paweld, A nie rozmawialiśmy o kawiarni Marakesz w nowej części Leclerka?
Pompa hamulcowa
Zwiń
X
-
Pompa hamulcowa
Witam!
Mam problem z hamulcami w mojej octavce TDI (agr). Wymienilem bębny i nowe szczeki hamulcowe i okazało sie ze skuteczność hamowania spadła.Po ponownym rozebraniu hamulców okazało się ,że szczeki (TRW) mają pofalowaną powierzchnię (wada fabryczna) i nierównomiernie dolegają do bębna. Zeszlifowanie nowej szczęki (o zgrozo) temat naprawilo.
Po tych bojach zauważyłem dodatkowo ,że przy pracującym silniku kiedy trzymam wciśnięty hamulec pedał stopniowo osuwa się w dół. Więc moje pytanie brzmi czy jest to początek końca pompy hamulcowej czy TTTM.
PozdrawiamSpoko loko lusi sponton
-
-
Maicroft - i to jest myśl żeby sprawdzić hamowanko na rolkach. Zastanawiam się tylko czy opisane powyżej zjawisko jest prawidłowe. Być może zajmie stanowisko jakiś mechanik?
I jeszcze jedno, o ile może spaść skuteczność "hamulcowania" po ostrym nagrzaniu tarcz i bębnów.Spoko loko lusi sponton
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lukas_78Po tych bojach zauważyłem dodatkowo ,że przy pracującym silniku kiedy trzymam wciśnięty hamulec pedał stopniowo osuwa się w dół. Więc moje pytanie brzmi czy jest to początek końca pompy hamulcowej czy TTTM.
.Zamieszczone przez lukas_78I jeszcze jedno, o ile może spaść skuteczność "hamulcowania" po ostrym nagrzaniu tarcz i bębnów.O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lukas_78początek końca pompy hamulcowej czy TTTM.
Zamieszczone przez endryulukas_78 napisał/a:
I jeszcze jedno, o ile może spaść skuteczność "hamulcowania" po ostrym nagrzaniu tarcz i bębnów.
o kilkadziesiąt procent, nawet do braku hamowania jak na klockach wytworzy się "szkliwo" pod wpływem temperatury.NFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz
-
Komentarz