Zamieszczone przez TAXI
Klapa bagażnika
Zwiń
X
-
Klapa bagażnika
Witam,
potrzebuje pomocy, musze dostać się do podświetlenia tablic rejestracyjnych ale od środka i tu zaczyna się mały problem nie wszystkie zaczepy chcą się poddać. Może poradzili byście mi jak do zrobić.PerfectService by DGW
Skoda Octavia 2FL Combi L&K 2.0 TDI BKD+
Skoda Octavia 1 Combi 1.9 TDI AHF
Skoda Fabia RS 1.9 TDI ASZ+
-
-
Na siłę. Masz tam spinki i specjalne mocowania w tym plastiku. Niestety po prostu trzeba pociągnąć w sposób zdecydowany.
Niech zgadnę .... podczas próby wymiany żarówki oświetlenia tablity rejestracyjnej oprawka wcisnęła ci sie do środka???
Jak już wszystko rozłożysz to wymień obydwie żarówki.
Komentarz
-
-
Właśnie oprawką się wcisneła ale i przydało by się je wymienić jeśli się da bo ich stan nie jest dobry.PerfectService by DGW
Komentarz
-
-
nie wiem jak w kombi - ale w limuzynie jest fatalne mocowanie, musisz mocno szarpnąć w dół, samo ściągnięcie to mały pikuś, gorzej z ponownym założeniem, tam są takie małe metalowe zatrzaski ( spinki ), których nie da się ponownie założyć przynajmniej u mnie, zamówiłem w serwisie i czekałem 2 tygodnie bo nie mieli spinek .
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tomi98nie wiem jak w kombi - ale w limuzynie jest fatalne mocowanie, musisz mocno szarpnąć w dół, samo ściągnięcie to mały pikuś, gorzej z ponownym założeniem, tam są takie małe metalowe zatrzaski ( spinki ), których nie da się ponownie założyć przynajmniej u mnie, zamówiłem w serwisie i czekałem 2 tygodnie bo nie mieli spinek .Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Komentarz
-
-
Udało się....nawet nie ma strat...PerfectService by DGW
Komentarz
-
-
w Combi też zmienia się od zewnątrz tylko jak mocowanie lampki wpadnie do środka to już nie ma innego sposobu tylko rozebrać....PerfectService by DGW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Adrianw Combi też zmienia się od zewnątrz tylko jak mocowanie lampki wpadnie do środka to już nie ma innego sposobu tylko rozebrać....
Komentarz
-
-
jest możliwe jak za mocno będziesz wkładał żarówkePerfectService by DGW
Komentarz
-
-
hm...jak zmienialem zarowkie, to odkrecilem dwie srobki i zeszla ta szybka plastikowa z uszczelka i nic mi tam nie wpadlo do srodka ,nawet nie wiedzialem ze jest to mozliwe
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SamiecZamieszczone przez tomi98nie wiem jak w kombi - ale w limuzynie jest fatalne mocowanie, musisz mocno szarpnąć w dół, samo ściągnięcie to mały pikuś, gorzej z ponownym założeniem, .
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez henioU mnie jak chciałem zmienić zarówke - właśnie chciałem ale tak była zalana plastikiem dookoła że trzeba było zmienić z oprawką.Aha plastik z tylnej klapy zdejmowałem już ze 100 razu ( ze względu na tylną wycieraczkę) i zawsze zatrzaskiwałem na tych samych zatrzaskach.
:shock: a jaka jest metoda prawidłowego (prostego) zakładania? Coś nie potrafię tego założyć na wszystkich zapinkach. Ja zaczynam zakładanie od strony zapinek, niby wszystko ok! ale odstaje troche.Octavia 1.6 AEE 165tys przeb.
Komentarz
-
-
a jaka jest metoda prawidłowego (prostego) zakładania
Komentarz
-
-
Dokładnie jak pisze Henio, zapinki można spokojnie użyć oponownie. Tylko przy zakładaniu trzeba je przenieść z plaski na klape (jak się zdejmuje to zostają na plastikowej osłonie).
Rzeczywiście w limuzynie to się zakłada kaprawo. Ja musiałem zdejmować bo mi się tasiemka do ściągania klapy odkręciła
Komentarz
-
Komentarz