobry co octavia...
Komentarz