[O1] O1 przed i po FL - te same lusterka ale różne???

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • lLeniuchMichał
    Classic
    • 2008
    • 27

niedzwiedz11, siemano
  • Kajtiii
    Rider
    S_OCP Member
    • 2007
    • 291

A więc.... jak to w O1 z 2000 roku, prawe lusterko zewnętrzne miałem mniejsze niż to z lewej. Wkurzało, więc kupiłem normalne, duże prawe z O1 po FL. Nowy lakierek i już wygląda jak z mojego szkodnika. No i zonk. Sterowanie działa, grzanie niezbyt (nie o tym mowa - choć jak ktoś wie dlaczego to słucham rad ), ale nie da się przestawić lustra by widzieć dupcię auta! Krawędź szkła lusterka wyłazi aż do maksimum i nie widać dupki. Jak to jest z tymi lusterkami z O1 przed i po FL? Czy różnią się mocowaniem do drzwi? Bo wygląda mi to tak, że po prostu lusterko jest jakby "odchylone" przy podstawie. Póki co mam wsadzoną podkładkę na klin i lusterko popchnięte tak, żebym widział dupkę, a samo szkło nie wyłaziło za obudowę. Wiem, wstyd i gangrena na maksa, ale nie mam pomysłu co z tym zrobić... ops:

Komentarz

• paweld
      Ambiente
      S_OCP Member
      • 2006
      • 144

a nie kupiłeś przypadkiem z Anglika ??
      .:SKODOVKA-CLUB:.
      F1 1,4 16V BKY - Tour de France (kombi)
      .:KREWNIACY:. 0 Rh+

Komentarz

• speedy
        Rider
        S_OCP Member
        • 2006
        • 396

kupiles angielskie lusterko. roznica pomiedzy angielskim a europejskim jest w tym czarnym trojkacie i tym metalowym stelazu , sa pod innym kontem.

Komentarz

• Kejup
          Rider
          S_OCP Member
          • 2007
          • 533

Zamieszczone przez speedy
          kupiles angielskie lusterko. roznica pomiedzy angielskim a europejskim jest w tym czarnym trojkacie i tym metalowym stelazu , sa pod innym kontem.
          Dokładnie. O ile sterowanie można bez problemu dopasować (zabawa z kabelkami) to jeśli chodzi o kąt widzenia w lusterku to będzie problem. Ja miałem to samo i trochę pracy i rzemiosełka mnie to kosztowało żebym widział tył autka ale i tak lusterko troszkę bardziej jest wychylone niż normalnie ops:
          Skoda Octavia II RS 2.0 Tdi BLACK MAGIC.
          Pozdrawiam Wszystkich klubowiczów!!!

Komentarz

• Kajtiii
            Rider
            S_OCP Member
            • 2007
            • 291

No to chłopaki mnie zaskoczyliście jak cholera.... Kupując nawet nie brałem pod uwagę czy to anglik czy też nie. Ale z tego co piszecie to by się zgadzało. Kolego Michale, czy mógłbyś udzielić mi jakiejś rady jak to przerobiłeś? Wiesz, podkładka wpierniczona między obudowę a podstawę wygląda na prawdę średnio

Komentarz

• Kejup
              Rider
              S_OCP Member
              • 2007
              • 533

Kajtiii Niestety mniej więcej tak to wygląda. Tzn. podkładka z przodu + delikatne zbicie blachy z tyłu tak aby lusterko wychyliło się bardziej do tyłu.
              Ale ja mam założona lusterka od O2 z kierunkami i przy ich zakładaniu dużo musiałem pozmieniać, więc nie wiem czy w Twoim przypadku warto jest aż tak bardzo kombinować, czy nie lepiej kupić pasujące lusterko lub chociaż adapter i przełożyć go do Twojego lusterka.
              Skoda Octavia II RS 2.0 Tdi BLACK MAGIC.
              Pozdrawiam Wszystkich klubowiczów!!!

Komentarz

• Kajtiii
                Rider
                S_OCP Member
                • 2007
                • 291

Dobra sugestia.... pokombinuję z lekkim odgięciem blachy a jak nie to chyba się skuszę na nowe lustro. Ale Polak potrafi więc pewnie coś z tego wyjdzie Dzięki kolego

Komentarz

Pracuję...