QBA ale to co piszesz jest w wersji podstawowej, tylko w/g mnie silnik 1,4 jest za mały.
[O2] 02 Clasic czy Suzuki SX4
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez QBAJezeli slaby silnik, brak klimy, radia i paru jeszcze rzeczy nazywasz komfortem, to luz
Zamieszczone przez zkwiat1Ziomal dzięki za rady właśnie takich oczekiwałem.Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez djczasBig, a wiesz kiedy masz te 109 koni do dyspozycji powiem ci na odcięciumam w rodzinie taka własnie Kiie. Auto ma juz prawie rok i sprawuje sie super
Nie raz sam nia jeździłem i wiem jak ten silnik chodzi. Powiem tylko tyle, to chyba najlepsza jednostaka o tej pojemnosci na rynku
Jak dla mnie auto super. Dobra cena i jeszcze lepsza relacja ceny do wyposazenia. Silnik też wystarczajacy.
Sam mam O II ale staram sie być obiektywny w swych wypowiedziach i wiem że O II w wersji Classic nie dorównuje Ceedowi w wersji Comfort + (a ceny bardzo podobne). Wiec dla mnie przy 55 tys zł do wydania wybór były prosty - Kia CeedCzarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigSam mam O II ale staram sie być obiektywny w swych wypowiedziach i wiem że O II w wersji Classic nie dorównuje Ceedowi w wersji Comfort + (a ceny bardzo podobne). Wiec dla mnie przy 55 tys zł do wydania wybór były prosty - Kia Ceed
Sądzę, że w przypadku Ceeda i marki Kia nie będzie z tym zbyt różowo jeszcze przez wiele lat.
Wszystko kwestią własnych preferencji, potrzeb, itd., ale mimo lepszego wyposażenia w tej samej cenie wybór moim zdaniem wcale nie jest taki oczywisty.TDI 205PS
Komentarz
-
-
Ok, może i starej, to jedynie moja propozycja, ale jak to dokładnie rozkminić jest bardzo rozsądna;
1. generalnie porównanie sx4 i o2 jest trochę dziwne, bo to w sumie diametralnie różne samochody - inny segment, klasa i zastosowanie. SX4 to taki podniesiony swift - nic więcejm o2 to limuzyna,
2. kupowanie O2 z silnikiem 1.4 - sorry, bezsenns, ten samochód odda się za parę lat za darmo,
3. kupowanie SX4, Kijów i innych - spoko, jak się liczysz z tym, że wartość auta spadnie o ponad 50%. Przy okazji Kii Sephi też mówiło się, że te sanmochody to nowa jakość, przełom w koreańskiej motoryzacji etc... I co? Teraz są z tym same problemy, brak części, awarie i drogi serwis. Po co to komu?
4. Tak więc jeżeli mowa o "nowych" samochodach, a w moim rozumieniu to takie, które dopiero co wyjechały z fabryki (niezależnie od tego były konstruowane 5 czy 10 lat temu) to sugerowałbym zdecydowanie rozważenie salonowej O1 - w tej cenie przede wszystkim mocniejszy silnik i klima. A i cene lepiej trzyma niż "skośnookie"
Ale to oczywiście tylko moje zdanie :PByły:
Skoda Octavia 2004, 1.9 TDI 110 km, ASV,
Fiat Croma 2006, 1.9 MultiJet 150 km
Jest:
Volkswagen CC 2013, 1.4 TSI 160 km
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Lukas81kupowanie SX4, Kijów i innych - spoko, jak się liczysz z tym, że wartość auta spadnie o ponad 50%. Przy okazji Kii Sephi też mówiło się, że te sanmochody to nowa jakość, przełom w koreańskiej motoryzacji etc... I co? Teraz są z tym same problemy, brak części, awarie i drogi serwis. Po co to komu?
Pozatym jeśli juz mówimy o spadku wartości to warto zadac pytanie na jak długi okres kupuje sie to nowe auto? Bo jeźeli to ma być 3-4 lata to WOGÓLE kupowanie auta fabrycznie nowego (jakiegokolwiek) mija sie z celem - gigantyczny spadek wartosci.
Natomiast jeśli ktos kupuje to nowe auta na 6-7 i więcej lat to nie ma tu wiekszego znaczenia czy będzie do Skoda czy Kia
P.S. Sephia to zupełnie inna sprawa niz Ceednie przypominam sobie tak dobrych ocen dla Sephi jaki zbiera Ceed. Wogóle zauwazan ze ludzie zaczynaja bać sie Ceeda. Auto jest dobre, super wyposażone i tanie i ... ma znaczek kii co stanowi dla niektórych taki sam problem jak znaczek Skody jeszcze 10 lat temu
Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigAuto jest dobre, super wyposażone i tanie i ... ma znaczek kii co stanowi dla niektórych taki sam problem jak znaczek Skody jeszcze 10 lat temu.
Założyciel tematu powinien sobie kupić chyba to co mu się podoba i w czym się dobrze czuje , a silnik jest rzeczą drugorzędną. Szukać wyższości silnika 1.6 Sx4 nad 1.4 w OII to jest bez sensu- to są dwa różne samochody.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBZałożyciel tematu powinien sobie kupić chyba to co mu się podoba i w czym się dobrze czuje
Zamieszczone przez AdamBa silnik jest rzeczą drugorzędną.
inaczej kupiłbym O2 ze słabą (dla mnie) benzyną
inna sprawa że jakbym wtedy znał Staszka to bym trzymał obie sroki za ogon :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigNatomiast jeśli ktos kupuje to nowe auta na 6-7 lat to nie ma tu wiekszego znaczenia czy będzie do Skoda czy Kia
Zamieszczone przez BigAuto jest dobre, super wyposażone i tanie
Zamieszczone przez Big... ma znaczek kii co stanowi dla niektórych taki sam problem jak znaczek Skody jeszcze 10 lat temuByły:
Skoda Octavia 2004, 1.9 TDI 110 km, ASV,
Fiat Croma 2006, 1.9 MultiJet 150 km
Jest:
Volkswagen CC 2013, 1.4 TSI 160 km
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBz tym super wyposażeniem bym nie przesadzał - chyba że masz na myśli sterowanie radiem w kierownicy i wyjście USB .
Wiem, że odchodzę troche od tematu ale jakos nie mogłem przejść obojętnie obk tego.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigZamieszczone przez AdamBz tym super wyposażeniem bym nie przesadzał - chyba że masz na myśli sterowanie radiem w kierownicy i wyjście USB .
Wiem, że odchodzę troche od tematu ale jakos nie mogłem przejść obojętnie obk tego.
A gwarancja 7 lat na Ceed ma swoje dobre i złe strony
Suzuki SX4 porónwywał bym raczej do Kii Ceed a nie do OIIOctavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBTylko że dokładasz teraz 6 tyś i masz porównywalnie wyposażoną OII ( z rabatem) z podobnym silnikiem i dużo lepiej zrobioną i o klasę wyższą furę. ( Przed kupnem OII porównywałem z KIA Ceed i Fordem Focusem, jak i Aurisem w różnych wersjach)
A gwarancja 7 lat na Ceed ma swoje dobre i złe stronyCzarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaBig, a dlaczego ty się O2 przemieszczasz a nie cee'dem?
(byc może cos mi umkneło, sorry)
Piszemy tu o aucie za MAX 55 tys zł a w takiej cenie mamy O II Classic 1.4 (gołą) lub Ceeda 1.6 Comfort + (54 400) z dobrym wypasem.
Ja wydałem troche więcej na O II no i jeśli pisalibyśmy o nowej O II Elegance + dodatki (jak moja) w takiej cenie jaka ja za nia dałem (65 tys zł) no to tu O II jest bezkonkurencyjnaCzarny Elegance
Komentarz
-
Komentarz