spalanie tdi?

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • szkoda
    RS
    S_OCP Member
    • 2005
    • 22543

hsurim, wszystko jest ok u ciebie, w ogole dziwie sie, ze ktoś moze sie chwile dluzej zatrzymywac nad takimi (bez obrazy :idea: ) pierdolami, rozumiem jakbys pomiary wykonywal w warunkach laboratoryjnych, ale tak :?: :!:
    daj sobie spokój i ciesz sie autem, na pewno wszystko jest ok :!:
    saport techniczny baj DGW
    była BKD+DSG '05 120kkm
    była BXE '08 190kkm
    no i nie ma :-)

Komentarz

• kristo
      Rider
      S_OCP Member
      • 2004
      • 266

hsurim,

a światła podczas jazdy miałeś - bo ja poza obowiązkiem ich włączenia nie zapalam i
      w lecie statystycznie sprawdziłem, że włączenie świateł to dodatkowe około 0,2l/100

może masz coś z termostatem nie teges... bo ja nie widzę powodu aby była to aż taka różnica... :shock:
      u mnie generalnie też zimą się podnosi zużycie o około 0,5l/100 ale liczone jako całość od rozgrzewania silnika a nie w takich warunkach jak Ty opisałeś...
      Pink Floyd fan.

Komentarz

• jlupino
        Rider
        S_OCP Member
        • 2006
        • 362

Jako ciekawostke powiem wam,ze moja benzynka w automacie na miescie obecnie pali miedzy 11 a 12 litrow,natomiast przy 200km/h komp. pokazuje rowno 25 litrasów.Tak,ze mozna naprawde sie poczuć jak by sie jechało Viperem,przynajmniej jesli chodzi o spalanie.
        Jaro

Komentarz

• szkoda
          RS
          S_OCP Member
          • 2005
          • 22543

Zamieszczone przez jlupino
          Tak,ze mozna naprawde sie poczuć jak by sie jechało Viperem,przynajmniej jesli chodzi o spalanie.
          oj nie wydaje mi sie
          (i tez chodzi mi tylko o spalanie oczywiscie)
          saport techniczny baj DGW
          była BKD+DSG '05 120kkm
          była BXE '08 190kkm
          no i nie ma :-)

Komentarz

• hsurim
            Elegance
            • 2006
            • 788
            • Kia
            • AGR 1.9 TDI VP 90 KM

Osobiście nie zauważam żadnej różnicy na wskazaniach zużycia paliwa ze/bez świateł.
            Różnica pojawia się w momencie załączenia klimy i to o około 0,6 l/100 km
            Jednak sadząc po Waszych komentarzach, wnioskuję, że jest jednak jakaś przyczyna zwiększonego zużycia paliwa o te 0,8 l/100 km (mierzone po nagrzaniu się silnika)
            Teraz ma się ku ociepleniu, tak więc przy najbliższej okazji sprawdzę jak się sprawy mają.

Dziękuję raz jeszcze WSZYSTKIM za zainteresowanie się moim pytaniem i pozdrawiam. mirek
            Nie zasuwam ! Prędkość zabija ! Włącz myślenie.

Komentarz

• _Misiek_
              Classic
              • 2009
              • 7

Witam,a moglibyscie podac przykładowe spalanie waszych octavi ?
              Tzn silnik,ilośc koni i np ile pali przy w miare stalej jezdzie 100km a ile przy 130...

Jaka może byc różnica w spalaniu jeżeli jeden z wtrysków leje?

Komentarz

• misiekwaw
                RS
                S_OCP Member
                • 2004
                • 7715
                • Ford

kolega archeolog widzę :lol: zmień obrazek w podpisie, albo poważnie zastanów się nad jego wielkością :idea:
                Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
                http://www.disi-tune.pl
                Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
                Był WRX
                Była Octa

Komentarz

Pracuję...