jakieś 700 km w cyklu 60/40 miasto/trasa
Ile km robicie na jednym baku?
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
ON na baku tankowanym do 2-go odbicia przy przebiegach 80% trasa (ok 110 km/h) i reszta miasto - wychodzi ok. 870-930 km przebiegu (w zalezności od warunków i innych czynników) - O2 TDIIf we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
-
U mnie najmniej ile do dziś przejechałem to było 670km na baku (zatankowałem jakieś 54l.), najwięcej 860km albo 880km (trasa, starałem się trzymać 115-120km/h - brak 6'tego biegu naprawdę irytuje - KONIECZNIE muszę wymienić skrzynię). Z tym, że tak naprawdę to ostatnie 30-40km przejechałem ze wskazaniem komputera, że zostało mi 0 km :-) Tankuję zwykle do drugiego odbicia.
Pragnę przypomnieć, że jeżdżę na paliwie PB98.
Staram się jeździć korzystając z zasad ECODRIVINGU, ale absolutnie daleko mi do PSJ :-) :szeroki_usmiechPozdrawiam,
Michał
Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)
Komentarz
-
-
1,9 TDI 105 KM zbiornik 55l ON
Kontrolka rezerwy zaświeciła się po przejechaniu 790 km
wg.wskazań mogę przejechać jeszcze 130 km
jazda gł.miejska śred.prędkośc 49 km/h
Po tankowaniu do pełna wskazywało ze mogę przejechać 1120km jak widać nie przejadę tyle wg.obecnych wskazań, korki i czerwone światła zrobiły swojePozdrawiam,
Grzegorz
Komentarz
-
-
Wczorajsza wyczeczka.
BB-Lodz-Czestochowa-Jedrzejow-Kielce-Miechow-Olkusz-Tychy-BB - 7,5godziny - jakies 720km w sumie - srednie spalanie wyszlo ~6,8l przy sredniej jak widac ~95km/h i to nie tylko glownymi drogami.
740km mialem jak zaswiecila sie rezerwa i weszlo 50l do baku.
Tak wychodzi mi praktycznie zawsze w trasie, jak jedzie sie wolniej - duzo wolniej ~Vsr=70km/h to tysiak na baku peka.
Komentarz
-
-
50l, 99% miasto (krótkie odcinki 6-7 km), wyszło 600 km. Poprzednik razem 650 km (ale było ok. 100 km trasy poza miastem i pogoda była bardziej sprzyjająca)
PS. Taka dygresja. Znajomy z pracy ma Mazdę 626 (hatchbacka) z 2.0 l dieslem (chyba 99 rocznik) i pali mu... ok. 4-5 l na mieście! Jak to możliwe :?: Facet nie kręci, faktycznie tankuję raz w miesiącu.
Komentarz
-
Komentarz