ja zauważyłem wzrost spalania w mojej skodzinie. Kiedyś śr spalanie 5,0 - 5,6 na trasie w prędkością 120 - 150. od jakiegość czasu spalanie przy prędkości 130 - 160 wynosi 6,0 - 6,4. Lejąc cały bak (ok 55 L)robie około 800 km w tybie mieszanym. Bardzo mnie to zastanawia co może być przyczyną. zaczynam się martwić i nie wiem gdzie szukać przyczyny i nawet od czego zacząć.....
nie, tzn nie zmieniałem profilu ale ogumienie samo w sobie tak, Wcześniej miałem 4x Continental teraz mam 2x Goodyear z przodu 2 x stary Continental. wszystkei opony 195/65/15 a spalanie większe......
Dziś wróciłem znad morza. W dwie strony razem jakieś 540 km plus trochę na miejscu (w sumie ok 600 km) jeszcze wskazówka nie doszła do połowy baku (zalanie po korek) średnia spalania z trasy 4,4 - jazda DK 1 - koszmar, i A1 :szeroki_usmiech
Chyba znalazlem sposob jak zrobic srednie spalanie ponizej 3,5l a moze i bysmy mieli 3l przy sredniej okolo 85km/h. Potrzebny nam jest odpowiedni odcinek drogi oraz TIR ktory bedzie jechal przed nami. Dzis sprawdzilem jadac za nim na tempomacie z jego predkoscia, oczywiscie w bezpiecznej odleglosci spalanie chwilowe waha sie miedzy 1,5l a 3,5l. Jak tylko ustawie sie obok to jest juz 5l :twisted:
Maicroft, sprawdzilbym ale chyba przeplywka powiedziala papa, bo dzis przy dosyc spokojnej jezdzie nie moglem ponizej 8l zejsc :evil: ale z tirem ten cyk moze byc skuteczny bo za mlodu jak glupi bylem to jezdzilem na rowerze jako trening wlasnie za busami po wroclawiu :twisted:
Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
misiek^wro, Ale wiesz ile to trzeba by bylo miec cierpliwosci, a ile skupienia, jak ten zacznie hamowac gwaltownie To jest taki przyklad, ze moze i sie da tylko po raz kolejny zastanawiam sie po co :|
Po prawie 2 miesiącach jazdy po strojeniu mogę wreszcie powiedzieć coś o spalaniu. Tym samym zachęcam gorąco wszystkich posiadaczy 1.8T do dłubania - nie bójcie się o spalanie! Przy spokojniej jeździe pozostaje na poziomie serii.
mechanik pokazał mi bajer na dolanie 15litrów więcej - nie testowałem. wgłębi baku jest taki dzyndzel, podczas tankowania trzeba go odcisnac srubokretem lub czyms dlugim i po sam korek można zalać, bawił się ktoś w to? na zagraniczne wycieczki przydaje sie te 15l dodatkowo
odcisnąć ?? w głębi .. chodzi o taki dzyndzel po lewej stronie tuz przy w lewie bo wewnatrz świciłem ale nic nie widziałem ... może ktos powiedziec gdzie dokładnie znajduje sie owe ustrojstwo
Jestem szczęśliwym posiadaczem dopiero od tygodnia. Odebrałem nową z salony - jeszcze się spokojnie dociera. Po zapaleniu się rezerwy przejechałem 30km i zalałem do pełna 53,5 listra. Przejechałem 900km jazdy mieszanej - raczej spokojnie, 40% autoastradą A4 z prędkością ok 140km/h i reszta po mieście. Zapaliła się rezerwa i jadę dziś ponownie zalać do pełna. Komp. pokazuje średnią na poziomie 5,7L.
Sądzicie, że jak się już dotrze, to spalanie jeszcze się obniży? Tak twierdzą w salonie Skody. Jakie macie doświadczenia własne???
[ Dodano: Pią 19 Wrz, 08 10:35 ]
Czy w Octavii 2 też jest taki "dzyndzel", do odpowietrzania? Nie miał potem nikt problemów z tym, że zalał ten system odpowietrzania, który przecież po coś jest???
Dzięki!
Ja na baku po mieście przy spokojnej jezdzie robie 650km na trasie 800km. Ale u mnie na bakier jest ze spokojna jazdą :wink: więc jak się pociśnie mocniej mojego klekotka to potrafi ładnie palić i wtedy można zrobić na baku lekko ponad 500km na mieście.
Ja zrdobiłem na baku 1040 kilometrów trasa Kraków - Dziwnów, Dziwnów - oklice Zielonej Góry, predkość autostradom 110-130km/h, spalnie z kalkulatora 5,1. Teraz jazda po Krakowie przejechane 703 kilometry spalanie 7,3 z kalkulatora.
430 km z baku w mieście/pod Wa-wą na Shell V-power racing 99 okt. (do 14 l/100 km przy dynamicznej jeździe)
W trasie (drogi krajowe) 9-10.5 l /100 km, na bundes-autobahnach 10 l/100 km przy 180 km/h, przy średniej 130 km/h około 9 l/100 km.
Komentarz