Przyznam, że też mi sie podoba red on white ale nie wiem czy to "takie" białe da sie w rzeczywistosci zrobic.
spalanie tdi?
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
spalanie tdi?
zlitrażowałem moja bryke i jestem zdruzgotany przebieg :?: 121kkm wyszło że na 100 pali 7,46 gnojowki w mieście ,30% tej odległości z klimą ,silnik AHF.fakt że odpalałem przejeżdzałem 6km ,praca i z powrotem to samo. proszę o jakieś wskazówki i slowa pocieszenia ewentualne rady co robić bo jeżdzę tym dopiero miesiąc
Mikrus jezeli bedziesz to czytal mam prosbe o kontakt tel z firma comsport z bielska bialej
-
-
Re: spalanie tdi?
Zamieszczone przez jelcyn1967Mikrus jezeli bedziesz to czytal mam prosbe o kontakt tel z firma comsport z bielska bialej
CompSport
Ul. Cieszyńska 45
43-300 Bielsko-Biała
e-mail: [email protected]
Patryk: +48 696 030 910
e-mail: [email protected]
Szymon: +48 696 030 909
e-mail: [email protected]TDI 205PS
Komentarz
-
-
A wogole to jakis silnik sie do tego nadaje?
Kiedyś jezdzilem Fiatem Bravo 1,6 benzyna i do pracy mialem jakies 4 km, palił mi jakieś 11l. Dla porównania na trasie palił około 7l.
Teraz jezdze diselem i mam do pracy 10km i spalanie około 6,5l z klimą. Pewnie jakbym miał bliżej to więcej by palił.Leon FR 2.0TDI 170KM
Komentarz
-
-
nie ma co się załamywać ,chyba kazdy samochód na krótkich dystansach pali dużo więcej niz fabryka podaje do momentu ,aż silnik osiągnie właściwą temp.pracy inna w benzynie(wyższą ) a inna(niższą) w dizlu.Ja u siebie mam to samo, odcinek 15 km i przez połowę drogi kompiuter pokazuje spalanie około 7 l/100km.Natomiast trasa 70 km i spalanie 5,6 - 6 l/100 km. Octawką też jeżdzę od niedawna , właściwie to jestem wtrakcie docierania, ale jestem mile zaskoczony na stacji benz.Wczoraj dla przykładu zrobiłem trasę około 200 km i średnie spalanie wg.kompiutera to 4,9 l/100 km , nawet zdażyło mi sie pare razy postresować kierowców BMW :lol:
Komentarz
-
-
Mi pali tak srednio ostatnio 6,1l-6,2l (max 6,5l) ,80% km w trasie zawsze cisne :szeroki_usmiech w miescie troche wolniej ale tez nie rozpedzam sie jak emeryt
Zamieszczone przez greszczynzdażyło mi sie pare razy postresować kierowców BMW :lol:
Pali ci ladnie jak na 2,0TDI ,ciekawe czy tez tak bedzie jak juz ja dotrzesz :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
dzieki za wszystkie info, wiedziałem :wink: ze mozna na was liczyc a propos komputer pokazywał mi srednie zuzycie na poziomie 5.8/100 widze ze nie mozna brac tego pod uwage
[ Dodano: Wto 17 Maj, 05 14:06 ]
przepraszam cie Greszczyn bo dodalem cie do listy ignorowanych, mam antytalent :shock: jezeli chodzi o sprzet komp. chcialem to zmienic ale nie potrafie czy mozna to cofnac help
[ Dodano: Wto 17 Maj, 05 14:10 ]
hurra udalo sie :P
Komentarz
-
-
OII Kombi, włączona klima i ksenony, wyniki z jazd minimum 400km każdy test, trasa + miasto z przewagą trasy:
- prędkości do 100km/h: 4,9 - 5.0 l/100km
- jazda normalna do maks. 120-140km/h: 5,7 - 5,8 l/100km
- jak dochodzi autostrada to spalanie wzrasta do 7 a nawet 8 l/100km... niestety, prędkości 160 - 180 - 200km/h są bardzo paliwożerne... średnio 1 l więcej na każde 20km/h więcej powyżej 140km/h
Zapomniałem dodać: 2.0 TDI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rentierZamieszczone przez PurchawaA mi na nowym programiku znowu zaczal malo palic
Tzn, jeszcze za malo przejechalem, zeby to dokladnie ustalic, ale roznica jest zauwazalna.Obecnie na tapecie Subarak OBK 2.0D
Komentarz
-
-
Ostatnio Marek mi stroil auto, na calkowicie nowym programie i co prawda mocy wiecej nie ma niz poprzednio, bo pompa juz nie wydala, to jednak auto calkiem inaczej jezdzic zaczelo.
A noga z gazu to nie u mnie"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Mozna do pompy 10 dać inne wtryski - 230 chyba i bedzie wiecej mocy, za niedłgo może bedzie już wiadomo czy to działa, faza oczekiwania i potem testy.........
Ktoś juz to robił to za granicą i przyrosty są podobno przyzwoite, zobczymy"Życie jest bezwzględne, nie lituje się nad nikim"
Pokój jego duszy - Kris 27-09-2003
Pionek znów gra.......
Rodzinne Combiaczki AHF i BKD by ALI oraz E 30
www.dynosoft.pl
Komentarz
-
-
Generalnie pali mi 5 l/100. Wczoraj wrocilem z niemiec (braciak kupil sobie octavke z automatyczna skrzynia), na autobahnie z Frankfurtu do Zgorzelaca wyszla 4,6 l/100 km ze srednia predkoscia 113 km/h. Jak na razie najmniej spalila mi na trasie z Karpacza do Piotrkowa 4,2 . Generalnie licze ze pali 5/100 w cyklu mieszanym, tylko ze Piotrkow to male miastoPassat 2.0 TDI, 140 KM, 2007, Comfortline
mam nadzieję, że będzie równie dobry co octavia...
Komentarz
-
Komentarz