Czy skoda Octavia jest ocynkowana Bora Toledo czy OCTAVIA???

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kowal 2002
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 5161

Ja w Cordobie II na masce miałem kilka konkretnych ( 4 - 5 mm ) odprysków do gołej ( ocynkowanej :wink: ) blachy i otarcie od krawężnika na dole progu. Stało się to w pierwszym roku użytkowania i trochę się wystraszyłem, że zaraz ruda "zeżre" całą maskę i próg. Miałem zamiar polakierować przed pierwszą zimą ale w końcu jeździłem tak cztery lata i poza delikatnym ciemnoszarawym nalotem w tych miejscach nic się nie działo.
    Wygląda, że nawet Hiszpanie czasem "dają radę"...
    Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
    Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• Lukas81
      Ambiente
      S_OCP Member
      • 2007
      • 232

Zamieszczone przez maruss84
      wibieram miedzy trzema samochodami BORA Toledo II i Octavia interesuja mnie roczniki 00' '01 eventualei toledo i skoda '02 wiadomo niższa cena od VW
      Żebyś się czasami nie zdziwił z tą "niższą ceną"... To wcale tak nie jest - dobrze utrzymana Octa lepiej trzyma cenę niż Toledo i Bory i może być również droższa niż te samochody.
      Były:
      Skoda Octavia 2004, 1.9 TDI 110 km, ASV,
      Fiat Croma 2006, 1.9 MultiJet 150 km
      Jest:
      Volkswagen CC 2013, 1.4 TSI 160 km

Komentarz

• rafalus
        L&K
        • 2005
        • 1140
        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez piernik
        rafalus, oczywiście zdaję sobie sprawę że miejsce raz ruszone będzie bardziej podatne na korozję .
        A jak wygląda sprawa rdzy w Toledo II bo szczerze to jeszcze nie widziałem tego auta z rudą? Co innego Golf IV, pare rdzewiaków się trafiło jak szukałem samochodu, ale to chyba wychodziła szybka naprawa. :twisted:
        W kolegi Toledo 2004 nie ma ani grama rdzy.
        W srdoku jest ciszej,(ale okazuje sie ,ze moze to kwestia wyposaenia w Octavi)
        Deska ładna ,czerwone podswietlenie ok. Duzo uszczelek. Fotele ok.Jak by sportowsze Siłownik maski są
        Kolega mial zaspeki na kielichy oraz otuline aku. Tylni zderzak jest połączony z tyłu z osłoną(w oc brak).
        Z zewnatrz to zderzaki psuja caly efekt jak juz pisalem brak progów jak w Octavi, blenda z tylu nawiazuje do starych seatow. Leon jest chyba ciekawszy. Kieszen w 1 fotelu.
        Plastiki w seacie made in czech republic (np. osołona plastikowa aku)
        Z przodu jak juz cos trzeszczy to tak jak w Octavi. Serwis jest nie ciekawy te same czesci drozsze jak w VW (ale widzialem ostatnio jakies obnizki)
        nowy cSIMC od Aliego
        seryjne 110kM teraz ok ~170kM ARL ,230 wtryski.
        Moc potwierdzona w tym roku na hamowni.

półosie seryjne przebieg 273 tyś

Komentarz

Pracuję...