paweld, A nie rozmawialiśmy o kawiarni Marakesz w nowej części Leclerka?
Pompa hamulcowa
Zwiń
X
-
Pompa hamulcowa
Witam!
Mam problem z hamulcami w mojej octavce TDI (agr). Wymienilem bębny i nowe szczeki hamulcowe i okazało sie ze skuteczność hamowania spadła.
Po ponownym rozebraniu hamulców okazało się ,że szczeki (TRW) mają pofalowaną powierzchnię (wada fabryczna) i nierównomiernie dolegają do bębna. Zeszlifowanie nowej szczęki (o zgrozo) temat naprawilo.
Po tych bojach zauważyłem dodatkowo ,że przy pracującym silniku kiedy trzymam wciśnięty hamulec pedał stopniowo osuwa się w dół. Więc moje pytanie brzmi czy jest to początek końca pompy hamulcowej czy TTTM.
PozdrawiamSpoko loko lusi sponton
-
-
Maicroft - i to jest myśl żeby sprawdzić hamowanko na rolkach. Zastanawiam się tylko czy opisane powyżej zjawisko jest prawidłowe. Być może zajmie stanowisko jakiś mechanik
?
I jeszcze jedno, o ile może spaść skuteczność "hamulcowania" po ostrym nagrzaniu tarcz i bębnów.Spoko loko lusi sponton
Komentarz
-
-
u mnie też tak jest, tak ma być ale nie wiem dlaczegoZamieszczone przez lukas_78Po tych bojach zauważyłem dodatkowo ,że przy pracującym silniku kiedy trzymam wciśnięty hamulec pedał stopniowo osuwa się w dół. Więc moje pytanie brzmi czy jest to początek końca pompy hamulcowej czy TTTM.
.o kilkadziesiąt procent, nawet do braku hamowania jak na klockach wytworzy się "szkliwo" pod wpływem temperatury.Zamieszczone przez lukas_78I jeszcze jedno, o ile może spaść skuteczność "hamulcowania" po ostrym nagrzaniu tarcz i bębnów.O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
TTTM lecz nie we wszystkich egzemplarzach coś takiego się dzieje, jak dotąd odpowiedzi na to zjawisko nie znalazłem :?Zamieszczone przez lukas_78początek końca pompy hamulcowej czy TTTM.
dokładnie 8)Zamieszczone przez endryulukas_78 napisał/a:
I jeszcze jedno, o ile może spaść skuteczność "hamulcowania" po ostrym nagrzaniu tarcz i bębnów.
o kilkadziesiąt procent, nawet do braku hamowania jak na klockach wytworzy się "szkliwo" pod wpływem temperatury.NFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz
-
Komentarz